Meda
Elita
- Poruka
- 18.736
ubih se tražeći i ništa konkretno,možda neko drugi ima više sreće....adm mi liči na adriu,možda...ne bih da lupetam....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ubih se tražeći i ništa konkretno,možda neko drugi ima više sreće....adm mi liči na adriu,možda...ne bih da lupetam....
Pozdrav za lilihip, i za sve vas sa ove teme. Pravi ste heroji, svi bi trebalo da se ugledamo na vas.
Ne vezano s tim sto je muskarac u pitanju,to je neka odbrambrena reakcija,osecaj nemoci...ne znam sta.
Moja baba je pre tri godine umrla od ca debelog creva,prve dve godine njenog pakla smo svi na kozi osetili
to je bila totalno izmenjena licnost,puna mrznje prema nama koji ostajemo iza nje zivi i zdravi,
to je za mene bio sok,za mamu takodje a najvise je maltretirala dedu,ma strasno.
Poslednja godina njene borbe je bila totalna kontra,smirila se,bila je divna i nezna prema svima,srce mi se cepa svaki
put kad pomislim kako sam je bezbroj puta braneci se od njenih nenormalnih reci,vredjala i terala od sebe,vise nam je svima bilo
DOSTA!
To nije ista osoba,nesto se desi u organizmu kod ljudi koji osecaju blizinu smrti,valjda.....
Lili nam je dobro,sad treba jos jednu da primi,ne oseca se lose
pozz...
Rayela, Biki ti je lepo odgovorila. Svaki čovek, pa i žena, kada se suoče sa svojom smrtnošću, koja počinje nekom bolešću, recimo karcinomom prolazi kroz određene faze.. Znam da ih ima 5, i valjda je prvo neprihvatanje, tj odbijanje dijagnoze, u smislu ma nisam to ja, zatim strah, za svoju budućnost, e onda je 3. faza bes.. Ta faza je najgora kako za samog pacijenta tako i za njegove najbliže.
Moj svekar je od trenutka postavljanja dg rak pluća, do smrti, poživeo tačno 3 meseca. I kod njega su te faze bile veoma lepo izražene. Kad je došlo do besa, moja svekrva, inače vrlo blaga žena htela je da poludi.. On je nju toliko psihički maltretirao i urnisao da je ona u jednom trenutku, sedeći kod nas rekla, da ne može više i da jedva čeka da umre. To je bilo strašno!! Ona je recimo njemu, a da bi sebe zaštitila, svako jutro u čaj ili kafu, zavisi šta su pili, stavljala po 1 bensedin od 5mg. Kad mi je to rekla, ja nisam mogla da verujem... To mi je bilo nepojmljivo. Ali taj bensedin je njoj tj njemu pomogao, u smislu da je taj bes bio blažeg intenziteta i nekako je mogao da se pregura dan. Kod njega je ta faza najduže trajala, recimo oko mesec i po. Nekih desetak dana pred smrt, on je postao svestan toga da umire i postao je sasvim drugačiji, kao da se na neki način oprašta od svih. I tada je to bio sasvim drugi čovek..
Meni je recimo tetka pričala da je njena majka, a moja baka koju sam ja nenormalno volela i koju ni dan danas nisam zaboravila, a imala sam samo 3 godine kad je umrla, pričala da je pred smrt nekih dvadesetak dana ona bila sasvim drugačija... Inače je bila žena kojoj su se svi divili i koju si svi neizmerno voleli zbog njene blage naravi i velikog srca. Tetka kaže da je bilo mnogo teško gledati sve to, jer ih je vređala, grabila se recimo za hranu kad bi seli da jedu i uopšte bila je sasvim neprepoznatljiva.
Znači svi smo različiti i reagujemo drugačije. Za tvoju komšiku je najbolje da ne prima srcu sve te uvrede i maltretiranja i da deci objasni šta se sa ocem dešava, ne bi li svi što bezbolnije prošli kroz taj period.
Proći će ga taj bes... Ali treba izdržati sve. Neka proba i ona sa bensedinom u kafu![]()
Kaze Lili dobila je sladoled posle terapije ya uzinu,ona ko Samanta u seriji ,,Sex i grad,, bas je briga...
ja sam sad drmnula jedan bensedin,danas sam imala turbo dan,toliko
da sam pocela da se gusim...sad jedva stojim a peglam gomiletinu vesa....sad cu ubrzo u krevet,pozz..