Оnkologija 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rekla dr ne moze da mi prepise kontracept. pilule zato sto dr iz Kamenice nije rekao koje... a on meni rekao da mi oni prepisu neke po njihovom izboru da im se on ne petlja u jer cu od sada kod njih obavljati kontrole i da ih koristim godinu dana. Ona ne zna koje jer je sirok spektar.

Mija svekrva je pre tri godine operisala Ca debvelog creva,adenoma carcinoma i nakon operacije je pila tablete Xaloda u 6 ciklusa i dan danas je sve u redu sa te strane.Redovno na tri meseca ide na kontrole i preglede.Javila se na vreme lekaru jer je i sama bila zdravstveni radnik,imala je srece.Ubrzo posle njene operacije,posle nekih 5 meseci je moj muz operisao tumor testisa,tada je imao 29 god.Prognoze lekara nisu bvile povoljne za nas i onako hladno su nam rekli da je u pitanju seminom tj.maligni tumor.Ph smo u medu vremenu cekali i strepeli.Njima je ,,licilo,, da je to to.I onda znate ,,on ce da prima hemioterapiju,bla,blaaaa,,.Odstranjen mu je levi testis i zlezde koje su tu nalaze.Posle nekih deset dana je stigao ph nalaz koji je glasio Orhitis hronika,sto bi cini mi se bilo hronicna upala.Naravno mi hepi odemo kod ordinirajuceg lekara koji sa sumnjom pogleda rezultat i ponovo nas stavi na muke.Da se ponovi na Vma,na patologiji.Ponovo nocna mora.Sve reci hvale imam za dr.Cerovic,nacelnika patologije,koja je nama koji se nerazumemo u medicinsku terminologiju objasnila sta je videla,kako je doslo do toga kao i ono najvaznije da je konacni rezultat,benigni stromalni sexcord tumor.Za tu vrstu tumora nas lekar nije ni znao,ispostavlja se.I tako smo svi u kuci nastavili svoje zivote tamo gde smo stali,sasvim normalno.Moj muz nije nista koristio od terapije posle toga.Jedino se do sada mnogo ugojio i desava mu se najednom da ima nekakve jeze ili neznam kako da to nazovem,kad se najezi celim telom i tada ga sve golica i to traje nekih 5 min.Neznam da li ima neke veze,ali to je sto je.I slatko se ismejemo oko toga jer je njemu prvom smesno.I eto to je moje iskustvo,da i lekari mogu da pogrese u vasu korist.pozdrav svima koji se bore i koji se optimisti....

volela bih da je ovo stvarno tacno

RAK JE GLJIVICA I IZLJECIV JE

...
Rak je vodeći uzrok smrti za ljude mlađe od 85 godina, a u SAD-u svaka četvrta osoba umre od raka – svaka četvrta
...
U mom biltenu od 9. Kolovoza istaknuo sam kako je čovjek po imenu dr. Richard Day, direktor organizacije za eugeniku Planned Parenthood (Planirano roditeljstvo) koju kontroliraju Rockefelleri, na sastanku liječnika u Pitsburghu 1969. Govorio o dolazećoj preobrazbi svjetskog društva.
...
„Gotovo svaki oblik raka možemo izlječiti već sada. Informacije su u datotekama u Institutu Rockefeller, ako ikada bude odlučeno da ih treba objaviti.“
...
To je razlog zašto svakoga tko je izvan farmaceutske klike a otkrije djelotvoran način liječenja raka – odmah napadnu medicinski establišment i vladine agencije.

Otkriće Tulija Simoncinija
Jedan je takav slučaj talijanski liječnik Tullio Simoncini, briljantan i hrabar čovjek koji je odbio pokoriti se pred ogromnim pritiskom s kojim se suočavao, i nastavlja suočavati, nakon što je shvatio što je rak i kako ga se može kontrolirati. Simoncinijev je „zločin“ to što je otkrio da je rak gljivica koju uzrokuje kandida, organizam sličan kvascu koji u malim količinama živi u tijelu čak i kod zdravih ljudi. U normalnim okolnostima imunološki sustav drži ju pod kontrolom, ali kad se kandida preobrazi u snažnu gljivicu, mogu nastati neki ozbiljni zdravstveni problemi – uključujući rak.
...
Simoncini je specijalist za onkologiju (liječenje tumora), dijabetes i metaboličke poremećaje, ali on je i više od toga. On je pravi liječnik koji nastoji otkriti istinu za dobrobit svojih pacijenata i odbija kao papiga ponavljati službenu verziju onoga što bi liječnici trebali raditi i misliti.
...
Simoncini je shvatio da se sve vrste raka ponašaju jednako bez obzira gdje se u tijelu nalaze ili kakvog su oblika. Morao je postojati zajednički nazivnik. Također je primijetio da su „kvržice“ od raka uvijek bijele. Što je još bijelo? Kandida.
Simoncini je shvatio da su ono što je glavna struja medicine smatrala neobuzdanim rastom stanica – „kanceroznom tvorbom“ – zapravo stanice koje imunološki sustav stvara kako bi obranio tijelo od napada kandide.
...
Proračunati rat protiv ljudskog imunološkog sustava
Imunološki sustav slabe i napadaju aditivi u hrani i pićima, kemijska poljoprivreda, cjepiva, elektromagnetske i mikrovalne tehnologije i frekvencije, farmaceutski lijekovi, stres modernog „života“ i još mnogo toga. Kakve će obrane imati današnja djeca kad im daju 25 cjepiva i kombinacija cjepiva do dobi od dvije godine – dok se njihov imunološki sustav još uvijek formira.
...
Što uništava imunološki sustav brže od bilo čega drugoga? KEMOTERAPIJA. Možete tome dodati i zračenje. Kemoterapija je otrov koji služi za ubijanje stanica. I... i to je sve. Vrhunac modernog ortodoksnog „tretmana“ za rak je trovati žrtvu i nadati se da ćete ubiti stanice raka prije nego što ubijete zdrave stanice – i pacijenta. Ali čekajte. Taj kemoterapijski otrov također ubija stanice imunološkog sustava i potpuno ga razara. A kandida je i dalje tamo.
...
Kemoterapija ubija ljude koje bi trebala liječiti. Naravno, ona nikada nikoga ne može „izliječiti“ od bilo čega, osim od života. To je otrov koji uništava upravo onaj sustav koji nam je, ako se želimo izliječiti, potreban zdrav i jak.
Kako ubiti gljivicu i ukloniti rak
Shvatio je da lijekovi protiv gljivica ne djeluju jer gljivica brzo mutira kako bi se zaštitila, pa se počne čak i hraniti lijekovima koji su prepisani kako bi je ubili. Umjesto toga, Simoncini je pronašao nešto mnogo, mnogo jednostavnije – natrijev bikarbonat . Da, glavni sastojak dobrog starog praška za pecivo (ali naglašavam da nije isto što i prašak za pecivo, koji ima i druge sastojke).
On ga je koristio jer snažno uništava gljivice i, za razliku od lijekova, kandida se na njega ne može „prilagoditi“. Pacijentu se natrijev bikarbonat daje oralno i interno sredstvima poput endoskopa, duge tanke cijevi koju liječnici koriste kako bi vidjeli unutrašnjost tijela bez operacije. To omogućava stavljanje natrijevog bikarbonata izravno na rak – gljivicu. Stari Egipćani znali su za ljekovita svojstva tvari koje ubijaju gljivice, a indijske knjige stare tisuću godina preporučuju „snažno alkalno sredstvo“ za liječenje raka.
...
Simoncini je 1983. godine tretirao jednog Talijana, Gennara Sangermana, kojem su bili prognozirali još par mjeseci života zbog raka pluća. Par mjeseci kasnije nije bio mrtav, nego sasvim zdrav – raku ni traga.
...
Ali ubrzo je otkrio koji su pravi razmjeri medicinske manipulacije i obmane. Vlasti ne samo što su ignorirale njegovu dokumentaciju, nego su ga i izbacile iz Talijanskog udruženja liječnika i kirurga zbog prepisivaja lijekova koji nisu bili odobreni.
...
Znam da postiže izvanredne uspjehe dramatično smanjujući i potpuno liječeći čak i neke doista kasne stadije raka pomoću natrijevog bikarbonata. Za to u nekim slučajevima mogu trebati mjeseci, ali u drugim slučajevima, poput raka dojke gdje je tumor lako dostupan, rak može nestati već za nekoliko dana.

Poslednja izmena:
Da ,moram priznati ,o radu Tulija Simoncinija sam vec ranije dosta citala i nalazila razno .........i sve ima logike .....SODA BIKARBONA ..... ponekad se jednostavna resenja nalaze nama ispred nosa u prirodi ..... a opet farmaceutski lobi i raznorazni :think:

Svejedno .....ovo se odnosi na tumore koji NISU hirurski tretirani pa nije doslo do rasejanja i metastaza na nekim drugim mestima .....to je uglavnom i bio razlog zasto to i nisam postavila ovde
Kako god ...ostaje nam samo da verujemo nasim lekarima ali i mucnemo svojim glavama , istrazujemo beskonacno po svim mogucim alternativama kao dodacima na lecenje

ali ......danas je divan suncan dan .....devojke ( ali i decaci ;) ) ...zelim vam dobro jutro i uspesan dan :D

Svima je nama poznato dejstvo sode bikarbone, jos uvek nailazimo na savete lekara isperite sodom bikarbonom, ocistite sodom bikarbonom...
Ali mene bas kopka da li je tacno da je rak u sustini mutirana gljivica candida... ako sam dobro razumela tekst on to govori.

Upravo tako .....po Simonciniju ....da ......mada ako te bas zanima guglaj malo vise .......meni ovaj lap nema te zapamcene linkove a racunar na popravci pod pretnjom ''smrtne kazne'' ako mi takne hard disk :D

MOLIM VAS ZA MISLJENJE,ako je neko imao slicna iskustva da ih podeli sa mnom...i ukoliko ima savete oko daljeg podizanja imuniteta, knjiga,biljaka,biljcica ma bilo cega...

majki *ima 47 godina mi je iznenada pre mesec dana otkriveno jakooo nisko gvozdje oko 1,8 nakon 5 dana palo je na 0,88 da bismo otkrili posle 2,3 nedelje pregleda i pozitivnog nalaza fobt da ima rak d.creva tacnije desni kolon je u pitanju, tumor markeri su bili negativni... prvo cu se izviniti jer ovo nije moja oblast,ja sam potpuni laik znaci i ako lupim neku glupost ne zamerite mi,vise mi glava ne prima informacije ...

UGLAVNOM da ne bih duzila, u ponedeljak je poslata u bolnicu i u sredu operisana SADA je evo 2 dana na intenzivnoj i poluintenzivnoj kljukaju je svim i svacim vise spava nego sto je budna,naravno ima bolove i tako...

lekar nam je objasnio da je otklonio znaci taj deo d.creva oko polovinu sa svim tim limfnim cvorovima , na jetri je pronasao maluuuu tackicu za koju nije mislio da je tumor ali je odstranio i to za svaki slucaj ,i to je takodje poslao na analize...

MOZE LI MI NEKO RECI,DA LI JE IMAO NEKI SLICAN SLUCAJ U BLIZINI NE DAJ BOZE ILI NA SEBI DA MI PRENESE ISKUSTVO???zanima me sta bih mogla dalje da ocekujem, mogu li da se nadam najboljem (pocela sam da ocajavam previse )? kako ce ici dalji tok lecenja i sl.?

HVALA VAM UNAPRED ,

veliki pozdravi i velika podrska svim obolelima i clanovima porodice!!!!

majki *ima 47 godina mi je iznenada pre mesec dana otkriveno jakooo nisko gvozdje oko 1,8 nakon 5 dana palo je na 0,88 da bismo otkrili posle 2,3 nedelje pregleda i pozitivnog nalaza fobt da ima rak d.creva tacnije desni kolon je u pitanju, tumor markeri su bili negativni... prvo cu se izviniti jer ovo nije moja oblast,ja sam potpuni laik znaci i ako lupim neku glupost ne zamerite mi,vise mi glava ne prima informacije ...

UGLAVNOM da ne bih duzila, u ponedeljak je poslata u bolnicu i u sredu operisana SADA je evo 2 dana na intenzivnoj i poluintenzivnoj kljukaju je svim i svacim vise spava nego sto je budna,naravno ima bolove i tako...

lekar nam je objasnio da je otklonio znaci taj deo d.creva oko polovinu sa svim tim limfnim cvorovima , na jetri je pronasao maluuuu tackicu za koju nije mislio da je tumor ali je odstranio i to za svaki slucaj ,i to je takodje poslao na analize...

MOZE LI MI NEKO RECI,DA LI JE IMAO NEKI SLICAN SLUCAJ U BLIZINI NE DAJ BOZE ILI NA SEBI DA MI PRENESE ISKUSTVO???zanima me sta bih mogla dalje da ocekujem, mogu li da se nadam najboljem (pocela sam da ocajavam previse )? kako ce ici dalji tok lecenja i sl.?

HVALA VAM UNAPRED ,

veliki pozdravi i velika podrska svim obolelima i clanovima porodice!!!!

Бебо поднеси захтев за рефундирање новца, уз захтев треба да имаш потврду из болнице да ињекцију тај дан нису имали, ја сам тако добила рефундацију
поздрав

PUno pozdrava za sve koji se bore.
Jedno pitanje.Mama mi je primila juce 5 terapiju.Juce je bilo sve ok,danas celi dan temperatura oko 37,4.I kaslje sve neki suv kasalj vec 2-3 meseca.Snimili pluca i stalno je slusa lekar,uvek je sve ok hvala bogu.I lekari joj daju samo sirup :omnitus,ili sinestus.
Sad ta temperatura uvek njoj traje 3-4 dana posle terapije ,i posle bude sve ok.Inace nalazi krvne slike su uvek dobri,bela krvna zrnca i sve to.Pa ne znam ,dal da se plasim .Lekari kazu nista alarmantno,al ja se plasim....

PUno pozdrava za sve koji se bore.
Jedno pitanje.Mama mi je primila juce 5 terapiju.Juce je bilo sve ok,danas celi dan temperatura oko 37,4.I kaslje sve neki suv kasalj vec 2-3 meseca.Snimili pluca i stalno je slusa lekar,uvek je sve ok hvala bogu.I lekari joj daju samo sirup :omnitus,ili sinestus.
Sad ta temperatura uvek njoj traje 3-4 dana posle terapije ,i posle bude sve ok.Inace nalazi krvne slike su uvek dobri,bela krvna zrnca i sve to.Pa ne znam ,dal da se plasim .Lekari kazu nista alarmantno,al ja se plasim....

Pozdrav i tebi!Mislim da ne treba da se plašiš,ta temperatura se javlja zbog terapije,tj.kao reakcija na terap.!Znam kad sam ja primala tu istu terap. po Fac protokolu da me doktorka svaki put pitala da li imam temp.,ali srećom nisam imala ni jednom!Možda bi mama ipak trebala tih dana da se pazi nekih infekcija zbog pada imuniteta.

Hvala Gaga na podrsci.
Pa pazi se ona infekcija. prima Fec protokol.I tog dana kaa primi ,a to je uvek ponedeljak joj je skroz super.Od utorka do cetvrtka uvek ima temperaturu ,lekari nam rekli da koristi febricet i brufen za snizavanje temperature.Tih dana ne mrda iz njene sobe.Znam ja da ce ona da se izleci,apsolutno sam sigurna.Uvek joj tri dana bude frka ,posle ko da nije na hemioterapiji.

Treba mi savet-pomoć. Mom ocu je na ruci gde je zadnji put bila postavljena kanila za hemoterapiju potamnela koža, dobila je neku vino boju otprilike i počela je da se ljusti (koža) i bolna je na dodir. Da li postoji neka krema, gel ili slično što bi mu pomoglo da ruka brže zaceli? Ista je situacija sa svim venama na ruci, potamnele su i napojedinim mestima se ljušti koža. Ali bol se do sada jedino pojavio na ruci. Kako je on i dalje radno aktivan, a u pitanju je baš desna ruka, počelo je da mu stvara veliki problem. Znam da postoje neke kreme kad se pojave rane od zračenja, ali ništa drugo osim toga nisam uspela po netu da nadjem. Unapred HVALA svima!!!

Probaj Fibrolan.Ja je koristim za dojku,povrsni,mrtvi slojevi koze otpadaju,kratko je koristim,ali deluje mi super.Ja sam na ruci tako skoro sve vene pogubila,i dan danas je sve braon od taxotere.Moj lokalni nalaz se pogorsava,bila na kontroli,ostalo je "u se i u svoje kljuse"Ali NE DAM SE JA!!!:D

Vesna, ako je već došlo do *u se i u svoje kljuse*, uzmi one kapsule petroleja... Neće ti škoditi sigurno. Ti možeš i veću dozu da piješ od 3 puta dnevno koliko moj otac uzima. Probaj, šta te košta?
A da se nedaš, to znam :) Svaka čast na istrajnosti!! Divim ti se!!! :worth:
Hvala ti na odgovoru! Odmah posle posla idem u apoteku! Pozz svim ratnicama ovog foruma!!!

Probaj Fibrolan.Ja je koristim za dojku,povrsni,mrtvi slojevi koze otpadaju,kratko je koristim,ali deluje mi super.Ja sam na ruci tako skoro sve vene pogubila,i dan danas je sve braon od taxotere.Moj lokalni nalaz se pogorsava,bila na kontroli,ostalo je "u se i u svoje kljuse"Ali NE DAM SE JA!!!:D

Kako mislis pogorsava se? Nije mi jasno? Zar nije bilo zadnji put da je slika mnogo bolja u odnosu na pocetku?

nedaj se Vesna.
Pusti ti sta lekari kazu?Oni su tu [a znam da si i ti lekar]da onako medicinski uplase obican svet.Sta i ako se neko ne operise.Pa znam bre,moju baba tetku niko niej hteo da operise ,a zivela 46 godina posle dijagnoze da joj je ostalo jos 3-4 dana.
Moja mama pije belu imelu sada.Onkolog joj preporucila .Pancicev caj.150 din kosta...I nije joj lose stanje. Onako bude malo frka 2-3 dana posle hemioterapije ,al vec od juce je stabilizovana.
Napred Vesna,nemoj slucajno da si klonula.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back