Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не завитлавај, разумели смо се ти и ја. ;)
Није људима до таквог убеђивања на овој теми.
Брисаћу ти поруке са ове теме. :lol:
Ти знаш да сам ја толерантна али и да држим обећања. ;) :cmok2:

Не завитлавај, разумели смо се ти и ја. ;)
Није људима до таквог убеђивања на овој теми.
Брисаћу ти поруке са ове теме. :lol:
Ти знаш да сам ја толерантна али и да држим обећања. ;) :cmok2:
Savršeno smo se razumeli. :lol:
Nisi kompetentna da govoriš u ime većine. :andjeo: Ima ih koji rado čitaju moje postove, nemoj da sumnjaš u to. :flert:
:eek: Nisi valjda poludela! Ovoliki trud da mi jednim pritiskom obrišeš!? Pa neću da se igram tako. :cry: ..budi fer kao i prema ostalim. :besan2: Kakva diskriminacija. :ljutko:
Ti si dobra i pravedna, znam ja da se ti samo šališ.... :cmok:

Sofija, mozes da ga brises - sto se mene tice.
Covek nije bazdaren. Pa zar nisi mogao napisati
samo ovo sto si preporucio Vesni i bilo bi sasvim
dovoljno - od tebe, a nama na korist iako znamo
to i bez tebe, ali ......
Ako i imas dobre namere - radis to rdjavo.

Nekome ko se zdravo hrani ne prilici ovoliko
proterivanje.

:D bas lepa vest za te ljude sto dobise bebu posle 20 godina!Znam kolika je to radost,cesto ucestvujem u takvim dogadjanjima na poslu!
Ja se spakovah(jedva),posle zaista lepih dozivljaja vracam se u svoj svet.I to me raduje-uzelela sam se!
Da medicina svojim drakonskim metodama mnogima pomogne-sigurna sam,evo bas ova kuma kod koje sam, imala je u 33 god.u trudnoci-uznapredovali karcinom-operisana,izlozena zestokoj hemio,zracena-i Bogu hvala,dobro je vec 18 god.Imam i sama primere mnogih pacijenata koji su pregurali karcinom uz svu terapiju(sto ja kazem-preziveli i bolest i lecenje,he...).
Ni meni se ni malo ne dopadaju te terapije gde trujes celo telo.Ali kad te snadje-cik budi hrabar pa kazi-ja necu!A zivi ti se!Znas kako je zivot lep.kako trebas svojoj deci,roditeljima....
Ja sam u grupi gde,na zalost,ni mnoge hemio ni zracenja ne donese rezultate.Sada kad dodjem kuci ceka me odluka sta raditi...medicina je ponudila ono sto zna i ima-opet zracna terapija,nova hemio...ja se pitam koliko ima logike sve to?!Kako ovaj recidiv ne napreduje brzo sve vise mislim da nista ne krecem,samo da kontrolisem marker,pojacam zdrave principe ishrane(i onako ce sada Bozicni post,ja postim vec godinama).E sad,ako nesto bukne,mozda se uplasim i prihvatim terapije...Ne znam,tesko je to odluciti.A osecam se tako dobro,zdravo,puna sam energije...cudan mi je put dat,ali ja idem njime opet puna volje i ljubavi prema zivotu!
Cao Vesna,dobro nam dosla:bye:Lepo si nam se provela,napunila baterije,vracas se svojima koji te vole,naravno da ti je dobro,tako i treba,izguraces ti i ovo sto ti predstoji sa takvim duhom na kome mogu mnogi da ti pozavide:super:Dobro nam dosla jos jednom:heart:

Moj pozitivan stav i psihicko stanje se poremeti samo dva puta godisnje kad se pripremam za sestomesecnu kontrolu ( sto je ovih dana ) i nikada vise
NE DOZVOLJEVAM raznim glupostima da me izvedu iz takta

Veruj mi ni tada,hvala bogu te imam puno obaveza i ful ispunjen porodicni,drustveni...zivot
nemam vremena za takve stvari.I meni je negde u januaru tromesecna kontrola zbog neke upale
dojke koju vucem 6 meseci,a u martu ona redovna,sestomesecna sa svim rezultatima.Ma ne opterecujem se
uopste,osecam se odlicno,radim,mislim da je sve ok kao i do sada.Pozz tebi i bez nervoze,samo napred!

Znam i kod mene je tako samo oni trenutci kada cekam da svaki dr ponaosob posle snimanja kaze ,,,SVE JE OK,, su mi najtezi i duzi od vecnosti. Posle je sve lakse pa i odlazak kod onkologa je pesma kada ja imam u rukama rezultate koji su dobri

Znam i kod mene je tako samo oni trenutci kada cekam da svaki dr ponaosob posle snimanja kaze ,,,SVE JE OK,, su mi najtezi i duzi od vecnosti. Posle je sve lakse pa i odlazak kod onkologa je pesma kada ja imam u rukama rezultate koji su dobri

Pozdrav i od mene Mima!Dijelimo iste trenutke i strašno je iščekivati,ali samo neka sve bude dobro.....!!!!!Mislila sam da samo ja tako reagujem! Ali to je donekle i normalno,šta smo sve preživjeli ne može nam biti svejedno,a opet nekad kažem sebi-šta će biti,biće,jer ni ta nervoza nam neće pomoći!

To jeste,i ja tad nisam ziva,pogotovo kad sam na ultra zvuku abdomena,pa kad se dr.zaglavi po pet,deset minuta npr.na jetri ili sta god to bilo sa desne strane,pa gleda,gleda,gleda a pritom cuti,cuti,cuti...brate tad ziva nisam,ali to je valjda negde i normalno,pa i da smo najzdraviji poludeli bi od iscekivanja.

Sofija, mozes da ga brises - sto se mene tice.
Covek nije bazdaren. Pa zar nisi mogao napisati
samo ovo sto si preporucio Vesni i bilo bi sasvim
dovoljno - od tebe, a nama na korist iako znamo
to i bez tebe, ali ......
Ako i imas dobre namere - radis to rdjavo.

Nekome ko se zdravo hrani ne prilici ovoliko
proterivanje.
"Софија
се пита ! : )" :lol:
Pa zar ne vidiš da nemam čula koja ti imaš, nismo svi prosvetljeni kao ti. :roll:
Navikao sam da se postovi brišu samo na zahtev korisnika bez iti jednog jedinog razloga, ali se na ovom pdf uzdam u korektnost Sofije. :andjeo:
P.S.
Ako se ne slažeš samnom ne znači da je moj stav rđav.

I ja se slažem sa vama, i molim vas da me u buduće poštedite komentara!!! ;)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sjajno audio predavanje jednog od najboljih svetskih lekara Šang Lija:
Je li rak neizlečiv? 1
Je li rak neizlećiv? 2
P.S.
Niko se neće pokajati ako odvoji malo vremena da preuzme ova dva sjajna predavanja.

Poslednja izmena:
To jeste,i ja tad nisam ziva,pogotovo kad sam na ultra zvuku abdomena,pa kad se dr.zaglavi po pet,deset minuta npr.na jetri ili sta god to bilo sa desne strane,pa gleda,gleda,gleda a pritom cuti,cuti,cuti...brate tad ziva nisam,ali to je valjda negde i normalno,pa i da smo najzdraviji poludeli bi od iscekivanja.

a zato sam ja moju dr koja mi radi eho od prepona do vrata zamolila da tokom celog snimanja prica sta vidi i ona to postuje pa se sada vec i smejemo kad za trenutak zastane a ja se izbecim sa pitanjem ,, sta nije u redu?,,

Eh koliko samo ima okolnosti oko toga na koji je način "pomogla" medicinska terapija.
Ja ti kažem da to nema logike. Nemoj da ideš protiv sebe...dobro znaš da te to truje, ali očekuješ nemoguće. Ustvari sve je moguće, da čovek ozdravi, ali ozdravi od svega sem od pomoći hemoterapije, zračenja i sl.
Hajde poslušaj mene ludoga :lol: pa nek ti makar doručak bude ovakav: Namočiš ovas, ili ječam, ili raž, ili pšenicu ili neku sličnu žitaricu preko noći, ili dok ne omeči i ne sazri, npr pšenici treba malo više da omeči i sazri, ali u periodu dok ne omeči možeš menjati vodu, nakon 5h ili više kako hoćeš. Kada žitarica sazri uzmeš četiri supnene kašike, i pospeš ih po iseckanoj banani, jabuci (možeš je i izrendati), dodaš iseckane orahe ili bademe, lešnika, i to jedeš. Možeš ti uz bananu, jabuku dodati još neku voćku, tj možeš ih kombinovati, razno voće, koje imaš, ja dajem samo primer. Eto, s obzirom da je doručak najbitniji, ako se ovoga budeš pridržavala, a ne budeš se sekirala i nervirala oko ovozemaljskih zabluda i gluposti, ima da se ovde hvališ i da budeš primer drugima da ozdrave. :) ;)

Moja prepodnevna hrana i jeste takva-cesto jedem ovsenu kasu,voce i lesnike,bademe...Znam ja za te principe zdrave ishrane,odavno ih primenjujem i cenim.Mleko i melcne proizvode sam mnogo volela,ali vec dugo ih ne konzumiram jer znam da kisela sredina u organizmu prija karcinomu.Rucak mi cine jela od povrca i salate,a uvece najcsce neka kombinacija sa pirincem.zadnjih meseci uzimam par puta nedeljno malo belog mesa ili ribe,a od sutra to izbacujem.Tu je sada i kiseo kupus...
Sekiracije i nervoza...to nije sastavni deo mog karaktera,a i godine i zrelost ucinise svoje.Naravno,izmeste i mene kontrole(pogotovu sto uvek nesto nije u redu),ali za par dana ja se vratim u svoje stanje gde se osecam dobro,zdravo,verujem u pobedu.!
Prespavala sam skoro ceo let pa sad mogu da pisem do ujutru...:D

Ej pa dobro nam dosla. Kako je proletelo tih 16 dana i meni- kojoj se nista
specijalno ne dogadja, a mogu misliti tebi. Citala si - lepo se napricasmo
dok cekamo da se ti vratis.
Sredjuj utiske pa pises....

Pozdrav
Veruj u pobedu - imas razloga da verujes - ja poznajem dve sa istim tipom,a
nisu bile takvog mentalnog sklopa. Moras priznati da si retkost , moj utisak je takav.
Samo tako nastavi ....... i pobedjujes .... vrlo si draga... meni precanki.

Poslednja izmena:
Moja prepodnevna hrana i jeste takva-cesto jedem ovsenu kasu,voce i lesnike,bademe...Znam ja za te principe zdrave ishrane,odavno ih primenjujem i cenim.Mleko i melcne proizvode sam mnogo volela,ali vec dugo ih ne konzumiram jer znam da kisela sredina u organizmu prija karcinomu.Rucak mi cine jela od povrca i salate,a uvece najcsce neka kombinacija sa pirincem.zadnjih meseci uzimam par puta nedeljno malo belog mesa ili ribe,a od sutra to izbacujem.Tu je sada i kiseo kupus...
Sekiracije i nervoza...to nije sastavni deo mog karaktera,a i godine i zrelost ucinise svoje.Naravno,izmeste i mene kontrole(pogotovu sto uvek nesto nije u redu),ali za par dana ja se vratim u svoje stanje gde se osecam dobro,zdravo,verujem u pobedu.!
Prespavala sam skoro ceo let pa sad mogu da pisem do ujutru...:D
Svaka čast, računaj da si izlečena. :) Još kada bi gledala da se sklanjaš sa tih medicinskih otrova, bar koliko je to moguće.
Što se tiče mleka, možeš da koristiš izblendane orahe sa vodom, ili bademe, lešnike... Npr. Ovsene pahuljice, možeš da ih jedeš sa mlekom od oraha (pola šake oraha izblendano u 2,5 dl vode), staviš još suvog grožđa, ili kašiku meda.
Sjajan izbor ručka, i večera bi možda trebalo da bude nešto lagano, neka voćka. I podrška za izbacivanje belog mesa i ribe.

Evo sjajno predavanje, vezano za odmor, koliko je bitan u izlečenju raka, pa možda u tvom slučaju ti bude od velike koristi:

Likita , meni je ruzno reci , a istina je da se naviknes i nista vise nije kao pre,ali...
to je tako i ....
skoro da je lako napisati , ali je tesko ziveti sa tim.
Nisi dobro citala, lepo je da je Vesna stigala.
Bikilix slavila rodjenje kumceta, a mi ostali
odrzavali ......

Pozdrav

Poslednja izmena:
.Mnogo je tesko kad nekog izgubis.
Vremenom ,ne mogu da kazem da je lakse,al se nekako prihvati.Al mnogo tesko.Ja jos uvek nekad,cisto mahinalno ,kad me zove tata pomislim da je mama,jer ona dok je bila zrava se cula sa mnom sto puta dnevno.I mnogo puta mi se desilo,da kazem ;aha,idem sad da kazem mami.Dok se ne rasvestim na trenutak.
Al bar znas ,da si dala sve od sebe.I ja sam dala sve od sebe,ono sto sam mogla i znala,svaki tren al bukvalano 8 meseci sam bila uz mamu.i ti najlepsi trenuci ostaju.
I znam,da vise na ovom forumu ,ne sme biti smrti.Nego samo zdravlje.Mora.Ja sam odlucila.
Iscitala sam neke postove,i vidim da je neko imao karcinom dojke in situ.Hvala Bogu da je tako.Kolko znam ,taj nije invazivni.jer sam sve vrste prostudirala.I tu je kolko mi se cini pomogla vrsta karcinoma koja nije agresivna i ne metastazira,a ne biljna hrana.
Ipak ,ja sad postim ,Bozicni post postim po nekad.
Vesna ,Draga izlecices se ti nama uskoro.

Карцином ''ин ситу'' може бити било који карцином, а та ознака значи да је ухваћен на самом почетку тј. да ћелије рака још нису пробиле базалну мембрану епитела. Али да се дошло касније... ;)
Неко буде срећан па му тако рано открију рак.

Auuuu...sto se vratih?!:think:Odmah svakodnevne zezalice-kola nece da upale,muz ima temperaturu...bla,bla...Sreca da sam dooobro napunila baterije!:ok:Jos kad me LikiLee "napuni"Revitom..ih!
Nisam stigla ovo da pisem-NEMA dokaza da je covek biljojed.Cerka mi je na masteru iz arheologije,pa sam i nju konsultovala-jos u doba hominida,ta stvorenja prelaze sa biljaka na mesanu ishranu i to se smatra upravo okidacem za nagli razvoj mozga i napredak u razumna bica...
Naravno,slazem se da je sada meso dosta nezdravo zbog nacina"proizvodnje"i da ga treba svesti na minimum,a povremeno i izbaciti skroz.

Auuuu...sto se vratih?!:think:Odmah svakodnevne zezalice-kola nece da upale,muz ima temperaturu...bla,bla...Sreca da sam dooobro napunila baterije!:ok:Jos kad me LikiLee "napuni"Revitom..ih!
Nisam stigla ovo da pisem-NEMA dokaza da je covek biljojed.Cerka mi je na masteru iz arheologije,pa sam i nju konsultovala-jos u doba hominida,ta stvorenja prelaze sa biljaka na mesanu ishranu i to se smatra upravo okidacem za nagli razvoj mozga i napredak u razumna bica...
Naravno,slazem se da je sada meso dosta nezdravo zbog nacina"proizvodnje"i da ga treba svesti na minimum,a povremeno i izbaciti skroz.
E bravo!Dobro ti dosla nama:heart:
Ma doci ce sve na svije mesto,malo dok se priviknes na surovu realnost;)
Hvala ti na ovoj informaciji,nadam se da ce jhe videti i doticni forumasi koji nas danima smaraju i vredjaju...Kiss

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back