Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne pijem vise nista,zaista ne verujem u te cudotvorne "sve i svasta"recepte.Mozda,ako bih verovala...ali ovako nema vajde.

A te pilece noge-donela mi prijateljica,ja sam ih uz duzno postovanje smestila u zamrzivac,ali....BLJAKz:D

marina.c-zlata nam vredis ovde!!!
a085.gif

Samo da pozdravim drustvo:zpozdrav:
drago mi je da vidim da ste svi dobro :zskace:

od tih kako kazete "buckurisa" ja sam uz blagoslov mog onkologa pila sveze cedjeni sok od jabuke, cvekle i sargarepe......, i to je sve od "pomocne terapije"

Pozzz z:) z:)

...hematološkom toskičnošću (gradus 1) koji nalaže odlaganje hemioterapijskog ciklusa po postizanja zadovoljavajućih vrednosti, smatra se broj leukocita 3000/mm3, odnosno broj neutrofila (ANC) ispod 1500/mm3...Zato se kontrola krvne slike i radi između 11 i 14 dana od hemioterapije kada se očekuje i njihov pad...

Eureka 44
. ...ne savetujem uzimanje visokih doza vitamina B(postoje studije koje ukazuju da povećavaju broj leukocita istovremeno "pospešujući i rast malignih ćelija...Interesantno da pacijenti , od uva do uva, prenose ovakvu terapiju...Ne čuh nijednog "ozbiljnog" onkologa, niti pročitah u nekom onkološkom vodiču za istu...Ali pacijenti svi odreda, priznali ili ne, piju vitamin B komplex i pivski kvasac...No, moje kao onkologa je da kažem, pacijentovo je da sam odluči.Pozdrav
Takva terapija ne ide "od uva do uva" (bar ja nisam pristalica toga),nego su je preporucili LEKARI ONKOLOZI!!!
Prvi put cujem za takve efekte B-kompleksa!?z:shock:
Hvala na informaciji,ali ja vec zavrsila sa tim,tako da ...

Eh, evo i mene...
Bila na konzilijumu u S. Kamenici. Predala svoju medicinsku dokumentaciju, posle nekog vremena su me prozvali i vrlo ljubazna doktorka (mislim da je radiolog) mi je saopstila da je njihova odluka da mi je potrebna brahiterapija, kako mi je rekla-to je zbog toga jer je zahvacena ta fokalno endocerviklna zlezda, iako nije nadjena limfovaskularna invazija a i zbog vasih godina (sta god to znacilo, mislim na godine z:cry: ).
Dobila sam 5 terapija, jednom nedeljno a pocinjem negde u drugoj nedelji februara, bicu obavestena o danu prvog zracenja. Na brzinu mi je objasnila da u toku terapije, pre svakog zracenja moram doci sa analizom krvne slike-leukociti (diferencijalno) i kreatinin. Predpostavljam da je to zbog pada imuniteta koji nastaje zbog zracenja. Otprilike to je to.
Sad malo istrazujem kako da te leukocite odrzim u normali. Volela bih da mi marinac da neki savet.
Malo sam uplasena, sta cu uvek sam bila panicar. Moram se i raspitati kako ce to uticati na moje jajnike, predpostavljam da od njih nece ostati nista, da li cu u toku terapije moci da radim ili opet bolovanje, kakve posledice zracenja mogu da ocekujem, ma imam milion pitanja.
Bila bih zahvalna kad bi se javio neko ko je prosao takvu terapiju.

Veliki pozdrav svima! Pisemo se.

E,vetox,bas sam se pitala sto te nema.Eto,bar znas sta dalje,bice ti lakse.Naravno,imas milion pitanja kao i svi mi-al' dok se mi pitamo,vreme tece,terapija se odradjuje...Meni skoro istekose tri nedelje,u ponedeljak idem opet na terapiju i nadam se da ce biti dobro kao i posle prve.
Veceras sam se vratila na pilates!I nisam u tako losoj formi kao sto sam mislila(slabo sam se kretala,sve ono"ajd cas kolima")Naravno-necu se forsirati,sve umereno,koliko se moze!Al'znaci mi puno...z:lol:

Jel bi mogao neko da mi odgovori na ovo i da mi kaze svoje misljenje.Hvala unapred

Moja mama je danas uradila mamografiju i nalaz joj je sledeci:

Radjala.Predmenopauza.
Obe dojke izrazito lipomatozne strukture,sa nesto malo zaostalog glandularnog tkiva centralno i u GSK.ACR 1-2
Desno u GSK,jasnije prikazana u MLO projekciji intenzivna senka kondenzovanog glandularnog tkiva velicine 2cm koja daje asimetriju u odnosu na suprotnu dojku po tipu fokalne asimetrije.U CC projekciji se stapa sa okolnim tkivom pa je radjen dopunski snimak pod iskosenjem na kome ne izdvajam tu senku.
Obostrano nekoliko udaljenih mikrokalcifikata.
Levo jedna kalcifikovana mikrocista.
Radioloski suspektnih kalcifikacija nema.

BI RADS 3DD 2LD.
Uraditi EHO dojki.Kontrolna mamografija desne dojke za 6 meseci.

Nakon toga joj je radjen EHO dojki i aksilarnog pregleda

Radjala.Postmenopauza.
Obe dojke mesovite strukture,mada preovladjuje lipomatozno tkivo u svim kvadrantima.Zlezdani parenhim je ocuvan u GSK.
Desno zlezdani parenhim u GSK ocuvaniji u odnosu na levu dojku.
Ne uocavam solidnu leziju cak ni desno u GSK.
Cisticnih promena nema.
Laktiferni duktusi nisu prosireni.
Koza,potkozno tkivo i fascije urednog nalaza.
Obe aksile sa nekoliko uvecanih lipomatozno izmenjenih limfnih cvorova velicine 10mm-18mm reaktivne lgl.Levo najveca 25 mm.
BI RADS 2.

Hvala!Sutra idem na novu terapiju.Nadam se da cu procni slicno.Pitam se da li ce kumulativni efekat narednih doza dovesti do pada energije itd...?Bilo bi previse idealno da mogu ovako funkcionisati do kraja svih terapija,zracenja?!?Ali tu smo-pisacu vam(i meni znaci da podelim utiske,a mozda ce i nekom vredeti ovo iskustvo)
P.S.frizerka nije htela da cuje da me ocelavi,pa sad sa strane i pozadi imam kosu 3mm,a gore oko 1,5 cm i ne stoji mi lose...matora pankerka!:zcepanje:

Ode i druga...ova me je mlatnula malo jace,odmah slabost,vrtoglavica...mucninu nisam osetila ali grozan ukus u ustima,preosetljivost na mirise...sve u svemu bljak.Tek veceras pocinjem da se osecam snaznije.U utorak je bilo i suza...(sto rece Eureka 44 sve u rok sluzbe!)Sinoc je glava obrijana,pa bar dlake da me ne smaraju...Da je lako-nije,ali izdrzljivo je,idemo dalje!:super:

Ma bas te briga za glavu, i tako je hladno pa i mi koji imamo kosu umotavamo se u kape i salove,,,do leta ce ponovo narasti a mozes da je ofarbas u crveno i probusis uvce na par mesta i naravno nos i da opravdas termin pankerka :super:

Па да...после хемиотерапије великом броју жена израсте коврџава коса....наравно, ако је природно равна, исправи се временом....а зашто је то тако, немам појма. Имал сам и у блиском окружењу случај.:)

Hm...a ja celog veka ispravljala kosu..volim ili skroz ravnu ili skroz kovrdzavu,a imala sam "talasastu" sto bas ne marim...e sad ako bude jos kovrdzavija...ma samo neka se malo zgusne,bila mi se sa godinama proredila.
Malopre sam prvi put izvela periku "u setnju"-sve to dobro izgleda,ali taj osecaj kape koja malo pecka i koju bih skinula...ipak,navici cu se,jel da?Psihicki tu nemam problema,ali tehnicki...Jos imam onaj glupi osecaj,ukus u ustima,ovog puta bas drzi duze.Dok nesto jedem dobro je,ali odmah posle..bljak(bez obzira na vrstu i ukus hrane)Eto,zato cu imati 100kg posle svega;)

...ajde, bre, Vesna, idi u šetnju ( gledaj izloge, to ti je super sproj: lepo-korisno!), popij kaficu u nekom kafiću , mani kosu. Folikul dlake odreaguje na citostatike, treba mu vremena dok se ne uspostavi "ravnoteža"- pa nova kosa kao kod beba, može da ima i pomalo pepeljastu nijansu i drugačiju teksturu (debljina dlake i mekoća)...Ne brini, neće biti onako loknasta, ko u Zvezdama granda!

Ma sve reaguje...dlake obrijane i pocupane pre 2 nedelje vise ne rastu,koza glatka,nokti meksi...Za sad to deluje fino,ne znam kasnije...A kosu bih ja pustila al' nece ona mene...za kucu,setnje,posete prijateljima(skitam ja itekako!) imam marame,kape,esarpe..ali na poslu cu morati da nosim "kosu"ne ide bas pred pacijente da izlazim sa esarpama itd...I lepe su mi perike,ali kad ih stavim sve pecka,svrbi,evo vezbam za vikend,ali ne izdrzim ni 1h!Probacu neku gazu odozdo da stavim...?!
'ajde iskusne "perikonosacice"ima li neki praktican savet???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back