Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ako je tako onda , probam i to. Poznanik, drugar nam ima privatnu praksu, psihijatar. Kada ga sretnem, ja samo mahnem, zurim, sve necu da me pita kako sam.
Znas , ja sam se bas izolovala , a ucestvovao je od operacije moga supruga ,ne kao psihijatar, jer njemu nije to trebalo, nego nam je pravio jelovnik, preporucivao namirnice koje treba konzumirati, malo se angazovao ranije zbog brata, pa je verovatno usao u tu temu sa ishranom, cesto se sretali u kaficima, pijuckali, bio vrlo optimistican u pogledu njegovog oporavka, pa na neki dan pred smrti , bili zajedno.... , a ja se junacim, a pucu, necu ni znati da sam pukla. Kod njega mi bas tesko ici, a bar cu se dobro isplakati.Krenu suze i kada ga sretnem. Jos proletos mi je rekao da dodjem po neke antidepresive, a ja .... kao , sta to moze da mi pomogne.
Poslusam te i odoh u ponedeljak. I sad placem....
Promasila sam Forum, ovim hrabrim zenama ovo nije nuzno citati, pa ti pisem kako je na nekom drugom, a eto, dobro da jesam, inace me niko nebi naterao.
Pozdrav i hvala na strpljenju svima

Pa ako je tako onda , probam i to. Poznanik, drugar nam ima privatnu praksu, psihijatar. Kada ga sretnem, ja samo mahnem, zurim, sve necu da me pita kako sam.
Znas , ja sam se bas izolovala , a ucestvovao je od operacije moga supruga ,ne kao psihijatar, jer njemu nije to trebalo, nego nam je pravio jelovnik, preporucivao namirnice koje treba konzumirati, malo se angazovao ranije zbog brata, pa je verovatno usao u tu temu sa ishranom, cesto se sretali u kaficima, pijuckali, bio vrlo optimistican u pogledu njegovog oporavka, pa na neki dan pred smrti , bili zajedno.... , a ja se junacim, a pucu, necu ni znati da sam pukla. Kod njega mi bas tesko ici, a bar cu se dobro isplakati.Krenu suze i kada ga sretnem. Jos proletos mi je rekao da dodjem po neke antidepresive, a ja .... kao , sta to moze da mi pomogne.
Poslusam te i odoh u ponedeljak. I sad placem....
Promasila sam Forum, ovim hrabrim zenama ovo nije nuzno citati, pa ti pisem kako je na nekom drugom, a eto, dobro da jesam, inace me niko nebi naterao.
Pozdrav i hvala na strpljenju svima

Ma pisi slobodno,ima ovde dovoljno ljubavi i hrabrosti i za tvoje muke!

A ja danas
d030.gif
Ide student,pa da ponese...
Pokusavam da resim "tehnicki problem"-od sutra cu na posao,i ne bih ovako asimetricna.Lagani brus,smotala unihop i stavila u praznu korpu...nije bas sjajno,moram naci jos ideja.Bluze moram nabaviti zatvorene,rez je visoko,vide se gaze...I tu se treba navici,izvestiti da postane rutina!

A ja danas
d030.gif
Pokusavam da resim "tehnicki problem"-od sutra cu na posao,i ne bih ovako asimetricna.Lagani brus,smotala unihop i stavila u praznu korpu...nije bas sjajno,moram naci jos ideja.Bluze moram nabaviti zatvorene,rez je visoko,vide se gaze...I tu se treba navici,izvestiti da postane rutina!

Mmmm,znaci nesto se lepo krcka... :mrgreen: Vazno je da ste Vi bolje ,a za te tehnicke nazovi probleme se ne sekirajte,to je nejmanji problem!!! :heart::heart: ;)

A ja danas
d030.gif

postoje oni silikonski i sundjerasti umeci koji se prodaju u svakoj prodavnici grudnjaka..verujem da ih ima i kod kineza..mozes da zamolis neku krojacicu da ti formira sundjer koji inace koriste za naramenice tako da odgovara velicini ``tvog drugog gruda`` :)..
to je sada najmanji problem, samo kad si se resila onog veceg..

Osecam ja Vesna da ovde ima puno ljubavi za sve , zato sam i tu. Nisam cekala ponedeljak, vec sam sinoc otisla na , od tebe, preporuceni sajt.
Juce sam zamislite, kuvala, pa jela, a sve sudove uspela zaprljati. Napravila krs. Pravila i neke jednostavne slane kiflice koje sam podelila sa devojkom koju sam pustila u maminu kucu da stanuje. Proveravala dali sam zaboravila praviti i nisam... uspele su. Ej 15 meseci nemam pojma sta sam jela. A napravila kao da nas je
..... . Ali dobro, podelim pa nekako se vec naviknem. Deo sam zavaksirala, deo danas pojedem , a ostalo .... valjda nadjem nekog ko je gladan.
Vesna, pa nosi malo komotnije, kabastije gornje delove, pa ti brus nije ni potreban. Ja tako volim pa ga 20 godina vise nisam ni nosila. Mene to sve nesto steze, a ja sam generacija kada je tvigi bila moderna, sve smo se nesto zamotavale, stezale, samo da nisu uocljive. Cisto mi smetalo sto ih imam. Jedino , kad bas moram nesto da se uparadim, a i tu gledam , da je sto manje utegnuto. Videh te na nekom drugom Forumu, ako je to tvoja slika, plavusa, kratka tada kosa bila,
i tebi svasta pase. Lepo izgledas i znas ti vec kako da se skockas.
I idem sad rucati, a vama svima pozz.

Nema me jedan dan i vec 3 cele strane ispisane! Ako, lepo je to! Tema svakako nije najsrecnija, ali opet znaci kad te neko u slicnom ili istom sosu razume... LikiLee, jako mi je zao sto tako tesko sve to podnosis.. Ja licno nisam nikog bliskog izgubila, ali kada mi se svekar razboleo krajem 2009. god. i kada mu je ustanovljena dijagnoza - mikrocelularni rak pluca, sve sam prezivljavala zajedno sa suprugom. Njemu je jako tesko pala oceva bolest i kasnije smrt, i zaista uvek je bio uz oca, vozio ga na terapije... i na kraju stoicki podneo sahranu, ali se posle toga pogubio...Nista od lekova nije hteo da uzima i bilo mu je jako tesko da zaspi, a i kad zaspi ubrzo se probudi jer mu se cini da mu otac sedi na fotelji, pa ga cujem kako prica sa nekim... Mislim, bilo je strasno, da ne prepricavam sve. Ja sam uvek bila pored njega, pricala kad mu se pricalo, cutala kad mu se cutalo, pokusavala sam da ga nekako otrgnem od te tuge. Svekar je umro marta prosle godine, mi smo vec juna otisli na more, pa ponovo avgusta, i nekako sam uvek gledala da ga necim okupiram, da ga zainteresujem za nesto i fala Bogu izvukao iz iz toga. Naravno, jos uvek ga boli, ali evo godinu i po kasnije dosta lakse govori o ocu. Prihvatio je taj gubitak i idemo dalje... Jos kad se setim tog perioda pitam se sta smo bogu zgresili, da se na pola svekrove bolesti mom ocu otkriju metastaze na jetri, i svekar umre u nedelju, a moj otac u ponedeljak pocinje sa hemioterapijom. Znaci poteralo nas samo tako...
Ono sto hocu da ti kazem je da zivis samo za taj dan kad osvane, i okruzi se dragim ljudima i prijateljima, nemoj da si sama. Lakse je kad tugu i bol podelis sa nekim. Verujem da tvom muzu ni malo ne bi bilo drago da zna koliko patis. Zbog njega i svih tih divnih uspomena MORAS da se saberes i nastavis dalje. Sitnim koracima za pocetak, a kad malo ojacas a ti grabi napred! Boli i uvek ce te boleti, ali ces vremenom nauciti da zivis sa tim.
I jeste sutra veliki dan! Vesna pocinje da radi, moj otac pocinje sa novom hemioterapijom pa zato i ti sutra pocni nesto novo! :)

Nema me jedan dan i vec 3 cele strane ispisane! Ako, lepo je to! Tema svakako nije najsrecnija, ali opet znaci kad te neko u slicnom ili istom sosu razume... LikiLee, jako mi je zao sto tako tesko sve to podnosis.. Ja licno nisam nikog bliskog izgubila, ali kada mi se svekar razboleo krajem 2009. god. i kada mu je ustanovljena dijagnoza - mikrocelularni rak pluca, sve sam prezivljavala zajedno sa suprugom. Njemu je jako tesko pala oceva bolest i kasnije smrt, i zaista uvek je bio uz oca, vozio ga na terapije... i na kraju stoicki podneo sahranu, ali se posle toga pogubio...Nista od lekova nije hteo da uzima i bilo mu je jako tesko da zaspi, a i kad zaspi ubrzo se probudi jer mu se cini da mu otac sedi na fotelji, pa ga cujem kako prica sa nekim... Mislim, bilo je strasno, da ne prepricavam sve. Ja sam uvek bila pored njega, pricala kad mu se pricalo, cutala kad mu se cutalo, pokusavala sam da ga nekako otrgnem od te tuge. Svekar je umro marta prosle godine, mi smo vec juna otisli na more, pa ponovo avgusta, i nekako sam uvek gledala da ga necim okupiram, da ga zainteresujem za nesto i fala Bogu izvukao iz iz toga. Naravno, jos uvek ga boli, ali evo godinu i po kasnije dosta lakse govori o ocu. Prihvatio je taj gubitak i idemo dalje... Jos kad se setim tog perioda pitam se sta smo bogu zgresili, da se na pola svekrove bolesti mom ocu otkriju metastaze na jetri, i svekar umre u nedelju, a moj otac u ponedeljak pocinje sa hemioterapijom. Znaci poteralo nas samo tako...
Ono sto hocu da ti kazem je da zivis samo za taj dan kad osvane, i okruzi se dragim ljudima i prijateljima, nemoj da si sama. Lakse je kad tugu i bol podelis sa nekim. Verujem da tvom muzu ni malo ne bi bilo drago da zna koliko patis. Zbog njega i svih tih divnih uspomena MORAS da se saberes i nastavis dalje. Sitnim koracima za pocetak, a kad malo ojacas a ti grabi napred! Boli i uvek ce te boleti, ali ces vremenom nauciti da zivis sa tim.
I jeste sutra veliki dan! Vesna pocinje da radi, moj otac pocinje sa novom hemioterapijom pa zato i ti sutra pocni nesto novo! :)

Bas lepo receno !!! :heart:

Zdravo zivo svima,evo i ja se dokopah racunara,eto zasto sam jedva docekala da pocnem da radim posle 8 meseci bolovanja,kod kuce prici kompu je nemoguca misija:dash: Vidim,raspisali ste se,nedostajali ste mi svi:( Evo ja se namucih da na ovom mom istorijskom profilu postavim neke slicice i naravno sve sam izbrljala,ma nije to za mene:rumenko:Ja cekam svoje rezultate krvi,u subotu sam konacno uspela u Inepu da izvadim to malo krvi :ok:pa ako mi te vrednosti jos nisu spale odoh opet ja na bezanijsku kod onkologa,opet Jovo nanovo:(ali ja mislim da ce biti ok i da je to bilo nesto trenutno,osecam se dobro sto je i najvaznije:super: Lilihip,nadam se da si dobro,proci ce i ova tura otrovcica pa ces opet biti ko zmaj:bye:Pozz svima

Cao ljudi,kako ste ? Ja sam dobro,s tim sto sam posle svih onih dogadjanja kod mene sa dedom,osetio neko zatezanje u testisu!!! Da skratim pricu,dr.me je pregledao ,i poslao na ultrazvuk testisa! Tamo mi je na izvestaju napisano da imam cistu na glavi epididimisa! Doktorka mi je rekla da to nije tako strasno,ali ce mi detaljno reci urolog kod koga imam zakazano tek 31.10. o da ce mi odrediti terapiju! Ipak mi nije sve jedno do tad,i zanima me Vase misljenje! ,Sofija ,Vesna .. doktorke ;) POzdrav!!!! <3

Cao Petre,nisam strucna ali mislim pre da je neka upala i slicno,videces naravno sa urologom a dotle samo pozitivno:super:pozz...

Mi juce krenuli sa prvim ciklusom hemioterapije po novom protokolu. Infuzija trajala celih 7 sati, ali dobro se oseca. Nije bilo nikakvih reakcija niti mucnine. Videcemo kako ce biti ovih dana... Inace sad prima samo jedan dan u nedelji, cetiri nedelje za redom, pa 15 dana pauza pa novi ciklus, od ukupno cetiri. Znaci ako sve bude ok i ne bude nikakvih varijacija u krvnoj slici, na kontrolu ce ici tek za nekih 6 meseci. Rekao mu je hirurg da ide na skener tek kad isprima sva 4 ciklusa. Dace Bog da mu ovo pomogne... Pozdrav svima. Nesto ste se ucutali? Gde ste svi?

Jel moze neka pametna glava na nasoj temi da mi malo blize objasni(prevede)ove moje HP nalaze i receptorski nalaz,please?! Dakle, cobulare invasium GR2,NG2/TURBO-LOBULARNA VARIJANTA)
Resekcione ivice slobodne
Receptorski status:
ER50%-intezitet++allred score-PS3,IS-2,TS-5
PR-70%intezitet+++ allred score-PS4,IS3,TS7
HER2/NEU-30% intezitet+
HP nalaz:lgl:13/1+micrometastasa manja od 2mm.,ovo jedino razumem i znam o cemu se radi. Hvala....

Ma Petre, bice sve ok, videces. Sav taj pretrpljen stres oko dedine smrti mora da se ispolji negde.
Biki, jedino sto mi je ovde poznato je HER2, to oznacava hormonalnu zavisnost tumora, znaci kod tebe je blago pozitivan, s obzirom da imas 1+. Ali javice se Vesna, Sofija pa ce ti razjasniti bolje. A ovo su analize kog isecka?

Ma Petre, bice sve ok, videces. Sav taj pretrpljen stres oko dedine smrti mora da se ispolji negde.
Biki, jedino sto mi je ovde poznato je HER2, to oznacava hormonalnu zavisnost tumora, znaci kod tebe je blago pozitivan, s obzirom da imas 1+. Ali javice se Vesna, Sofija pa ce ti razjasniti bolje. A ovo su analize kog isecka?

Pa da ,verovatno je to to !!! ;) <3

Hvala Likita,ma nemam ti ja pojma o cemu se tu radi i sta znaci to ako je blago pozitivan hormonalno,nadam se da ce mi vec neko objasniti,a to je HP nakon operacije leve dojke i limfnih zlezda,isecak tog tumora iz dojke i zlezda...valjda:rumenko: Pozz tebi i hvala,zaista sta je sa svima,od juce nikog nema ovde:think:

Hvala Likita,ma nemam ti ja pojma o cemu se tu radi i sta znaci to ako je blago pozitivan hormonalno,nadam se da ce mi vec neko objasniti,a to je HP nakon operacije leve dojke i limfnih zlezda,isecak tog tumora iz dojke i zlezda...valjda:rumenko: Pozz tebi i hvala,zaista sta je sa svima,od juce nikog nema ovde:think:

Kad su ER i PR visoko pozitivni (ti imas 2+ za ER, i 3+za PR), manja je agresivnost tumora, sto je naravno dobro. S obzirom da je HER-2 +, trebalo bi da je Nolvadex dovoljna terapija. Ivice su slobodne, znaci da je tumor odstranjen u celosti, do u zdravo tkivo. I ono zadnje 13/1, mislim da je od 13 odstranjen limfnih cvorova, jedan bio pozitivan tj imao tumorske celije.
Malo zbrda zdola, ja to onako laicki, nadam se da nisam mnogo pogresila i da sam bar nesto ubola :D Nema nam ni Sofije ni Vesne, a ni Marine, koja je onkolog, a znam koliko to cekanje ubija u pojam...

Kad su ER i PR visoko pozitivni (ti imas 2+ za ER, i 3+za PR), manja je agresivnost tumora, sto je naravno dobro. S obzirom da je HER-2 +, trebalo bi da je Nolvadex dovoljna terapija. Ivice su slobodne, znaci da je tumor odstranjen u celosti, do u zdravo tkivo. I ono zadnje 13/1, mislim da je od 13 odstranjen limfnih cvorova, jedan bio pozitivan tj imao tumorske celije.
Malo zbrda zdola, ja to onako laicki, nadam se da nisam mnogo pogresila i da sam bar nesto ubola :D Nema nam ni Sofije ni Vesne, a ni Marine, koja je onkolog, a znam koliko to cekanje ubija u pojam...
Znaci nije strasno,hvala ti,ja sam tako i mislila al ko velim ajd da vidim sta neko drugi misli,ja sam ko guska u magli,samo su mi urucili tonu pepircina,odredili terapiju,nista mi niko nije objasnio SRPSKIM jezikom,ja terapije isprimala,ozracila se,taj nolvadeks pocela da pijem tek posle poslednjeg zracenja a trebalo je da pocnem odma posle hemoterapije,al naravno,niko mi nije rekao,no dobro,ozracili su mi i jajnike,prekinuli ciklus pa valjda sam zasticena dovoljno,ko bi ga znao..bitno da mi nije lose,cekam te rezultate biohemije,ALT i ACT,nadam se da ce biti bolji nego pre 3 nedelje pa tek za 3 meseca kontrola kod onkologa,ako su isto povecani moracu odmah ali ne verujem,to je nesto trenutno bilo,u tom periodu kad sam vadila krv boleo me zub,popila sam milion tableta protiv bolova jer stomatolozi u D.Z nece ni da pogledaju zub onkoloskim pacijentima bez overene saglasnosti onkologa,uzas,pa mi je jetra valjda zbog toliko lekova koje nije za tako kratko vreme uspela da odradi,bla,bla.... Bar ja tako mislim.

Pa da, tebi je tumor visoko estrogen pozitivan bio, tj rakce se hrani estrogenom i od njega divlja I zato ti trajno sredili jajnike, i napunili te Nolvadexom da bi sprecili dalje divljanje i napredovanje tumora. Ala ga rekoh... :zper:
АLT AST... bice valjda dobri. Sami po sebi blago uvecani, nisu preterano opasni, ali zahtevaju redovnu proveru.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back