Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
padali su i njoj i leukociti ,pa je primila neuprogen.Padali su i eritrociti i trmbociti.Uzimala je med i srmr koprive.To ima da se uzme u prodavnicama zdrave hrane,revitu,sok od cvekle i sargarepe(ima da se uzme Fruktal bez konzervansa kazu prirodni,sveze voce povrce.podignu se ti rezultati posle nekoliko dana.

Med i koprive i ona koristi, a zimus smo joj pravili "eliksir mladosti" :D recept se sastoji od meda u kome se doda naribana zelena jabuka, cvekla, sargarepa i limun. Recept ne znam napamet ali ako nekog interesuje slobodno neka kaze potrazicu ga. Pravim joj cesto salatice od svezeg povrca ali tu cveklu niko u porodici ne voli i kad joj je pomenem odmah se namrsti i kaze da nije gladna :D Jako je tvrdoglava po pitanju jela, od kad se razbolela kao malo dete je. Sreca moja pa je slaba od hemoterapije i ne moze da bezi inace bi je jurila po kuci sa kasikom i tanjirom :zcepanje:

Ima ovde na forumu odlican recept za jacanje organizma. Ne znam tacno ko ga je postavio (mislim Bikilix - nek izvini autor ako gresim) i ide ovako nekako:

1 kg meda
250gr.oraha,250gr.lesnika,250gr.badema<sameljes masinom za orahe.
100gr.semenki suncokreta,100gr.semenki bundeve,100gr.susama,100gr.lana( Lan sameljes u elektricnom mlinu za kafu)
Pola litre soka od limuna(od oko kilograma limuna dobije se pola l. soka),1 kesica cimeta,30ml.propolisa(ima ga ko onih pcelara sto prodaju med po tezgama,jedna ona mala flasica plasticna)
Sve to sjediniti i sipati u tegle(dobije se 3 velike i 1 mala tegla)i mora da stoje u frizideru. Uzima se 1,2 kasike dnevno.

Ja jos nisam probala (uvek mi fali neki sastojak - zaboravim da kupim ) ali nameravam.

Probaj, ne moze da skodi

Snovak, hvala za recept. :super: Jako mi se dopada, nabavicu sastojke vec u ponedeljak, moram to da probam.:zjede:

Lade d.pe :zper:
Lili srećo moja, uživaj maksimalno i opusti se!!!! Kad se kupaš za Bikicu, a ti pokvasi noge i za mene :)
Bikice jel bolje malo stomak? Važno da si ti to završila, a već će prestati da boli!
D&J, meni je stvarno žao zbog toga što tako mladi preživljavate sve to.... To je muka velika i za starije, a kamoli tako mlade! Pa ja sam 76. godište i mogu samo da zamislim kako je tek tebi, koja si još mlađa....
To sa citostaticima je jezivo.. Em muka što moraš da primaš, em muka kad ga nema pa se pitaš šta onda. Moj otac je imao pauzu od nekih 5 meseci bez ikakve terapije, i za to vreme mu je tumor više od duplo narastao, i vrlo brzo je i umro... Ja sam njemu onaj famozni 5-Fu nabavljala iz Makedonije, pa ti savetujem da probaš u okolnim zemljama da ga nabaviš, a onda bi troškove trebalo socijalno da nadoknadi. Ne znam koja je cena za taxoteru, ali taj 5-fu je bio smešno jeftin, 1.5 evra ampula. Uvek je dobro imati malu pauzu između ciklusa da se organizam malo oporavi, ali svakako ne valja praviti veliku pauzu kod tumora koji nije uveden u remisiju, jer uvek može da počne da buja nekontrolisano. Od doktora slaba vajda.. Naravno probaj da dođeš do njega, bolje i lično da odeš, ali probaj malo i sama da čačkaš i da tražiš.. pitanje je zašto je nestašica lekova i do kada će je biti...a njemu sad veća pauza nikako ne treba...
Pozdrav svima !

Cao svima,gde si Likita kuco stara..!!!!!
Ja ceo dan u guzvi,gosti,sestre,deca,bila detetu na roditeljskom pred pripreme
u odbojkaskom klubu u kom trenira.....
Mrtva sam a ne mrdam od sporeta od kad sam dosla iz grada...
Stomak vise ne boli,sad samo cekam rezultate hp...
Pozzz..

o liki i ti se javila , poydrav svima , ja super , uziva, a sta reci hehe snovak kako podnosis terapiju , svima veliki poydrav au sto me ovaj laptop zeze

Joj, blago tebi!
Obozavam more, nekad smo imali kucu u Kastel Starom kod Trogira, isli svako leto...do 91.god. A sad nemam ni s kim, a pogotovo s cim.Brcni se jednom i za mene!
Terapiju relativno dobro podnosim, sve dok ne moram da izadjem napolje - a moram, bar na kratko svaki dan - e to me smlati nacisto. Ranije mi nikad nije smetala vrucina, obozavala sam leto a sad.....
:cao::kiss:

Biki, kako si ti? :think:
Vidim imas aktivnosti po ceo dan. Kako izdrzavas taj tempo?

Ne pitaj....a i navika je cudo,kad nemam jurcanje i obaveze,pored
svih kucnih poslova,meni je dosadno ((((
Inace zivim u kuci sa 5 muskaraca,jedino ja zensko a oni ko Topalovici,hehehehe....
Mozes da zamislis samo koliko jedu,prljaju sudove,mrve po kuci,
presvlace stvari,aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...!!!!!!!!!!

Ne pitaj....a i navika je cudo,kad nemam jurcanje i obaveze,pored
svih kucnih poslova,meni je dosadno ((((
Inace zivim u kuci sa 5 muskaraca,jedino ja zensko a oni ko Topalovici,hehehehe....
Mozes da zamislis samo koliko jedu,prljaju sudove,mrve po kuci,
presvlace stvari,aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...!!!!!!!!!!

Držseeeee bikiceeeeeeeeeee :heart: :heart: :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back