- Poruka
- 6.981
Ja,kad plivam,istrosim se onako dobro,ali vala sve nadoknadi,i to najcesce uvece...Moj najveci problem 
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hahaha , pa nisi nego vise ne znas u koji zid da udaris , ja sam jednom pisala marini i odgovorila minajveci sam smor na forumu,sta cem kad sam takva i u privatnom zivotu,detaljista i smaracica
![]()
najveci sam smor na forumu,sta cem kad sam takva i u privatnom zivotu,detaljista i smaracica
![]()
e moj petre uvece se trebas najvise trositi , tad ce otici salo sa stomaka i kukovaJa,kad plivam,istrosim se onako dobro,ali vala sve nadoknadi,i to najcesce uvece...Moj najveci problem![]()

Ja se ovde javljam kao totalni laik, ali je slicna situacija bila sa muzem moje najbolje prijateljice tako da znam savrseno dobro o kakvim bolovima pricas.
Pred sam njegov kraj dva puta ga je zatekla u fazi kada je sebi stavljao omchu oko vrata. Medjutim, umro je, da kazem, normalno i kod kuce.
Morfijum je dobijao kroz infuziju ( ali kuci), ne u bolnici). Moja prijateljica tvrdi da su doze bile prevelike i prejake i da je navodno od toga umro, ali
i sama znas da covek uvek misli da je trebalo nesto drugo da uradi i da bi onda bilo bolje. I on je imao metastaze na kicmi.
S druge strane, imam druga koji je uzimao morfijum ( neizdrzivi bolovi u kicmi, ali nema veze sa karcinom), pomagao mu je, ali je imao uzasne halucinacije,
vise nije znao ni da li je dan,noc, gde se nalazi, sta radi. Presao je na neke opijate, to su kokteli neki koji se u apoteci po nalogu lekara prave samo
za tog pacijenta.
Ja cu mailom pitati tu moju prijateljicu da li zeli, moze,hoce da stupi s tobom u vezu i da ti da neke savete oko morfijuma, doze, bolova jer je i ona prolazila
kroz taj pakao kao sto i ti i tvoj muz prolazite. A izvestila se i prostudirala je to sve da bi i bez medicine mogla da bude lekar, specijalista za bolove.
E o ovom pricaju njegovi Dr. i to je najveci problem,oni vjerovatno ne smatraju da je on sad na samom kraju i nece da daju te velike doze dok ne dodje do toga,a sad da gura ovako kako mozesigurno postoje lekovi koji mogu da blokiraju svaki bol ali velike doze mogu dovesti do prestanka disanja....valjda se i lekari slazu sa tim da je rizik od skracenja zivota manje vazan od sigurnosti da nece patiti
Tako i moj muz,nije stavljao omcu,ali je par puta rekao da ce da se objesi jer ovo vise ne moze da trpi
I vecina umre kod kuce u takvim uslovima,normalno,jer vecina poslednjih par dana zivota nema neke velike bolove
I o tome ja i pricam,znaci kada bi dobijao vece doze od ovih doslo bi do raznih problema i mislim da bi mu bilo jos gore,plasim se tog gubljenja,halucinacija,gusenja,uf ne znam sta je gore ovi bolovi ili to

ne smaras nikogE o ovom pricaju njegovi Dr. i to je najveci problem,oni vjerovatno ne smatraju da je on sad na samom kraju i nece da daju te velike doze dok ne dodje do toga,a sad da gura ovako kako moze
I necu vise da smaram,hvala vam svima do neba,divni ste,probacu da kontaktiram neke od tih Dr.

Lili cem pobam,divna si,prijalo ti morehahaha , pa nisi nego vise ne znas u koji zid da udaris , ja sam jednom pisala marini i odgovorila mi

Ne zezaj,Jeco,gde ces ako ne ovde da se pozalis,ili pitas nesto! :*

bas sam bila ono bez misli , bez lekova bez obaveza samo plaza setnja kupanje , to sam cekala 4 godine , mislila ozdravicu samo od mora tako se i osecam kao zdravaLili cem pobam,divna si,prijalo ti more![]()

I neka si tako i treba,i izgledas zdravo i jedrobas sam bila ono bez misli , bez lekova bez obaveza samo plaza setnja kupanje , to sam cekala 4 godine , mislila ozdravicu samo od mora tako se i osecam kao zdrava
nemoj da se ljutis salim se malo al stvarno kad vidim tebe i mog Dragana kao nebo i zemlja ti pucas od zdravlja i ne vjerujes al zavidim ti na kgda ti dam malo , taman tebi i snovak i ja tanka heheI neka si tako i treba,i izgledas zdravo i jedronemoj da se ljutis salim se malo al stvarno kad vidim tebe i mog Dragana kao nebo i zemlja ti pucas od zdravlja i ne vjerujes al zavidim ti na kg
heheI ja cu gi udelim koji kilo!![]()
![]()
![]()

Pre svega, dobro vece! Hteo bih da sam i ja clan ove teme jer je nenormalno koliko pozitivne energije svi vi imate a takodje zbog toga sto i ja imam jednog clana porodice koja prolazi kroz slicne situacije kao i vi-moja majka. Pre godinu dana utrdjeno je da ima Ca cervicis uteri (rak grlica materice) u III b stadijumu. Nakon mnogo zracnih terapija i citostatika (Cisplatin) pustena je kuci sa 98 % ozdravljenja. Nakon 2-3 nedelje poceli su veliki bolovi u donjem delu desnog plucnog krila koji je iz dana u dan bio jos gori i gori, i na kraju kada vise nije mogla normalno da dise i imala konstantne bolove, ljudi u bolnici su se smilovali da joj urade rendgen pluca pre zakazanog. Na slici desno plucno krilo je bilo homogeno nevidljivo od III rebra. Hitno je prebacena u spec. bolnicu za plucne bolesti u Surdulici gde su je odlicno primili. Ispostavilo se da bilo o nakupljanju tecnosti u intrapleuralnom prostoru koja je izazvana velikim brojem zracenja i hemioterapija. Nakon evakuacije tecnosti koja se radila postepeno, primala je jos 2 ciklusa Cisplatina. Pre skoro 2 nedelje bila je na hitnoj operaciji zucne kese jer je zucni kanal bio zacepljen kalkulusom sa izmenjenim izgledom. Sada cekamo patohistoloski nalaz odstranjenog, i naravno nadamo se najboljem.Tokom terapija i lezanja u bolnici gubila je nadu, mislila je da vec gotovo, posle svake terapije zbog one mucnine, povracanja gubila sve vise kilograma, ali je mnogo puta sebi govorila kako je ona jaka i kako ce sve ovo izdrzati,jednostavno je htela da zivi. Evo je ona uz pomoc tih pozitivnih misli, nade, terapija i strucnog osoblja ziva, malo umorna od svega ali se naravno nada najboljem. Jedva ceka da me vidi kako upisujem medicinsi fakultet i oblacim 'pravi' beli mantil( 'pravi' jer vec imam uniformu iz srednje medicinske skole)
Sve ovo sam napisao kako bi na neki nacin ljudima kojima je otkriveno neko onkolosko oboljenje rekao da nikada ne odustaju i nikada ne gube nadu. Uvek ostaju pozitivni, nikada ne razmisljaju o bolesti koja ih je zadesila, razmisljaju o tome sta ce raditi u buducnosti kada budu zdravi, ne plase se nikakvih terapija, imaju poverenja u doktora i ceo strucni tim.
P.S. Nego sada dosta o meni i problemima. Hteo bih i vas da upoznam. Petra znam --(mozda je i on u mojoj podsvesti sudelovao da sve ovo napisem)-- sa foruma, isto smo godiste, odlicno se slazemo i zajedno cemo upisati Medicisnki fakultet za 2 godine.....
![]()

bas sam bila ono bez misli , bez lekova bez obaveza samo plaza setnja kupanje , to sam cekala 4 godine , mislila ozdravicu samo od mora tako se i osecam kao zdrava

I ti trcis?
Dobro nam došla lilice draga!!!!Nedostajala si nam puuuuuunooooo!
Ličite ti i seka
Ljubim teeeeeee![]()