Pre svega pozdrav svima
Da nije doslo do problema vezanih za Zoladex ne bih ni znala da ste ovde ali drago mi je da ste sve jake i pozitivne, takva sam i sama. Ukratko,sada imam 43 godine, operisala dojku avgusta 2009, 6 ciklusa hemoterapija, odlicno podnela zahvaljujuci timu koji radi na onkologiji u Kraljevu, kosa se znacajno proredila nakon cega je izrasla gusca, nesto tamnija (farbam se da vratim svoju prvobitnu boju) ali jako kovrdzava, na cemu mi svi zavide a ja se borim nekako sa tim loknama...imala ogroman visak kilograma nakon zavrsenih hemoterapija, koje sam skinula redovnim odlaskom na fitnes, rekreativno ali svakodnevno bavljenje sportom, malo pripazila na ishranu, brojala kalorije i problem viska kilograma resila...u martu 2010 uradila rekonstrukciju leve i odmah ugradila implatat u desnu, sto toplo svima preporucujem. Sada se osecam super, niko mi ne veruje da bolujem od karcinoma, ruka je potpuno u svojoj funkciji (dizem manje tegove u teretani a nema otoka), ma zivim kao da se nista nije desilo, tako se i ponasam, samo se vise smejem, izbegavam negativne ljude i pojave oko mene i sve je super. Terapija do sada je bila Nolvadex 2x1 i Zoladex na 28 dana, medjutim pre dva dana moj onkolog me pozvala da mi kaze kako je konzilijum iz Beograda doneo odluku da zene preko 35 god. starosti vise nemaju pravo na Zoladex o trosku RZZO, vec ili ce ga placati a cena mu je 12,409.60 ili da idem na "ozracivanje jajnika". Molim nekog da mi kaze da li ja ovo zaista tacno da onkoloski bolesnici od sada moraju da placaju ovako skupe terapije, da li zene preko 35 godina nemaju vise prava na zivot prave zene, koliko puta se ide na to ozracivanje i koje su nuspojave? Bila sam mirna i ubedjena da sam se izborila za noramlan zivot ali ovo sada me je jako uznemirilo, prosto ne znam na koju stranu sada da krenem.