Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo na B-92 gostuje Maja, pa mozda bi bilo korisno to i pogledati.
Ona se izlecila, tako tvrdi, a tako i izgleda.
Pozdrav

Bombasticno se najavljivalo i pomislih , saznacemo nesto konkretno, a sto do sada nismo.
Nista od toga.... i bolest se komercijalizuje i eto... kupite moju knjigu.... bice da je to poruka.
Drago mi je da su se izlecile.
Probala sam izvesno vreme sa sirovom hranom - sokovima - mene je to iscrpilo, a nisam bolesna.
Pozz

Poslednja izmena:
nasa kuma se izlecila...imala je tumor na dojci....kad se operisala odlucila je da promeni posao koji je bio stresan i pocela da radi za mnogo manju platu...ona kaze da je stres uzrok + ishrana...sad gaji pomorandze i limune u basti umesto cveca...to je bilo pre 5 g.

Hoces reci da nije bila ne hemio i zracnoj terapiji?
Da je samo ishranom i promenom posla uspela?
Maja je jednom kazala, da je znala sta sada zna,
nekada nebi isla na operaciju niti na HT -RT. Mene to
malo zbunjuje.

Meni je uvek radost kada cujem da se neko izlecio.

Pozz

Hoces reci da nije bila ne hemio i zracnoj terapiji?
Da je samo ishranom i promenom posla uspela?
Maja je jednom kazala, da je znala sta sada zna,
nekada nebi isla na operaciju niti na HT -RT. Mene to
malo zbunjuje.

Meni je uvek radost kada cujem da se neko izlecio.

Pozz

Ma ja verujem da sve zavisi od stepena bolesti i agresivnosti uslovno receno.
Kako ste svi inace? Ja ne stizem da se javim.
Sto se tice mene obavila sam poslednju kontrolu u Kamenici rekao dr da sam sa njima zavrsila, napokon vise me ne vode kao njihovog pacijenta.

@ liki ne znam detalje...operisana je u bg a zivi u cg, o tome nerado prica samo kaze da se sve u zivotu desava sa razlogom i da je mozda to i trebalo da se desi da shvati sta su joj prioriteti u zivotu...poznavala sam u americi zenu koja je takodje imala rak...i ona je ok... za razliku od ostalih amera kojima su pomfri i hamburger vrh kulinarstva oni su se bas zdravo hranili... samo sam kod nje jela nutelu i milka cokoladu koje su tamo 5X skuplje i svasta je nesto gajila u basti... e da, znala sam i coveka koji je imao rak pluca, u to vreme cerka mu je isla u 2. razred gimnazije pa su je poslali u ameriku kao da uci i nista joj nisu rekli... kad sam ja isla u osnovnu ona je bila na postdiplomskim na harvardu a on je bio ziv i zdrav samo se zalio da se cerka otudjila i da mu je zao sto su to uradili(isli smo zajedno na plazu celo leto a ona ni da progovori)...moj tata je radio sa covekom koji je takodje imao rak, lecio se u parizu a zvali su ga zivotinja zato sto je umesto da ide na bolovanje otisao u irak i vukao neke teske instrumente kroz pustinju kilometrima...i on je ziv, sad je negde u izraelu...znala sam i doktora koji je kad se razboleo od raka i kad mu neko navede primere ljudi koji su se izlecili govorio da se od raka izlecio samo onaj ko od njega nije ni bolovao... slao je nalaze da mu potvrde u london... on je umro:(

Ma ja verujem da sve zavisi od stepena bolesti i agresivnosti uslovno receno.
Kako ste svi inace? Ja ne stizem da se javim.
Sto se tice mene obavila sam poslednju kontrolu u Kamenici rekao dr da sam sa njima zavrsila, napokon vise me ne vode kao njihovog pacijenta.

Odlično joiv,to su super novosti od tebe a nije te duuuugo bilo!Sada samo opušteno!:super:

Andrea pa onda je jedino vazno to sto su izleceni. Nije lose , ako nisu koristili zvanicnu medicinu, podeliti iskustvo sa onima koji se
bore sa tom odvratnom bolescugom. Mi se nismo stigli boriti. Moj suprug nikada bolestan , samo je jedan dan osetio bol , sutra na gastroskopiji
sumnja na Ca, prekosutra potvrdjeno - za tri dana u KBC , izvadjen zeludac, na njegov zahtev i zuc , koja nije bila zahvacena bolescu, 26 limfi, super oporavak,
zurili sa HT-RT. Dve ture hemio podneo odlicno , sve skupa trajalo 2 meseca i 11 dana. Nismo znali da moze, a da se ne ide na HT-RT. Prosto dr. su to preporucili. Sad vidim , da zaista treba konsultovati vise strucnjaka. A opet ko zna ? Licno mislim da je ishrana vrlo vazna, priorieti takodje, ali sve je to individualno. Kada to sve u zivotu sprovodis trebalo bi da nikada ne obolis od toga, a opet nije tako.Bar u slucaju moga muza.Mislio je da ima konrolu nad svojim zdravljem.Neobicno je da nikada nije popio ni jednu tabletu. Izgleda da je sve lutrija. I zato ZIVITE OVAJ ZIVOT SADA - LEPO JE I KAD JE TESKO.
Pozdrav

Cao narode!Evo mene,spadoh s'nogu,danas sam skitala bas..Juce idosmo kod dr.moja kuma dobro,hvala bogu,a ja...ova dr.predlaze sto hitnije i zesce terapije,smatra da su zahvacene i zlezde sa desne strane i da moze buknuti i desna dojka..brrr!Pokusavam da to stavim na stranu,hocu da uzivam sada!Sutra idem u Diznilend-ostvaricu nesto sto sam pozelela sa 10 godina!:D

liki koristili su zvanicnu medicinu ali ja ne znam detalje... za sve je zajednicko da su promenili svoj odnos i prema zivotu i prema sebi, kao da je bolest od njih napravila bolje ljude... nisam neke poznavala ranije ali su bar meni svi izgledali kao osobe koje su prosle kroz 100 zivota, pune razumevanja za sve, kao da ih nista ne moze izbaciti iz ravnoteze

... nisam neke poznavala ranije ali su bar meni svi izgledali kao osobe koje su prosle kroz 100 zivota, pune razumevanja za sve, kao da ih nista ne moze izbaciti iz ravnoteze

Vesna je nedavno pomenula i ja sam se malo i potrudila ........ tako da sam danas kupila knjigu "Kako da izlecite svoj zivot"od Lujze Hej
Pokusavala sam preko nekog sajta a oni ga tako zakomplikovase da danas im hvala na tome .
Kjiga je kod njih bila duplo skuplja nego sto sam je ja platila danas u pravoj knjizari

Kupim i sednem u prvi kafe da vidim odmah o cemu se tu radi .
Prelistala sam je na brzinu .......... i cini mi se Andrea da su u njoj upustva rada na sebi i za sebe a prema drugima
a to mi lici na te promene koje si primetila

Knjigu mi je brzinom svetlosti uzelo dete .......... tako da cu ja sebi kupiti drugu jer to je nesto nasta se vracas , podvlacis i radis na sebi
Bar sam je ja tako shvatila u prvi mah

Poslednja izmena:
Andrea , istina je - ja sam se uz njegovu bolest promenila.
Bolja jesam. Upoznala sam tu bolest i sada razumem ono sto ,
bez obzira na godine, ranije nisam. Znas, lose je da nas to
podseti da smo ljudi.Cesto gledamo samo sebe - govorim uopsteno.
Pozdrav tebi i budi dobra.... isplati se , bez obzira na sve muke i nevolje
koje nas snadju. Vidi Vesnu, prosto osetis dobru vibru ....

Ivab, dobro me podseti..... porucila sam preko prijateljice iz Bgd., ali izgleda da
je zaboravila
Pozzz

Poslednja izmena:
Zaboravih napisati, slusajuci Maju volf, pozeleh pojesti nesto zdravo. Kupla leblebiju-naut, ova bila vec za grickanje , napravih Hummus namaz onako odokativno, sama napravila dodatak od przenog susama i morske soli, dodala soja sos, beli luk, papriku, maslinovo ulje, limun i mogu vam reci da je bozanstveno. Ako je leblebiju na bilo koji nacin pozeljno jesti , kao zamenu za meso koje mi je, uzgred receno, neukusno, tada delimicno postajem vegetaijanac, ali se jos moram malo
konsultovati sa iskusnijima . Ovo kao namaz toplo preporucujem.
Pozdrav

Hvala vam svima na izjavljenom saucescu.
Procitala sam sve sto sam propustila i mogu da kazem da svaka promena mora dovesti do pozeljnih rezultata. E sad koliko se samo ishranom moze izleciti rak ne znam, ali verujem da je moguce. Pored ishrane treba promeniti i svoj stav i odnos prema zivotu i uopste ljudima. Nijedan dr nece reci da ne prihvatite HT/RT ili operaciju jer navodno bez obzira na sve nezeljene posledice u tome je spas. To je jednostavno tako, jer za bolje i ne znaju. Tako su ucili i ne upustaju se u detalje. Ja sada posle svega, mogu sasvim otvoreno da kazem da lekare boli uvo za sve osim njih same. Ako hoces odgovor na neko pitanje nemoj pitati lekare, nego potrazi na netu. Ako zelis neki savet u vezi bolesti, opet potrazi na netu. Ima slucajeva koji su se izlecili i verujem da je to i moguce, ali svi ti ljudi su napravili korenite promene u svom zivotu. Ono sto cu ja za sebe od sad da uradim je da vise ne cutim i ne trpim. Toliko besa i ogorcenja imam u sebi i to cu i isprazniti iz sebe.
Prva stvar. Placeno odsustvo koje dobijete kad vam umre bliska i draga osoba, nikom ne znaci osim vama. Zaista treba da prodje neko vreme koje cete provesti sami sa sobom i sa svojim bolom da bi se sastavili i ponovo poceli da zivite. Ali drugi oko vas to ne gledaju tako. Oni to gledaju kao dodatni posao koji nisu u obavezi da rade pa vas bez pardona zovu na posao, jer eto gori firma, i samo vi mozete pozar da ugasite. Uvek sam radila svaciji posao kada je to trebalo, pokrivala kolege i nesebicno nudila pomoc kada vidim da kolega ima puno posla koji ne stize da uradi. A sad kad meni treba takva usluga, nema ih nigde. Nego pozovu i dodji da radis. Ok , nema problema, dosla sam, odradicu, vec sam im rekla sta sam htela i onda idem kuci i gasim telefone. Nisam tu za nikoga. Nisam ja nikakva svetica niti izigravam zrtvu, i ja gresim ali umem i da prastam, a svakako znam kad treba da se povucem. Da ne tupim vise..
Treba mi br. telefona i adresa Lilihip. Posaljite mi na pp molim vas. Htela bih da joj ustupim neke lekove koji ce joj trebati , a koji su meni ostali od tate. One famozne ampule citostatika sam vec donirala bolnici i odeljenju gde se moj otac lecio.

Likita tako te razumem, nas bes i ogorcenje bi trebali da donesu neku korist za druge, ali ni sama
nemam pojma kako to izvesti. Znas ja se trudim, koliko mogu nekom pomoci, ali to je nista. Nesto
u sistemu treba menjati - konacno svi oni postoje zbog nas i ovo mirenje sa stanjem u kome jesmo
prosto izludjuje. Izbori ? Opet nisu resenje. Znas, lekar treba da ti da da biras , da objasni sta ako ides
na terapiju, a sta ako ne. Treba valjda neki minimum informacija da imas. Pa nije normalno da se informisemo
ovako. To moze malo, ali boles je ozbilja stvar.
Pozdrav

Poslala na dva nacina poruku , pa valjda si primila

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back