Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma leukociti ok,sva krvna slika ok.Cak i super.6,25.Al temperatura je dva dana 37,do 37,6 .Popije brufen,il febricet i spadne joj za 30 minuta na 36.Mi isli kod lekara,zvali kucno lecenje,niko nista nece da joj da.Kaze to je dovoljno,i nije alarmantno.Mene strah.
Evo vec sada ,kao da joj nije nista,opet ustaje,svrcka se po kuci,jede ko ala.hm....

A,pa to i nije neka temperatura...Ako potraje ili prelazi 38,opet na pregled!Ja za vreme te terapije nisam imala problema te vrste,samo neki odvratan ukus u ustima,a forma bese dobra,isla sam na posao...

Ja danas na uz bila... nalazi ok. Ovaj levi jajnik tj. pola od njega je 2,5 sa 1,9 a desni 3,2 sa 2 otprilike nalaz mi ostao kod sveki. Ide sutra da mi uzme pilule pa joj sve ostavila da ima ako zatreba. Besika ok, uterus ok. Sad imam T ali verovatno zato sto treba da naidje menstr. Tako mi je bilo posle zavrsene terapije. Imala sma i 39,8 i sutra dobila. Odmah i T spala. Mada sma dobila antibiotik za svaki slucaj. Sada nisam uzela antibiotik, videcu kako bude ovih dana ako se nastavi nazvacu dr pa videti sa njim.
Kucam na brzaka jer moram spremati veceru ovim mojim curama... ljubim vas sve.
Nalaz ti je super,ali ne mogu povezati toliku t sa menstruacijom?!

Nisam Vesna imala nikakvih tegoba nit simptoma koji bi ukazivali na neki drugi upalni proces. Jednostavno taj dan i gotovo. Mada ipak je to prva posle terapije, mozda zbog toga.... ne znam.

Za vreme mog putesestvija kao pacijenta,zaista sam uvidela da sam kao doktor dobra bila,nisam se ni u ljudskom ni u strucnom smislu ogresila.A sada radim sa jos vise ljubavi i empatije,osecam sta zena oseca i sama krecem u susret njnom strahu,radoznalosti,neprijatnosti...Muke nas cine boljima...

Ja se jako potresem na sahranama zbog mog tate, rano sam ga izgubila imao je samo 37 godina, kada sam to rekla jednoj zeni ona me nije razumela, kaze ona je postala tupa i ravnodusna na sve od kad je izgubila svog. Eto ja sam kroz svoju patnju i bol naucila da saucestvujem sa drugima, osecam njihov strah, bol.... a opet ona ne, postala je skroz imuna na tudje suze.
Ipak nas ne cine muke jednakima i nikako nas sve ne cine boljima. Ukoliko si kao zdrava zena bila dobar doktor tek ovo iskustvo kroz koje ces proci naucicete i pribliziti pacijentima, onaj ko je bio tup i rezervisan tesko ikakva muka moze naterati da postane culniji.
Dakle Vesna covek je prvenstveno covek zato sto se tako rodio i naucio da bude uz druge. Ti si upravo takva i to nije zbog svega sto ti se sada desava.

Drage moje devojke (bas me briga za to koliko koja ima godina, za mene ste devojke) primih danas Zoladex koji sam platila 14.868. din, nadam se da cu nekako izdrzati do januara naredne godine...idemo dalje, jace i bolje do konacne pobede nad bolescu...

Drage moje.Danas su dosli lekari i mojoj mami konstatovali blazu upalu grla,dali joj palitreks.Sad je bolje,nema temperature,opet na nogama .Samo me zanima jel ovaj palitreks ne moze da joj naskodi nesto u smislu da joj odlozi terapiju.Ona je tek primila u ponedeljak ,pa za 17dana.Valjda ce biti sve ok.

Draga Vesna ,prelepo je to sto si tako ljubazan doktor.Mozda kao lekar ,i nisi bila svesna koliko to pacijentima svih vrsta znaci.Ljubaznost doktora mi je cini mi se najvaznija oduvek bila.

Hvala Vesna.Daj Boze.Vec joj prolazi.Nisu nju sad ni oborili citostatici nego grlo.Uh...A sta se radi posle 6 fec terapije,sta li ce joj prepisu posle.Za sada su joj prepisali nolvadeks od 20 mg,odmah posle 6 terapije.

Dugo se nisam javljala, a i istini za volju, nisam imala ništa novo da kažem. Pratim redovno temu, i zaista sam oduševljena tolikom snagom, voljom i pozitivnom energijom! Svaka vam čast svima!! Zaista ste svi veliki borci!! :worth:
A sad razlog mog javljanja.... Moj otac je bio na skeneru, i imamo dobre vesti. Tumor na jetri u VIII segmentu, neoperabilan, (nalazi se na spletu krvnih sudova) se smanjio za 4mm, i uočeno je da nema protok krvi kroz njega tj da su mu krvni sudovi suvi. Lekari smatraju da ukoliko nastavi ovako, neće ni biti potrebna operacija jer će se učauriti. To poboljšanje je nastalo posle 4 ciklusa FOLFIRI protokola, a i pored toga je uzimao kapsule petroleja 3 puta dnevno, izuzev u danima kada je primao terapiju. O tim kapsulama sam već pisala ovde. Ja se najiskrenije nadam da su i one makar malo doprinile ovom poboljšanju. I želim da verujem da je tako. Dobio je još 4 ciklusa, i čekamo rezultate K-RAS genotipizacije i iskreno se nadam da mu neće trebati Erbitux, jer su nus pojave strašne.. Sa novim ciklusom počinje od ponedeljka...
Vesna jel koristiš kapsule? I da bi ja došla do tebe na pregled, jer moram da dodjem u Kruševac? :) Zaista mi treba dobar, stručan, a pre svega ljudski lekar, a ti si Vesna definitivno takva i svaka ti čast na tome!! :worth: Vala mi je dosta više nadobudnih i prepotentnih i neljubaznih lekara svake struke!

Bravo za tatu!A koliki je bio njegov tumor?On dobro podnosi terapije?Ja ne pijem tablete petroleja,nabavila sam tri kutije,one stoje...mozda i krenem,ne znam...Drzim palceve da nadalje sve ide samo na dobro!

Hvala Vesna.Daj Boze.Vec joj prolazi.Nisu nju sad ni oborili citostatici nego grlo.Uh...A sta se radi posle 6 fec terapije,sta li ce joj prepisu posle.Za sada su joj prepisali nolvadeks od 20 mg,odmah posle 6 terapije.
Pa trebalo bi da je opet isproveravaju i vide da li je nesto postignuto terapijama,i na osnovu nalaza predlazu dalje...ako je postala operabilna(sto je cilj terapija)predlozice operaciju,pa redom...

Bravo za tatu!A koliki je bio njegov tumor?On dobro podnosi terapije?Ja ne pijem tablete petroleja,nabavila sam tri kutije,one stoje...mozda i krenem,ne znam...Drzim palceve da nadalje sve ide samo na dobro!
Kad mu je otkriven tumor februara prosle godine, bio je 6x5,5cm na spletu svih krvnih sudova jetre, i drugi manji 4.5x4.5cm. Poceo je marta da prima po FOLFOX+Avastin 9 ciklusa, i u pocetku je tumor poceo da se smanjuje, a onda posle 9. ciklusa, decembra uoceno je da raste. Promenili su mu protokol na FOLFIRI i trazili K-RAS genotipizaciju, da bi ukoliko se pokaze da je wild tip, uveli Erbitux. Ovo poboljsanje je nastalo posle 4 FOLFIRI ciklusa, a rezultate treba danas da dobijem i iskreno se nadam da nece morati da prima Erbitux, jer sam videla sta on cini ljudima. Sada mu je tumor 2.8cm.
Terapije dosta tesko podnosi, mucnine, povracanja, opsta slabost, i na kraju kad izadje iz bolnice dobije i zatvor i veoma jake bolove, zbog nemogucnosti praznjenja creva. Opet, sve to jako dobro i junacki podnosi, i cim malo stane na noge, odmah ide na posao. Jak je i uglavnom je pozitivan, mada vec cesce ima promene raspolozenja i pomalo je depresivan. Ali drzimo se.
Hvala ti na lepim zeljama i zelim ti brzo ozdravljenje!!! Uzmi i te kapsule kad si ih vec nabavila. Mom ocu ocu ne prave nikakve probleme, ali zaista nikakve, a pije ih 3 puta dnevno po jednu. Doduse on ima samo 60kg, pa zato samo 3x1. Pozdrav svima!

Uh,pazite se,ja sam sa zatvorom nadrljala posle februarske terapije-7dana muka i paklenih bolova,sve se kamenje u crevima napravilo!isla sam na klizme nekoliko puta i na kraju sa 4 dulkolaxa iscistila sve.To pamtim kao najstrasniju muku od svih hemio koje sam primala!
Dakle,tata sad ima jedan tumor,koji je 2,8cm!Pa to je mnogo vise nego 4mm napretka!Odlicno!

Ma jos uvek su 2 tumora, ali hirurg uglavnom gleda taj problematican koji jos uvek ne moze da se operise, a za ovaj drugi tvrdi da nije nikakav problem, kako on kaze *malo ce da gricne* taj deo jetre i sve ok.
A zatvor.... Uh! Posebna prica...Isto kamenje u crevima kao kod tebe, ja sam mu kupila glicerinske klizme koje su mu dosta pomogle, a onda su mu lekari ubacili ulje ricinusa ako se ne varam, i neki sirup koji pocinje da pije cim krene sa terapijom. Sad se nadam da prodje malo bolje...Od sutra startuje sa terapijom i vec mu zivci rade...Zvala sam ih da dodju veceras kod mene da tata malo skrene misli od toga.
Ja se samo nadam da ovom terapijom tumor uspe da se sasvim ucauri, pa da bar zna da su sve muke bile korisne. Lepo je krenulo za sada i daj Boze da tako bude i na dalje.. Kako ti napredujes Vesna?

Ja se osecam sasvim dobro,energicno,radim,aktivna sam(ali uvazavam umor ovoga puta,sve odmereno)Dojka je tvrda ko kamen,tamna jos uvek,ali ima pomaka i znam da ide ka dobrom.Pijem Nolvadex i gljive i neki koren u medu,ali najvaznije-totalno pozitivno mislim(Lujza Hej "kako da izlecite svoj zivot"-ima i knjiga i film).Sigurna sam u pobedu!

Vesna ,a od koje je biljke taj koren u medu?
Mojoj mami je sada dobro,mada jos pije palitreks.Jel nece smetati to za sledecu hemioterapiju,to je za 14 dana.Valjda nece smetati sto pije palitreks.Mislim strah me da joj ne odloze zbog toga hemioterapiju.pozdrav i hvala unapred

Ma nece joj smetati,bitno je da do tada ne bude u infekciji.A koren ne znam tacno,napravio mi kolega,kaze neke "zecije usi"-iseckano na kockice sasvim male,potopljeno u med(ja tako-necu,necu pa iznenada pocnem nesto da pijem-nakako pustam da me intuicija vodi),pije se 40 dana po jedna...ja to uzimam tek dva dana.

Ja se osecam sasvim dobro,energicno,radim,aktivna sam(ali uvazavam umor ovoga puta,sve odmereno)Dojka je tvrda ko kamen,tamna jos uvek,ali ima pomaka i znam da ide ka dobrom.Pijem Nolvadex i gljive i neki koren u medu,ali najvaznije-totalno pozitivno mislim(Lujza Hej "kako da izlecite svoj zivot"-ima i knjiga i film).Sigurna sam u pobedu!

Drago mi je da ste dobro Vesna i da se osjećate jako i energično,vidim počeli ste pomalo i raditi,ali samo polako,onoliko koliko vam čini zadovoljstvo!!!Nije me bilo par dana....nalazi,kontrole....ali preživljeh,pa sad se lakše diše Bogu Hvala do sl.,ali tako nam je,šta da se radi!Veliki pozdrav!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back