Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I meni je,zato mi onako lose danima...
Moj ,,normalan,,pritisak je 90 sa 60 a danas je bio 75 sa 50....
i ja sam malopre parce slanine pojela sa paradajzom presoljenim,sad pijem pivce i odlicno mi je,
a i spavala sam od 5 do pola 7 i malo dosla k sebi...

Uff, dobro da si dosla k sebi :lol: mene i dalje boli glava , sta jos tamo ostalo da boli ..... evo
stanarka mi donela slane domace sunke - valjda me to dovede k sebi ....

Sem Lili i moje majke koja je nadam se ukapirala da treba malo i da me zaobidje,
mislim da nije niko vise...Al mi je zato napravila raspored za vikend da bi ona sa cerkom miljenicom i zetom
kretenom isla u Banat kod neke rodbine,ja cu umesto nje biti kod dede za vikend,da mu skuvam,operem,pocistim,zalijem cvece oko kuce....
Instrukcije i osecaj neke obaveze mi je zviznula i rekla da moram da idem kod lekara zbog ovakvog mog stanja....hehehehe...
Zivot je nekome majka a nekome maceha.....

Mogla bi i ona komotno kod lekara zbog njenog stanja , a ti idi kod dede i bez da ona kaze ....
Jel ti deda daleko, negde?

Sem Lili i moje majke koja je nadam se ukapirala da treba malo i da me zaobidje,
mislim da nije niko vise...Al mi je zato napravila raspored za vikend da bi ona sa cerkom miljenicom i zetom
kretenom isla u Banat kod neke rodbine,ja cu umesto nje biti kod dede za vikend,da mu skuvam,operem,pocistim,zalijem cvece oko kuce....
Instrukcije i osecaj neke obaveze mi je zviznula i rekla da moram da idem kod lekara zbog ovakvog mog stanja....hehehehe...
Zivot je nekome majka a nekome maceha.....

umeće je reći nekome neću i ne mogu,blago onom ko to može
a kad ćeš ti da se odmoriš,pa radiš za dva čoveka,imaš i svoju porodicu,plus još imaš taj problem o kome moraš voditi računa?

Mogla bi i ona komotno kod lekara zbog njenog stanja , a ti idi kod dede i bez da ona kaze ....
Jel ti deda daleko, negde?

Nije daleko,zivela sam ja kod njega do pre pola godine,nisam mogla vise i tamo i vamo,imam i ja kucu...
Za to vreme svima je sve bilo super jer sam ja tu,a kad treba neka finansijska pomoc,zemunci se dovuku i opusteno
traze i dobiju od dede i naravno kriju,a ja kad god sam trazila kao oko da sam mu izvadila,zato
sam digla 4 kredita i otisla svojoj kuci,zao mi je njega ali i on je baksuz i moze sve sam,ima pare,ima sve...
ne trazi pomoc i kad dodjem ne treba mu nista,znam samo da mu fale moja deca,ali sve po zasluzi..
duga je to prica,sve u svemu meni je moja baba bila sve,i otac i majka i baba i deda,a tako i mojoj deci.
Kad je ona umrla kao da sam ostala sama na svetu....

a kad ćeš ti da se odmoriš,pa radiš za dva čoveka,imaš i svoju porodicu,plus još imaš taj problem o kome moraš voditi računa?

nedo,navikla sam ih tako,znam ja to,znam i da sam sama kriva...
Sada kad ne mogu,kad bas osetim da ne mogu,sklanjam se i nikome nista ne objasnjavam,
tada me svi puste na miru i za sat dva sam ko nova....takva mi je i baba bila,moj idol u zivotu:(

nedo,navikla sam ih tako,znam ja to,znam i da sam sama kriva...
Sada kad ne mogu,kad bas osetim da ne mogu,sklanjam se i nikome nista ne objasnjavam,
tada me svi puste na miru i za sat dva sam ko nova....takva mi je i baba bila,moj idol u zivotu:(

čudni su ljudi,u svom oku balvan ne vide,al u tuđem i trn je veliki
kad se moja pilica paralizovala,premestim ja komp kod nje,pored kreveta,da se zabavi nekako bar malo,
a moja mama koja je tad bila skroz pokretna napravi scenu oko toga,bože moj silni gajtani,kako će ona,
dete joj kaže bre bako pa ne tražim ja to od besa,a moja mama njoj kaže ti ležiš,nećeš ti pasti,
e pa ostani normalan,ne reaguj,progutaj i teraj dalje,ništa se nije desilo,ali me i danas zaboli kad se setim
ljudi su čudni,makar istu krv i meso delili,tja

čudni su ljudi,u svom oku balvan ne vide,al u tuđem i trn je veliki
kad se moja pilica paralizovala,premestim ja komp kod nje,pored kreveta,da se zabavi nekako bar malo,
a moja mama koja je tad bila skroz pokretna napravi scenu oko toga,bože moj silni gajtani,kako će ona,
dete joj kaže bre bako pa ne tražim ja to od besa,a moja mama njoj kaže ti ležiš,nećeš ti pasti,
e pa ostani normalan,ne reaguj,progutaj i teraj dalje,ništa se nije desilo,ali me i danas zaboli kad se setim
ljudi su čudni,makar istu krv i meso delili,tja

Sta se desi sa ljudima kad ostare tako,70-80 godina?
Generalno se probaksuze,stisnu i bezosecajno,samozivo vredjaju svoje
najblize prosto im krivo sto vise nisu mladi,sta li....
Aj necu da smaram ovde,ziveli devojke,ovo sa grejpfrutom je odlicno:ok:

Ma lepo je,osvezavajuce....
Kad hocu alkohol ja pijem alkohol a ne pivo ili ovo:mrgreen:
Danas na poslu kolega slavio rodjendan,samo sam jedan viskic drmnula
i omlatila parce torte,nista vise....kad mi bilo lose:evil:

Jel veruješ da me strah hvata kad počnem da se spremam za spavanje... Da li ću uspeti da se uspavam...
A ovo što si za majku pričala... I to izgleda kolektivni problem... S mojom sam i nekako mogla da razgovaram, mada je i tada znala da bude nepodnošljiva, ali kako mi je otac umro... nikako...
Jedino što sam tražila od nje i brata posle smrti oca je da me ostave na miru.. Samo to! Cele imovine sam se odrekla zarad očuvanja svog mira, ali ne.... to izgleda jedino nisam smela da tražim..

Da. Moj brat je takav.. I stvarno blago njemu.. Nikada ali nikada nije hteo ništa za moje da učini, uvek smo tu ja i moj muž. Otac dok mi je bio bolestan, on nije našao za shodno ni da ga odveze ili poseti u bolnici, i moji ga nisu ni dirali, jer znaju da nema vajde.. Al je zato imao običaj mene da zove i da pita kad će otac da umre, jede mu se žito.. I šta reći posle toga? Osim da je dobio očeva kola na poklon, nova, nisu ni godinu dana stara... tata ih je kupio par meseci pre smrti... Znači šta? Treba biti đubre. Isplati se.

Jel veruješ da me strah hvata kad počnem da se spremam za spavanje... Da li ću uspeti da se uspavam...
A ovo što si za majku pričala... I to izgleda kolektivni problem... S mojom sam i nekako mogla da razgovaram, mada je i tada znala da bude nepodnošljiva, ali kako mi je otac umro... nikako...
Jedino što sam tražila od nje i brata posle smrti oca je da me ostave na miru.. Samo to! Cele imovine sam se odrekla zarad očuvanja svog mira, ali ne.... to izgleda jedino nisam smela da tražim..

Pa to sav svet poludeo ......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back