Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma nemam pojma,kontam bolje spriječiti nego ne daj mi Bože da se vrati..............bojim se zato što sam triple neg.više me te priče nerviraju nego što vjerujem u njih-vezano za hormone,mada i dalje sam mišljenja da se svodi na isto pili hormone ili ne biće kako bude!Pila je moja prijateljica pa se opet nakon 3,5god.vratilo i onda joj je urađena op.kao meni!Doktori su mi rekli kao i da se mislilo šta vraćati dosada bi se vratilo................ma nisam pametna!
A šta mislite koliko mi može NMR dojke biti pouzdan u smislu,ako sam ga radila prošle god.u maju i bilo sve dobro Bogu hvala,kada bi ga morala opet raditi a da ne očekujem neku promjenu,ako me razumijete?to sam pitala i drd na pp pa mi još nema odg.!
Gago,izgleda da nas iste brige muce...
I ja razmisljam stalno tako,evo prodje godina,hvala bogu nije se vratio
otkud znam kakva je situacija sada posle par meseci od poslednjih pregleda,ne bi trebalo tako da razmisljamo
ali izgleda da je to nesto jace...koga zmija ujede i gustera se plasiz:cry:
Sto se tice magneta,meni je dr.rekla da je preporucljivo da radim jedanput godisnje magnet,
po njoj bi trebalo da sam kako je rekla,,bezbrizna,,po onome sto je sad videla,a za godinu dana
da uradim opet...Pa ti vidi ove godine u maju ako mozes uradi,ja mislim da cu ja raditi i sledece godine,ne secam se kad ja ono bese u NS?
Pozz:zpozdrav:

ako-moze-da-mi-odgovori-neko-od-lekara-na-ovom-forumu-zbog-cega-se-mama-tako-udebljala(sa-75-kg-pre-2-godine,na-87-kg-sada),dali-zbog-hemoterapije-xeloda-ili-mozda-insulin-koji-prima-kao-dijabeticar.Inace-pazi-na-hranu,a-problem-nije-u-estetskom-izgledu(prihvaca-sebe-kakva-je)-nego-zbog-zdravlja.Hvala.
Sta god da je razlog,ona mora da ima antidijabeticnu ishranu,neka vam je neki nutricionista precizno objasni.Inace-mi sami cesto "pazimo na ishranu"na pogresan nacin.Imam pacijentkinju koja je skinula 40kg za 8 meseci od kad se hrani antidijabeticno,ali strogo po propisanom,ni zalogaja preko.
Inace kortikoidi koje primamo pred hemioterapije znaju da dovedu do gojenja.Sama Xeloda mene uopste nije gojila,pila sam 6 tura.
P.S.Pokusaj da izbacis te crtice,nezgodno je za citanje.

Gago,izgleda da nas iste brige muce...
I ja razmisljam stalno tako,evo prodje godina,hvala bogu nije se vratio
otkud znam kakva je situacija sada posle par meseci od poslednjih pregleda,ne bi trebalo tako da razmisljamo
ali izgleda da je to nesto jace...koga zmija ujede i gustera se plasiz:cry:
Sto se tice magneta,meni je dr.rekla da je preporucljivo da radim jedanput godisnje magnet,
po njoj bi trebalo da sam kako je rekla,,bezbrizna,,po onome sto je sad videla,a za godinu dana
da uradim opet...Pa ti vidi ove godine u maju ako mozes uradi,ja mislim da cu ja raditi i sledece godine,ne secam se kad ja ono bese u NS?
Pozz:zpozdrav:

Ti si bila početkom decembra, ako se ne varam!Ma vidjeću za magnet,vjerovatno će me prof.poslati opet kad bude on mislio da treba,jer mi je on i prvi put tražio!Baš tako,ko se jednom opeče i na hladno puše..................ja se u principu ponašam kao da se nije ništa ni disilo,ali ipak stigne čovjeka kad tad i onda samo šta ako ovo,šta ako ono........ebiga,znam da smo svi priča za sebe,da je svaki org.za sebe i da je najviše u svemu tome bitna naša psiha koja nas pokreće,jer da nije tako ne bih ni dovdje stigla..........:babamrazica: :think:

Posle dede,ode i pradeda(njegov otac) :( ,nocas... Ali ipak nije to velika tragedija,doziveo je covek 91 godinu,sta bih ja dao za te godine,ihhh ... Tata ode na sahranu kod njega,ja kod razrednog,haos..

Žao mi je Petre z:(...................neka je samo po redu,mada i ja imam baku i dedu koji su mi kao roditelji,deda pogotovu,i ne znam kako bih se navikla bez njih z:cry:!Svaka čast pradjedu na doživljenim godinama..........91.,eh!!!!

Ti si bila početkom decembra, ako se ne varam!Ma vidjeću za magnet,vjerovatno će me prof.poslati opet kad bude on mislio da treba,jer mi je on i prvi put tražio!Baš tako,ko se jednom opeče i na hladno puše..................ja se u principu ponašam kao da se nije ništa ni disilo,ali ipak stigne čovjeka kad tad i onda samo šta ako ovo,šta ako ono........ebiga,znam da smo svi priča za sebe,da je svaki org.za sebe i da je najviše u svemu tome bitna naša psiha koja nas pokreće,jer da nije tako ne bih ni dovdje stigla..........:babamrazica: :think:
Tacno tako! I ja se ponasam kao da se nista nikada nije ni desilo ali cesto tako odlutaju misli....znas te cujem ovo te cujem ono...pa pomislim ko zna koliko jos vremena treba da prodje da bi smela konacno da se opustim i kazem ,,e sad je gotovo,nema vise opasnosti da se ponovi...,,
Zato samo ta pozitiva koja nas je i dovela dovde i valjda ce sve postati ruzna proslost.
Pozz..

Tacno tako! I ja se ponasam kao da se nista nikada nije ni desilo ali cesto tako odlutaju misli....znas te cujem ovo te cujem ono...pa pomislim ko zna koliko jos vremena treba da prodje da bi smela konacno da se opustim i kazem ,,e sad je gotovo,nema vise opasnosti da se ponovi...,,
Zato samo ta pozitiva koja nas je i dovela dovde i valjda ce sve postati ruzna proslost.
Pozz..
pa i moramo se tako ponasati , moramo verovati da ce biti bolje , da cemo biti zdravi/pre bolesti nismo ziveli u strahu , pa tako moramo i sad.

retko ko se nije ugojio od hemio , samo sad mora da pazi na hranu,jer nije lako kad se ugojis , tezak si sebi i lako se umoris, tako ja pa sad bogami gladovanje i odricanje

izgleda-da-je-tako,debeljina-steti-i-srcu-i-celome-telu.Mislim-da-je-lek-u-prirodi,sto-manje-samoposluga.gladovanje-po-meni-nije-resenjeTi-si-ljubitel-prirode-ko-i-ja-pa-kad-doge-sezona-beremo-koprive-kupine-maline-divlje-slive-itn.-zdravo-i-jeftino.

izgleda-da-je-tako,debeljina-steti-i-srcu-i-celome-telu.Mislim-da-je-lek-u-prirodi,sto-manje-samoposluga.gladovanje-po-meni-nije-resenjeTi-si-ljubitel-prirode-ko-i-ja-pa-kad-doge-sezona-beremo-koprive-kupine-maline-divlje-slive-itn.-zdravo-i-jeftino.
da , odavno vise ne kupujem iz pekare nesto , salame ,
nisam mislila gladovanje , bas da gladujes , nego ne jesti ono sto bi inace jela , ja ti volim kolace sta mogu ali sad ih ne jedem jer znam da ne smem.jedva cekam voce razno i biljke , i patlidjan
z:)

da , odavno vise ne kupujem iz pekare nesto , salame ,
nisam mislila gladovanje , bas da gladujes , nego ne jesti ono sto bi inace jela , ja ti volim kolace sta mogu ali sad ih ne jedem jer znam da ne smem.jedva cekam voce razno i biljke , i patlidjan
z:)
I ja sam ti izbacila pekare a to mi najteze pada,povrce obozavam inace,sa vocem bas ne mogu da se pohvalim ali u poslednje vreme ga bas forsiram....
Ma bicemo mi ko barbike do leta,videces! Samo da i dalje ostanemo ovako normalne,nista vise nam i ne treba,kiss za tebe:cmok2:

I moja glava pametuje...opet citah o Avastinu.Ma,nije to za mene!Lek nagrdjuje krvne sudove svud redom,a sluzi da na koji mesec zaustavi tumor,da produzi zivot,u proseku,nekoliko meseci...Pa nisam ja u toj situaciji,kao gotova,pa da se produzi malo.Sve vise mislim da necu primati nista,praticu stanje..pa mozda nekad i budem drugacije odlucila...

Peosao mi je dan u ribanju mamine kuce i eto me na prozivci. Vidim, svi ste vec u horizontali .
Ovde je -6 i nesto se neobicno osecam. Nista ne boli ali.... valjda i ova promena vremena. Pritisak
mi zna tako pasti, ali necu da merim nego idem na ostale teme - nekada i od njih skoci.z:poz:

Peosao mi je dan u ribanju mamine kuce i eto me na prozivci. Vidim, svi ste vec u horizontali .
Ovde je -6 i nesto se neobicno osecam. Nista ne boli ali.... valjda i ova promena vremena. Pritisak
mi zna tako pasti, ali necu da merim nego idem na ostale teme - nekada i od njih skoci.z:poz:
Liki-noc-je-za-spavanje-dan-za-aktivnost-izvini-sto-mudrujem.z:)

Poslednja izmena:
Pozz..

Pa-vi-ste-vec-zdrave-osobe.Ja-znam-puno-zene-koje-su-operirale-dojke-pre-vise-od-10-godina-i-zive-normalno.Isto-i-karcinom-materice,a-strah-je-nesto-normalno.Isto-i-ja-osecam-kad-se-blize-kontrole.-moje-mame.:zpozdrav:

I moja glava pametuje...opet citah o Avastinu.Ma,nije to za mene!Lek nagrdjuje krvne sudove svud redom,a sluzi da na koji mesec zaustavi tumor,da produzi zivot,u proseku,nekoliko meseci...Pa nisam ja u toj situaciji,kao gotova,pa da se produzi malo.Sve vise mislim da necu primati nista,praticu stanje..pa mozda nekad i budem drugacije odlucila...

Vesna-moja-mama-prije-primanje-hemoterapije-Xeloda-konsultirala-je-lekara-za-kardiovaskularne-bolesti,jer-nije-proslo-ni-godinu-dana-od-operacije-srca-i-karotidne-arterije,-i-njen-onkolog,-pa-je-fala-bogu-nije-bilo-problema.Cudno-je-koliko-covek-moze-biti-slab-i-jak-u-isto-vreme.Ipak-verujem-da-ti-uvek-doneses-pravu-odluku.z:)

Vesna-moja-mama-prije-primanje-hemoterapije-Xeloda-konsultirala-je-lekara-za-kardiovaskularne-bolesti,jer-nije-proslo-ni-godinu-dana-od-operacije-srca-i-karotidne-arterije,-i-njen-onkolog,-pa-je-fala-bogu-nije-bilo-problema.Cudno-je-koliko-covek-moze-biti-slab-i-jak-u-isto-vreme.Ipak-verujem-da-ti-uvek-doneses-pravu-odluku.z:)
sve sto procitah o avastinu su nezeljeni efekti , i da ih i pol;a imas uzasni su , ne znam cemu onda i kako deluje pored toliko losih stvari sto uradi.z:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back