Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pridoslica u ovoj prici.Vidim da nikoga nema odavno.Sta je sa vesnom? Kako je ona?

Javice se Vesna... naleti uvek i javne da je odlicno i da je sve ok.
Sanja sta god da je u pitanju zelim ti srecu i snage da sve izguras...
Sto se mene tice drage zene, jos nalaz nije gotov, godisnji su odmori jos uvek u punoj snazi na odeljenju patologije pa to sve malo sporije ide.

I nalaz ipak gotov... uredan ali ipak terapija se mora obaviti. Sledeca cetiri meseca cu biti na injekcijama koje ce mi izazivati lekarsku ili vestacku menopauzu. Nakon toga, sest meseci cu biti na terapiji kontraceptivnim pilulama i onda ce najverovatnije biti sve ok.

I nalaz ipak gotov... uredan ali ipak terapija se mora obaviti. Sledeca cetiri meseca cu biti na injekcijama koje ce mi izazivati lekarsku ili vestacku menopauzu. Nakon toga, sest meseci cu biti na terapiji kontraceptivnim pilulama i onda ce najverovatnije biti sve ok.

Hoce,nego sta,to je sasvim dovoljna terapija.

na UZ štitne žlezde su mi otkrivena dva "tumora", svaki sa po jedne strane, jedan je 7x4mm, drugi 8x6mm

Mojoj strini kojoj je otkriveno nešto slično, operacija spasla život skoro u zadnji čas. Posle su je uputili na zlatibor da primi radioktivni jod koji sprži ono što nije izvađeno operacijom,a mislim da će morati da pije hormone. U tom slučaju operaciju ne zamenjuju lekovi i obratno

izvinjavam se,nisam imala vremena,pa se sada javljam.Ma,ja nisam imala tolikih problema,ali sam pratila forum i bas me zanimalo kako su.Svaka im cast i zelim da sve bude OK.Mene su setali po onkologiji,pa se nisu slozili hirurg i radiolog oko terapije,pa sam malo isla na konzilijum,i oni odlucili da se kontrolisem na svaka 3 meseca...i da je sramota da radiolozi postavljeju terapiju. tj.bacaju pod noz.Za to vreme sam se nagledala svega i cula 1001 pricu i jedino sto mogu da kazem,svaka cast tim zenama.

Mojoj strini kojoj je otkriveno nešto slično, operacija spasla život skoro u zadnji čas. Posle su je uputili na zlatibor da primi radioktivni jod koji sprži ono što nije izvađeno operacijom,a mislim da će morati da pije hormone. U tom slučaju operaciju ne zamenjuju lekovi i obratno

a jel moze malo opsirnije o ovom...moj ujak je u pitanju pa je svaka pomoc ili savet dobrodosao...izvadjen mu je karcinom na debelom crevu ali ima sekundarne promene na jetri i plucima...

a jel moze malo opsirnije o ovom...moj ujak je u pitanju pa je svaka pomoc ili savet dobrodosao...izvadjen mu je karcinom na debelom crevu ali ima sekundarne promene na jetri i plucima...

Pazi, radioaktivni jod uništava isključivo tkivo štitne žlezde, poznato je da kod nekih osoba koje ne unose dovoljno joda dolazi, do gušavosti, deci koja je ozračila eksplozija u černobilja su davali tablete joda, da bi smanjili verovatnoću oboljevanja od raka štitne žlezde. Znači postoji uska veza samo između tog elementa i tiroidne žlezde. Kod tvog ujaka je drugačija situacija. On će sigurno primiti hemioterapiju. Puno sreće !

Pazi, radioaktivni jod uništava isključivo tkivo štitne žlezde, poznato je da kod nekih osoba koje ne unose dovoljno joda dolazi, do gušavosti, deci koja je ozračila eksplozija u černobilja su davali tablete joda, da bi smanjili verovatnoću oboljevanja od raka štitne žlezde. Znači postoji uska veza samo između tog elementa i tiroidne žlezde. Kod tvog ujaka je drugačija situacija. On će sigurno primiti hemioterapiju. Puno sreće !

prima je...sad mu daju neku jacu.

Poceh da dezuram...sasvim normalno,kao da nije bilo svega onoga u mom zivotu.:DSvratih do onkoloskog odeljenja,u sobu gde leze zene koje su operisale dojku.Popricala sam na kratko sa njima,ali osnov je da vide da ne ulaze u pakao kao sto sada mozda misle,vec u neprijatnosti koje su prolazne...Rekoh im"pre deset meseci ja sam bila u vasoj sadasnjoj situaciji,a evo sada je sve iza mene,normalno se zivi,radi...imam cak i frizuru:cool:"
Imam veliku potrebu da nekako pomognem svima u slicnoj situaciji,nakupilo se u meni toliko tudje podrske,paznje,ljubavi-ta energija treba da kruzi,da se salje dalje...:heart:

Poceh da dezuram...sasvim normalno,kao da nije bilo svega onoga u mom zivotu.:DSvratih do onkoloskog odeljenja,u sobu gde leze zene koje su operisale dojku.Popricala sam na kratko sa njima,ali osnov je da vide da ne ulaze u pakao kao sto sada mozda misle,vec u neprijatnosti koje su prolazne...Rekoh im"pre deset meseci ja sam bila u vasoj sadasnjoj situaciji,a evo sada je sve iza mene,normalno se zivi,radi...imam cak i frizuru:cool:"
Imam veliku potrebu da nekako pomognem svima u slicnoj situaciji,nakupilo se u meni toliko tudje podrske,paznje,ljubavi-ta energija treba da kruzi,da se salje dalje...:heart:

A niko je bolje ne moze preneti i pokazati kako se izboriti, do onog ko je sve prosao.

Bas tako!Meni je uvek,kad bih cula ili na forumu nabasala na"strasne price"kao svetlost u misli dolazila moja kuma koja je sve(i jos gore)prosla pre 17 godina-a znam da zivi punom parom,radi,uziva,muci svoje muke koje nailaze,raduje se...Dala mi je savet koji cu prenositi svima-2h nakon operacije zvala me je(zivi u L.A.) i rekla:"Pa dobro..usla si u tunel.Svetlost na izlazu vidis-samo idi pravo i ne osvrci se-bice udaraca,padova,olaksanja,nepodnosljivih momenata...a ti,samo pravo,pravo..svetlost na kraju tunela svakog dana bice ti bliza" I da-to je bas tako!

Cao svima!Imam 28 god.,tačnije punim ih za desetak dana.U maju ove god. sam operisala rak dojke -DCIS,okolno tkivo i limfne žlijezde su čiste,prošla sam i hemoterapiju po FAC protokolu,izdržala sam je junački,uz veliku podršku mame i najboljeg dječka na svijetu.Uskoro treba da počnem sa hormonskom terapijom,vjerovatno Zoladex na 2 god.Može li da mi se javi neko ko je ranije imao slično iskustvo,da mi kaže šta me čeka u narednom periodu i da li posle svega mogu postati majka,jer to jako želim?! :confused::rumenko:

GAGA-nema odgovora jer taj savet ce moci da ti najtcnije da tvoj onkolog.Mnogo mi je zao sto ti se to dogodilo tako mladoj,ali svaka ti cast na hrabrosti i vedrini!Zelim ti da uzivas u zivotu na dalje!

Moram da se javim danas!Tacno je godinu dana kako sam napipala cvoric na dojci!Puno emocija...sreca(sto je sve proslo,sto sam dobro,radim,dezuram,rekreiram se...),tuga(sta sam sve dozivela, tek sta sve videla...koliko bola,patnje...),strah (za zdravlje dece,za sebe-imala sam najagresivniju vrstu tumora dojke koji cini da sad zivim na buretu baruta...)Idemo dalje,valjda sam sada jos svesnija koliko je svaki minut veliki,vazan!ZIVELI!:heart:

:veseljaci: gotovo , junacki si izdrzala , nisi posustala .....i ja cvrsto verujem da velika doza optimizma , vere u sebe i cilj koji je nakraju tunela je bar 70% uspeha
Ti si svoju borbu podelila ovde sa nama i verujem da si mnogim zenama dala podstreka i volje da bar malo lakse prodju kroz svoju borbu ..... ZIVELI :super:

Moram da se javim danas!Tacno je godinu dana kako sam napipala cvoric na dojci!Puno emocija...sreca(sto je sve proslo,sto sam dobro,radim,dezuram,rekreiram se...),tuga(sta sam sve dozivela, tek sta sve videla...koliko bola,patnje...),strah (za zdravlje dece,za sebe-imala sam najagresivniju vrstu tumora dojke koji cini da sad zivim na buretu baruta...)Idemo dalje,valjda sam sada jos svesnija koliko je svaki minut veliki,vazan!ZIVELI!:heart:

Dok je nama nas... srecno i u buduce.

Ali...nece bas sve kao da "nista nije bilo"Otekla mi dojka,ova operisana.Znam da limfedem pogadja ruku,ali nisam o dojci razmisljala tako?!:think:Sutra idem kod mog onkologa..mozda sam preterala sa aktivnostima,rekreacijom.Hm....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back