Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ćao snovak!! Unučica ti je šećer!!! Neka ti je živa i zdrava 100 godina, a i ti sa njom!! Kako si ti danas?

:hvala:
Ja svako jutro isto. Jurnista deluje, valjda 24 h, ja je pijem ujutro i taman do sledeceg jutra prodje dejstvo, pa booooli! Onda popijem i to i oramorf, pa popusti za nekih pola sata.
Sve u svemu, guram nekako. Juce sam zavrsila sa Lastetom (citostatikom koji je pije 6 dana od HT, 2x dnevno)... pa cemo videti....
Najvise me nervira desna ruka koja mi je nekako skroz utrnuta, kao tudja. Ne mogu nista da radim sa njom (npr. ne mogu da orvorim flasu vode-potpuno nemam snage u njoj). A vene, gde su me bockali za terapiju i vadjenje krv skroz teget-ljubicaste. Prava matora narkomanka!:mrgreen:

Jao znam.... Vene se sve vide ko crtane flomasterom, a posle se na mestu gde je bila igla stvori rana kao kod opekotina :sad2:
A za pokretljivost desne ruke, ako se ne varam to je normalna reakcija.. svi citostatici se daju u desnu ruku, i ona je najviše opterećena.. Naravno, sve je prolazno i obično se vrati u normalu par meseci nakon zadnje terapije..
Ma dobro, bar si bolove zaustavila. A bićeš ti nama dobro! Samo treba biti strpljiv...

Pink_heart_byAshley-1.gif

Za moju Lili!!!
Sad mi javila,mozda joj promene terapiju,uzela nacelnica istoriju,
mozda neki Holoksan,ne zna jos znace kasnije
.
Kaze,,ovde su protiv makrobiotike,mora sve da se jede,hehehee
a ko je i pitao za jelo....

Ma to su oni protiv dok se pri maju terapije,meni su isto rekli da se jede jaka hrana dok sam pod terapijom i tačno mi je uvijek bilo tek 4 dana da sam mogla normalno jesti i to neko meso,roštilj,ma samo da je jako...................uf ebem ti terapiju isad mi muka kad se sjetim,fuj!!!

Jao bože..... nemam reči... Zvala sam Lili... Bila jutros vizita, kad su rekli za taj H... citostatik. Kasnije dolazi dr i kaže joj da će sutra zasedati glavni konzilijum gde će se vršiti evaluacija njenog dosadašnjeg lečenja i šta na dalje. Ono što je prošle godine primala, nema veze sa njenom dg!!! I sad je ta dr koja je lečila dosada, otišla kod načelnika na ribanje i da objasni zašto je Lili primala to što je primala, kad ta terapija nema veze sa njenom dijagnozom!!! Već u ponedeljak ili petak, već sam se pogubila, ići će na skener kao hitno, jer godinu dana nije rađen skener. Snimaće je komplet.. Pluća, abdomen, mala karlica..
Sa njom u sobi su još 2 žene koje očajno izgledaju i primaju isto to što i ona treba da primi, i imaju istu dg, s tim da se kod jedne i pored terapije javlja napredovanje bolesti i širenje tumora. Tu je i žena koja ima istu dg kao Lili, živi na Zlatiboru ima metastaze svuda, a izgleda jedra i rumena kao Lili..
Lili je malo sluđena sada, uplašena kad je videla kako se izgleda posle terapije, i kaže da se i ona više sludela jer se pripremila psihički da primi danas, a sad opet neko odlaganje, čekanje i neizvesnost..
Uplašena je, jer je shvatila kakva je bolest..
Biki, ti danas igraš glavnu ulogu!! Objasni joj šta i kako i podigni je jer je baš uplašena.. Ja sam joj rekla da nisu svi isti, i da ne reagujemo svi isto na terapije, i da to što je toj ženi loše, ne znači da će biti i njoj, i da sama vidi kako super izgleda i pored hemo od prošle godine, koja nije ni malo naivna.

Jao bože..... nemam reči... Zvala sam Lili... Bila jutros vizita, kad su rekli za taj H... citostatik. Kasnije dolazi dr i kaže joj da će sutra zasedati glavni konzilijum gde će se vršiti evaluacija njenog dosadašnjeg lečenja i šta na dalje. Ono što je prošle godine primala, nema veze sa njenom dg!!! I sad je ta dr koja je lečila dosada, otišla kod načelnika na ribanje i da objasni zašto je Lili primala to što je primala, kad ta terapija nema veze sa njenom dijagnozom!!! Već u ponedeljak ili petak, već sam se pogubila, ići će na skener kao hitno, jer godinu dana nije rađen skener. Snimaće je komplet.. Pluća, abdomen, mala karlica..
Sa njom u sobi su još 2 žene koje očajno izgledaju i primaju isto to što i ona treba da primi, i imaju istu dg, s tim da se kod jedne i pored terapije javlja napredovanje bolesti i širenje tumora. Tu je i žena koja ima istu dg kao Lili, živi na Zlatiboru ima metastaze svuda, a izgleda jedra i rumena kao Lili..
Lili je malo sluđena sada, uplašena kad je videla kako se izgleda posle terapije, i kaže da se i ona više sludela jer se pripremila psihički da primi danas, a sad opet neko odlaganje, čekanje i neizvesnost..
Biki, ti danas igraš glavnu ulogu!! Objasni joj šta i kako i podigni je jer je baš uplašena.. Ja sam joj rekla da nisu svi isti, i da ne reagujemo svi isto na terapije, i da to što je toj ženi loše, ne znači da će biti i njoj, i da sama vidi kako super izgleda i pored hemo od prošle godine, koja nije ni malo naivna.

O majko mila, a tako sam se ponadala da ce od danas poceti i prava terapija.

Ali od kud to sada ta su ti citostatici neki pogresni. Pa oni se daju svima danas sa tom dijagnozom.

Ili je dijagnoza postavljena "ofrlje"? Ja sam na osnovu njene dosadasnje dijagnoze ( a pisuci pismo onima u Manhajm) svuda naisla na ta dva citostatika
( ima ih nekih pet, alu uvek i ta "njena " dva tu) koja su "must have" za tu dijagnozu.

E svašta li se izdešava.................ali ko zna za šta je to dobro,mislim konačno su se pozabavili sa njenom dg.i da više ne lutaju,čuj molim te njena terap.nema veze sa dg.!!!!
Biki kao što napisa likita,ti si na potezu danas!!!!A tačno je i to da ne ragujemo svi isto na terapije,moja kolegica je primala pola crvenu kao ja,a pola neku dr,ma prošla užas živi nema šta je nije zakačilo,pa na kraju i ospice su buknule i zadnju terapiju joj nisu ni dalai da je ne bi skroz uništili,ma mučnina joj bila mala maca,tako da sve je individualno!!!
Lili draga uz tebe smo!!!!

O majko mila, a tako sam se ponadala da ce od danas poceti i prava terapija.

Ali od kud to sada ta su ti citostatici neki pogresni. Pa oni se daju svima danas sa tom dijagnozom.

Ili je dijagnoza postavljena "ofrlje"? Ja sam na osnovu njene dosadasnje dijagnoze ( a pisuci pismo onima u Manhajm) svuda naisla na ta dva citostatika
( ima ih nekih pet, alu uvek i ta "njena " dva tu) koja su "must have" za tu dijagnozu.

Nemoj da se cudis, ovo je Srbija . Shebu te ocas. Doktore zahebavaju- oni opet nas, i tako u krug.... Ma dobro da je dosla u prave ruke, ovo mi deluje ozbiljno . Pa zamisli,
lecili je onako odokativno , kao da daju vitamine....a ona se stalno cudila, dobija terapiju, a oni nisu sigurni da je maligno.... al ajde sad neka kernu kako valja. Izdrzala ono bez veze -
izdrzace i ovo.

Neka ne brine,neka ne gleda druge slucajeve,svako je prica za sebe.Napokon da se pozabave sa njenim slucajem.Bice to sve kako treba,samo neka ne klone duhom,nek misli pozitivno i sve ce proci.Puno pozdrava za Lili:heart:

Nemam reci...:eek:
Ok,skupicu petlju i trudicu se maksimalno da je dignem
pricom da je konacno na pravom putu izlecenja,
da ne obraca paznju na ostale,svako i jeste prica za sebe,
da ce za koji dan kuci,da svi mislimo na nju...
Ne brinite se,bice ona ok,jaka je licnost,stabilna,naucila da zivot nije bajka....
Sada je zovem da vidim sta joj jos treba pa idem u soping pa kod nje,pozz

Nemam reci...:eek:
Ok,skupicu petlju i trudicu se maksimalno da je dignem
pricom da je konacno na pravom putu izlecenja,
da ne obraca paznju na ostale,svako i jeste prica za sebe,
da ce za koji dan kuci,da svi mislimo na nju...
Ne brinite se,bice ona ok,jaka je licnost,stabilna,naucila da zivot nije bajka....
Sada je zovem da vidim sta joj jos treba pa idem u soping pa kod nje,pozz

Tako je bikice!
Svi smo uz nju i bodrimo je i neka to sve gleda kao pravo rješenje za nju!!!!:heart::heart::heart::heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back