Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ehej,samo da se javim:DDobro se osecam,aktivna prilicno,radim non-stop na odrzavanju pozitivnog raspolozenja,mada bude uzdrmano kada idem u zdravstvene ustanove-koje li ironije za moje zanimanje koje obozavam!(juce bila na konzilijumu da mi zamene Novaldex Femarom)

Ma da se ti dobro osecas to je najvaznije ..... a za posete zdravstvenim ustanovama nista ne pricaj ..... ovih dana sam podelila nekoliko prijava na rad i ponasanje ali i jednu pohvalu ...... kako je pacijentima koji su ozbiljno bolesni nesmem ni da pomislim .
Znam da nece imati nikakvog efekta ali bar da postoji pisani trag ..... ko zna mozda nekad neko i pogleda

Mojoj mami je dobro.Lepo se oseca,sledece nedelje kontrole pa konzilijum.Verovatno ce joj prepisati jos 3 terapije,al dobro izdrzace se.Zanima me jel koristila neka od vas modro puce,drugacije se zove Petrov krst.Gde god odemo,zene pricaju da su to koristile.

Mojoj mami je dobro.Lepo se oseca,sledece nedelje kontrole pa konzilijum.Verovatno ce joj prepisati jos 3 terapije,al dobro izdrzace se.Zanima me jel koristila neka od vas modro puce,drugacije se zove Petrov krst.Gde god odemo,zene pricaju da su to koristile.

Super zbog mame, i to sto kazes izdrzace i jos te tri terapije...

Ehej,samo da se javim:DDobro se osecam,aktivna prilicno,radim non-stop na odrzavanju pozitivnog raspolozenja,mada bude uzdrmano kada idem u zdravstvene ustanove-koje li ironije za moje zanimanje koje obozavam!(juce bila na konzilijumu da mi zamene Novaldex Femarom)

Drago mi je da ste dobro i da ste psihički i dalje jaki,samo tako nastavite!!! Zdravstvene ustenove,pa još i državne,......cccccc,kao da nam nije dosta našeg zla!!!
Veliki pozdrav!

Super da je mama ok i da dobro podnosi terap. pa i ako produže još 3 ciklusa nija strašno samo da se to operiše(ako sam dobro skontala operacija tek treba da bude)!Nisam čula za to;mada čovijek više ne zna šta više probati i čemu vjerovati!Pozdrav za tebe i mamu od saborca!

Vesna sad sam slusala doktora Veronezija, mozda si cula za njega, on je poznati onkolog i istrazivac u Italiji, a poznat je u celom svetu. On je izmislio mnoge terapije a medju njima Novaldex i operaciju sentinele. On je sad pricao na tv o tumoru dojke i rekao da ako je recidiv na dojci da apsolutno nije opasno, da je posle operacije ostala neka mikrocelula i da je problem samo ako su u pitanju dalje matastaze. Posto ti nemas dalje metastaze i radi se samo o recidivu dojke ne vidim razlog za paniku. Treba da se operises i uopste ponasas kao prosle godine...Iako je vrsta tumora nezgodna, nema veze...

Pa doktorka nam je otprilike rekla da ce biti 6 terapija,znaci jos 3.Pa operacija ,ako da Bog pa bude operativno..[dal ce biti cela dojka,il postedna operacija to ne znamo pa nolvadeks,i verovatno zracenje.Vecina zena koje znam su isle tim redosledom.Ne znam,nisam pametna.Vazno mi je da se mama dobro oseca,cak bolje nego pre hemioterapije.Ona nikad u zivotu nije imala tako dobru krvnu sliku,to me cudi prosto,i nekako je snaznija,nije ni malo slomljena.
Ja upravo pitam za ovo modro puce,jer sam cula od mase zena koje su ga koristile,a zive su fala bogu ,da im je smanjilo tumor znacajno.

Ljudi nemojte biti ogorceni toliko na nase zdravstvene ustanove, ima kukolja u svakom zitu... evo ja sma stvarno imala srecu da operacija i cela terapija bude odradjena u drzavnoj i svaka im cast. Uvek su bili korektni, dr mi je dao broj mob za svaki slucaj ako mi nesto zatreba. Sestre, pa bilo je jedna ili dve onako drndos ali u sustini niko nista nije predavao slucajnosti, islo se fino i detaljno svaka analiza, terapija... bez onog osecaja da nesto odradjuju rutinski. Cak i kad sam otisla bez uputa zbog greske moje dr iz ambulante nisu me vratili vec su me primili i odradili kontrolni pregled.

Vesna sad sam slusala doktora Veronezija, mozda si cula za njega, on je poznati onkolog i istrazivac u Italiji, a poznat je u celom svetu. On je izmislio mnoge terapije a medju njima Novaldex i operaciju sentinele. On je sad pricao na tv o tumoru dojke i rekao da ako je recidiv na dojci da apsolutno nije opasno, da je posle operacije ostala neka mikrocelula i da je problem samo ako su u pitanju dalje matastaze. Posto ti nemas dalje metastaze i radi se samo o recidivu dojke ne vidim razlog za paniku. Treba da se operises i uopste ponasas kao prosle godine...Iako je vrsta tumora nezgodna, nema veze...

Hvala,nego mene vode kao neoperabilnu jer je koza zahvacena,tumor je jako veliki-ali ovih dana vidim pomak,ide sve to u zeljenom pravcu-dal to radi Novaldex,ili moja zestoka pozitiva ili gljiva...sve zajedno valjda,a nije ni vazno...Vazno je da je DOBROOOO

Pa doktorka nam je otprilike rekla da ce biti 6 terapija,znaci jos 3.Pa operacija ,ako da Bog pa bude operativno..[dal ce biti cela dojka,il postedna operacija to ne znamo pa nolvadeks,i verovatno zracenje.Vecina zena koje znam su isle tim redosledom.Ne znam,nisam pametna.Vazno mi je da se mama dobro oseca,cak bolje nego pre hemioterapije.Ona nikad u zivotu nije imala tako dobru krvnu sliku,to me cudi prosto,i nekako je snaznija,nije ni malo slomljena.
Ja upravo pitam za ovo modro puce,jer sam cula od mase zena koje su ga koristile,a zive su fala bogu ,da im je smanjilo tumor znacajno.

Za to puce nisam cula,u Krusevcu,medju obolelim zenama nije "u modi".A zasto mama nije operabilna od pocetka?Velicina,lokalizacija...?

Poslednja izmena:
Drago mi je da ste dobro i da ste psihički i dalje jaki,samo tako nastavite!!! Zdravstvene ustenove,pa još i državne,......cccccc,kao da nam nije dosta našeg zla!!!
Veliki pozdrav!

Nemam ja mnogo primedbi na ponasanje ljudi,naprotiv,kao lekar dobijem i "malo vise"(kad se predstavim,a obicno me je sramota,svi su tamo sa svojim teskim mukama).Mene obori sva ona energija tuge i straha koje pokupim po cekaonicama,a kolege i medicinu razumem,al mi opet krivo sto niko od njih ne podrzava moju zelju da budem"cudo".A ima i jasnih elemenata,a ne samo moje velike nade!Ali-imam ja sebe,drage ljude i veliku volju i energiju!

Drago mi je Vesna da je bolje....Samo napred...Sto se tice doktora u Srbiji i ja mislim da je isto svugde, bilo gde da si...I meni je bilo strasno tesko videti pacijente a posebno decu jer sam videla svasta posto sam bila operisana u Milanu gde je najveci onkoloski centar za decju leukemiju. Ljudi, pa ono je strasno....

Za to puce nisam cula,u Krusevcu,medju obolelim zenama nije "u modi".A zasto mama nije operabilna od pocetka?Velicina,lokalizacija...?

Ne znam zasto nije operabilno,nisam strucna.metastaze na jetri ,koje su se nadam se povukle[doktorka kaze da joj tako deluje zbog boje lica i super krvne slike],kao i vecini zena s kojima sam kontaktirala.pa je morala odmah na hemioterapiju Fac protokol.Iskreno da kazem mama mi se preporodila od hemioterapije.

A ta biljka se zove '' modro puce'',ili je zovu Petrov krst.pije se valjda 6 nedelje ,mi nismo koristili,kao da ne brkamo svasta uz hemioterapiju.Al ne moze da skodi ,a kad ne skodi onda koristi.U Prokuplju je pa to popularno.

Mislim ,silnim zenama koje znam se metastaze povukle,i sa kostiju ,i sa svega.Mamica mi je ekstra disciplinovana kad je hrana u pitanju.Jedino sto svaki cas jede.Sad pije cveklin sok s uzitkom,pre joj je bio bljak,a sad ga obozava,i sok od sargarepe ,a surutku bas voli,i podsiren sir.i nogice od pileta voli sad,a i mi svi sa njom.
Mi sa onkoloskim odelenjem imamo super saradnju.Fini su svi,i doktori i sestre.Pa i oni ljudi sto dolaze na hemioterapiju su urnebesni.

Pre svega pozdrav svima

Da nije doslo do problema vezanih za Zoladex ne bih ni znala da ste ovde ali drago mi je da ste sve jake i pozitivne, takva sam i sama. Ukratko,sada imam 43 godine, operisala dojku avgusta 2009, 6 ciklusa hemoterapija, odlicno podnela zahvaljujuci timu koji radi na onkologiji u Kraljevu, kosa se znacajno proredila nakon cega je izrasla gusca, nesto tamnija (farbam se da vratim svoju prvobitnu boju) ali jako kovrdzava, na cemu mi svi zavide a ja se borim nekako sa tim loknama...imala ogroman visak kilograma nakon zavrsenih hemoterapija, koje sam skinula redovnim odlaskom na fitnes, rekreativno ali svakodnevno bavljenje sportom, malo pripazila na ishranu, brojala kalorije i problem viska kilograma resila...u martu 2010 uradila rekonstrukciju leve i odmah ugradila implatat u desnu, sto toplo svima preporucujem. Sada se osecam super, niko mi ne veruje da bolujem od karcinoma, ruka je potpuno u svojoj funkciji (dizem manje tegove u teretani a nema otoka), ma zivim kao da se nista nije desilo, tako se i ponasam, samo se vise smejem, izbegavam negativne ljude i pojave oko mene i sve je super. Terapija do sada je bila Nolvadex 2x1 i Zoladex na 28 dana, medjutim pre dva dana moj onkolog me pozvala da mi kaze kako je konzilijum iz Beograda doneo odluku da zene preko 35 god. starosti vise nemaju pravo na Zoladex o trosku RZZO, vec ili ce ga placati a cena mu je 12,409.60 ili da idem na "ozracivanje jajnika". Molim nekog da mi kaze da li ja ovo zaista tacno da onkoloski bolesnici od sada moraju da placaju ovako skupe terapije, da li zene preko 35 godina nemaju vise prava na zivot prave zene, koliko puta se ide na to ozracivanje i koje su nuspojave? Bila sam mirna i ubedjena da sam se izborila za noramlan zivot ali ovo sada me je jako uznemirilo, prosto ne znam na koju stranu sada da krenem.

bebaKV-dobro nam dosla tako jaka i hrabra!Ne znam sta to ova drzava vise radi sa nama(dosta je biti na bolovanju pa da se ojadis finansijski)
Pored zracenja imas i mogucnost ablacije jajnika(laparoskopski se skidaju)sto je preporucljivije.Simptomi-kao da si utrcala u menopauzu,samo ti si vec sa dosadasnjom terapijom "nacela" to stanje pa ti nece biti drasticno!Nemoj se izbacivati iz ravnoteze,skini jajnike da ti bude mirnija glava(skidamo ih i kod mladjih zena zbog raznih stanja)i teraj dalje sigurnim korakom kako si i zapocela!:heart:

bebaKV-dobro nam dosla tako jaka i hrabra!Ne znam sta to ova drzava vise radi sa nama(dosta je biti na bolovanju pa da se ojadis finansijski)
Pored zracenja imas i mogucnost ablacije jajnika(laparoskopski se skidaju)sto je preporucljivije.Simptomi-kao da si utrcala u menopauzu,samo ti si vec sa dosadasnjom terapijom "nacela" to stanje pa ti nece biti drasticno!Nemoj se izbacivati iz ravnoteze,skini jajnike da ti bude mirnija glava(skidamo ih i kod mladjih zena zbog raznih stanja)i teraj dalje sigurnim korakom kako si i zapocela!:heart:

E to je nesto sto nisam znala, razmisljam sada o tome ali me zanima da li se to radi u totalnoj anesteziji (zaista sam imala previse operacija u totalnoj da mi je prosto muka vise od toga) ? Sto se tice menopauze, vec sam u njoj jer sam na Zoladex-u vise od godinu dana, tako da sam uhvatila ritam sa naletima vrucine, preznojavanjem i svime sto ide uz to. Lakse podnosim nego na samom pocetku. Hvala na odgovoru, i naravno da ce svaka od nas pobediti i bolest i sve probleme koji idu uz to. Drage moje sve je do nas, ako mi zelimo da pobedimo, onda ce tako i biti...Sve ovo sam dozivela samo kao jos jedan izazov da pokazem ko je jaci, bolest ili ja i naravno da nemam nameru da se predam i da popustim ;). Nemam vremena za crne misli, nemam vremena za kraj, imam dva sina, narucila sam unuke, tako da imam obavezu da to docekam :D

Ja sam razocarana... bila sma na kontroli. To je prva posle zavrsene terapije zoladeksom i na jajniku se pojavilo nesto. Sad mi je krivo sto sam se uopste podvrgla terapiji za dzabe, krivo mi sto nije jajnik izvadjen ceo, krivo mi zbog svega...
Na svakih dva meseca na kontrolu da se prati kako ce se sve to ponasati i u sledecih godinu dana terapija OKT.

Ja sam razocarana... bila sma na kontroli. To je prva posle zavrsene terapije zoladeksom i na jajniku se pojavilo nesto. Sad mi je krivo sto sam se uopste podvrgla terapiji za dzabe, krivo mi sto nije jajnik izvadjen ceo, krivo mi zbog svega...
Na svakih dva meseca na kontrolu da se prati kako ce se sve to ponasati i u sledecih godinu dana terapija OKT.

....bice sve ok, ti si borac, nedaj da te pobedi malodusnost....:zag:

....bice sve ok, ti si borac, nedaj da te pobedi malodusnost....:zag:

Hvala draga moja, ma nije meni sto se to ponovo vratilo, mozda nista od toga ne bude i prodje samo od sebe... nego unistih kosti svoje Zoladexom za dzabe. Rekli su mi da u 95 posto slucajeva se ne vraca nakon te terapije i sad eto ipak ima nesto. To mi krivo. Sto ja uvek moram da budem u onih nekoliko procenata kod kojih nesto ipak ne deluje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back