- Poruka
- 6.981
Pa mozes tako,mada vidim da se poslednji put oglasila na politici,cini mi se,pre oko nedelju dana! Jeste ona onkolog,ali verovatno ce ti dati korisnu informaciju i ostali lekari ovde,konkretno Sofija,koja je svakog dana dezurna ovde.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa mozda ne bi bilo lose,hvala Petre bas si brz
Samo me cudi kako se ne oglasava u ovoj temi jer jos posjecuje forum,ne znam kako da postavim naziv teme Bol?Bolovi kod oboljelih od karcinoma?
Imate li neki prijedlog?
Ja to i zelim,ali ne znam kome da se obratim za to i dal se tu ista i moze napraviti?!
Mene na svim forumima svi ubjedjuju da se bol dosta moze sanirati,ali mi doktori drugo tvrde
Njegova porodicna kaze da je to to,ako jos pojaca mofrij i flastere moze samo biti jos gore,da to sve usporava organizam,da ce teze da dise i svasta nesto,da se to jednostavno ne smije tako raditi i kaze ako je sad na tako velikim dozama sta ce kasnije!?Nece moci izdrzati i kaze da je kod njega takva vrsta karcinoma,limfni cvorovi uhvaceni,onda njega najvise muci meta na kicmi i ja to znam
Prvo su mi na forumima rekli ljudi pa cak i jedna Dr. na forumu da se to moa zraciti jer ce da boli,ali kada ja pitam njegovog Dr. on kaze da se konsultovao sa drugim ljekarima i da se taj oblik kod njega ne smije zraciti jer moze puci kicma i onda ce ostati nepokretan...
Jer postoje 2 vrste promjena-meta na kicmi,osteoblasticne i osteoliticne,jedne se zrace druge ne,jedne srastu sa kosti,druge mogu da nagrizu kost i da pukne.Kod njega je ta sto se ne smije dirati i sad trpi,a ona vise pravi probleme od pluca,bar mi tako mislimo
Njegov onkolog samo kaze pojacavajte flastere,jer oni su najjaci,i ne znam kako da mu pomogne nesto drugo kad su oni najjaci?
Nekad vjerujem da se moze jos nesto uciniti,a kad mi tako kazu ne znam dal su u pravu i dal je jednostavno kod njega takva situacija da mora da boli,pa i Vesna kad je pila ovaj morfij kaze da nista joj nije pomagao,kako onda tek njemu
Nasa poznanica koja je isto Dr. doduse ide na specijalizaciju za ocnog,ali je u medicini kaze meni kada sam se zalila i pitala je zna li imam li se kome obratiti u vezi te palijativne njega,kaze to je takva teska bolest,mora da boli...i onda stvarno ne znam sta da radim....znam da je to glavni poblem,njemu bi bilo mnogo lakse da to nije tako pa i svima nama oko njega,ali jednostavno ne znam kome da se obratim
Pa mozes tako,mada vidim da se poslednji put oglasila na politici,cini mi se,pre oko nedelju dana! Jeste ona onkolog,ali verovatno ce ti dati korisnu informaciju i ostali lekari ovde,konkretno Sofija,koja je svakog dana dezurna ovde.

Pre svega, dobro vece! Hteo bih da sam i ja clan ove teme jer je nenormalno koliko pozitivne energije svi vi imate a takodje zbog toga sto i ja imam jednog clana porodice koja prolazi kroz slicne situacije kao i vi-moja majka. Pre godinu dana utrdjeno je da ima Ca cervicis uteri (rak grlica materice) u III b stadijumu. Nakon mnogo zracnih terapija i citostatika (Cisplatin) pustena je kuci sa 98 % ozdravljenja. Nakon 2-3 nedelje poceli su veliki bolovi u donjem delu desnog plucnog krila koji je iz dana u dan bio jos gori i gori, i na kraju kada vise nije mogla normalno da dise i imala konstantne bolove, ljudi u bolnici su se smilovali da joj urade rendgen pluca pre zakazanog. Na slici desno plucno krilo je bilo homogeno nevidljivo od III rebra. Hitno je prebacena u spec. bolnicu za plucne bolesti u Surdulici gde su je odlicno primili. Ispostavilo se da bilo o nakupljanju tecnosti u intrapleuralnom prostoru koja je izazvana velikim brojem zracenja i hemioterapija. Nakon evakuacije tecnosti koja se radila postepeno, primala je jos 2 ciklusa Cisplatina. Pre skoro 2 nedelje bila je na hitnoj operaciji zucne kese jer je zucni kanal bio zacepljen kalkulusom sa izmenjenim izgledom. Sada cekamo patohistoloski nalaz odstranjenog, i naravno nadamo se najboljem.Tokom terapija i lezanja u bolnici gubila je nadu, mislila je da vec gotovo, posle svake terapije zbog one mucnine, povracanja gubila sve vise kilograma, ali je mnogo puta sebi govorila kako je ona jaka i kako ce sve ovo izdrzati,jednostavno je htela da zivi. Evo je ona uz pomoc tih pozitivnih misli, nade, terapija i strucnog osoblja ziva, malo umorna od svega ali se naravno nada najboljem. Jedva ceka da me vidi kako upisujem medicinsi fakultet i oblacim 'pravi' beli mantil( 'pravi' jer vec imam uniformu iz srednje medicinske skole)
Sve ovo sam napisao kako bi na neki nacin ljudima kojima je otkriveno neko onkolosko oboljenje rekao da nikada ne odustaju i nikada ne gube nadu. Uvek ostaju pozitivni, nikada ne razmisljaju o bolesti koja ih je zadesila, razmisljaju o tome sta ce raditi u buducnosti kada budu zdravi, ne plase se nikakvih terapija, imaju poverenja u doktora i ceo strucni tim.
P.S. Nego sada dosta o meni i problemima. Hteo bih i vas da upoznam. Petra znam --(mozda je i on u mojoj podsvesti sudelovao da sve ovo napisem)-- sa foruma, isto smo godiste, odlicno se slazemo i zajedno cemo upisati Medicisnki fakultet za 2 godine.....
![]()

Heeej,ja samo da se javim,da vidim da li ste svi dobro...Pozzić svima!![]()

Kako si Mima?nemojte samo da se uobrazite kad postanete doktori
pa da nas onda ne fermate hihihih
dobro ti nama dosao u ovo luckasto drustvance

Heeej,ja samo da se javim,da vidim da li ste svi dobro...Pozzić svima!![]()

Kako si Mima?
Jel i danas pao neki bazen?
Uzivaj srce,kad ti se moze![]()
jel ozdravi , pa na bazen hehenemojte samo da se uobrazite kad postanete doktori
pa da nas onda ne fermate hihihih
dobro ti nama dosao u ovo luckasto drustvance
kako bre svi primaju cisplatimn i smrsaju a brate ja se ugojih , pozdrav tebi i dobro dosao i sve najbolje za mamuPre svega, dobro vece! Hteo bih da sam i ja clan ove teme jer je nenormalno koliko pozitivne energije svi vi imate a takodje zbog toga sto i ja imam jednog clana porodice koja prolazi kroz slicne situacije kao i vi-moja majka. Pre godinu dana utrdjeno je da ima Ca cervicis uteri (rak grlica materice) u III b stadijumu. Nakon mnogo zracnih terapija i citostatika (Cisplatin) pustena je kuci sa 98 % ozdravljenja. Nakon 2-3 nedelje poceli su veliki bolovi u donjem delu desnog plucnog krila koji je iz dana u dan bio jos gori i gori, i na kraju kada vise nije mogla normalno da dise i imala konstantne bolove, ljudi u bolnici su se smilovali da joj urade rendgen pluca pre zakazanog. Na slici desno plucno krilo je bilo homogeno nevidljivo od III rebra. Hitno je prebacena u spec. bolnicu za plucne bolesti u Surdulici gde su je odlicno primili. Ispostavilo se da bilo o nakupljanju tecnosti u intrapleuralnom prostoru koja je izazvana velikim brojem zracenja i hemioterapija. Nakon evakuacije tecnosti koja se radila postepeno, primala je jos 2 ciklusa Cisplatina. Pre skoro 2 nedelje bila je na hitnoj operaciji zucne kese jer je zucni kanal bio zacepljen kalkulusom sa izmenjenim izgledom. Sada cekamo patohistoloski nalaz odstranjenog, i naravno nadamo se najboljem.Tokom terapija i lezanja u bolnici gubila je nadu, mislila je da vec gotovo, posle svake terapije zbog one mucnine, povracanja gubila sve vise kilograma, ali je mnogo puta sebi govorila kako je ona jaka i kako ce sve ovo izdrzati,jednostavno je htela da zivi. Evo je ona uz pomoc tih pozitivnih misli, nade, terapija i strucnog osoblja ziva, malo umorna od svega ali se naravno nada najboljem. Jedva ceka da me vidi kako upisujem medicinsi fakultet i oblacim 'pravi' beli mantil( 'pravi' jer vec imam uniformu iz srednje medicinske skole)
Sve ovo sam napisao kako bi na neki nacin ljudima kojima je otkriveno neko onkolosko oboljenje rekao da nikada ne odustaju i nikada ne gube nadu. Uvek ostaju pozitivni, nikada ne razmisljaju o bolesti koja ih je zadesila, razmisljaju o tome sta ce raditi u buducnosti kada budu zdravi, ne plase se nikakvih terapija, imaju poverenja u doktora i ceo strucni tim.
P.S. Nego sada dosta o meni i problemima. Hteo bih i vas da upoznam. Petra znam --(mozda je i on u mojoj podsvesti sudelovao da sve ovo napisem)-- sa foruma, isto smo godiste, odlicno se slazemo i zajedno cemo upisati Medicisnki fakultet za 2 godine.....
![]()
.....lepotinja nasa
Kako si Mima?
Jel i danas pao neki bazen?
Uzivaj srce,kad ti se moze![]()
jel ozdravi , pa na bazen hehe
bazen bazen nego sta
.....lepotinja nasa
zurim sad na trcanje,kuckamo se posle,ljubim )))
a bre , kao da imas trista kilaI ja sam danas bio na bazenima kod mene,i mogu reci da sam se razocarao,hebote,ja ispadoh najdeblji tamo... Svi se picnuli,doterali linije za leto ,a ja.... slauf oko stomaka.i nekako debeli kukovi... pihhh -.-

ja sam plivala i plivala ko za maraton pa nisam bas smrsala ,Ne bas 300,ali oko 85![]()
DJ opsirma , pa Sofija preskocila .... vrucincina, a na poslu nema kompjuter
Sofija![]()
najveci sam smor na forumu,sta cem kad sam takva i u privatnom zivotu,detaljista i smaracica