oni sto su se opekli i doziveli svakakve gubitke koji su ih zautavili u ljubavi

gost 189815

Iskusan
Poruka
5.826
ne znam da li je ovo vise za psihologiju,ali sta bi ste rekli takvim ljudima koji su recimo bili prevareni,ili kome je neko voljeni umro,...koji su osecali cepanje srca i zauvek ga zatvorili da bi izbegli bol..
recimo moja baka je izgubila skoro svu rodbinu za vreme rata,i kasnije se i razvela od muza a posle nikog vise nije imala..i posvetila se deci..kad sam je pitala jednom zasto, ona je rekla ono cuveno koga zmija jednom ujede...a tata koji je bio prisutan je rekao pa ne moze covek tako da zivi(nesto na tu foru)...
imam osecaj da su njene emocije najvise odgovarale onom stihu:ko je ljubio taj ne ljubi vise, izgorelog niko ne zapali...da srce nije htelo vise da se kocka posle takvih gubitka...
al opet pomislim koliko je mogla da bude srecnija,i da sam bila njen prijatelj u to vreme dal bi mogla da joj pomognem...
generalno kako takvim ljudima pruziti snagu ili im pomoci da je nadju u sebi,da vide potencijalnu srecu kao nesto jace od strepnje i bola...

Ajde ratovi to je ekstremna situacija koja unisti coveka u svakom smislu.

Razocarenje svako podnosi drugacije, ne mora da bude ljubavno.
Primera radi, ne mozes da nadjes posao, ume to da utice na samopouzdanje i volju.
Tako i sa ljubavlju. U 5 od 5 veza recimo te prevare ili sta vec, pa pomislis da su ljudi debili ili da tebi nesto fali cim padas na takve.

Svi smo se ovde razocarali u nekog, neko nas je povredio, zahebao, sta vec, i pazljiviji smo, oprezniji, mozda hladniji, mozda duvamo i u jogurt ali ga ipak pijemo.
Ovde ne mislim na ekstremne varijante, tipa razvedem se, zena mi uzme kucu i decu, okrene ih protiv mene, nemam posao, nemam kola, nemam nista.

Meni je gora varijanta razocarao/la sam se, svi su *ovna, sad cu da se svetim i isterujem neku svoju pravdu.

Mislim da su izgovori to tipa "koga zmija jednom ujede..." to su izgovori za sopstveni neuspeh. Nerviraju me takvi ljudi -koji za sve svoje postupke imaju opravdanje, umesto da lepo sagnu glavu i priznaju poraz

Pa to nije izgovor, to je upravo to - sagla je glava priznala svoje poraze i zatvorila tu temu - posvetila se drugim stvarima koje su joj donele srecu.

ne znam da li je ovo vise za psihologiju,ali sta bi ste rekli takvim ljudima koji su recimo bili prevareni,ili kome je neko voljeni umro,...koji su osecali cepanje srca i zauvek ga zatvorili da bi izbegli bol..
recimo moja baka je izgubila skoro svu rodbinu za vreme rata,i kasnije se i razvela od muza a posle nikog vise nije imala..i posvetila se deci..kad sam je pitala jednom zasto, ona je rekla ono cuveno koga zmija jednom ujede...a tata koji je bio prisutan je rekao pa ne moze covek tako da zivi(nesto na tu foru)...
imam osecaj da su njene emocije najvise odgovarale onom stihu:ko je ljubio taj ne ljubi vise, izgorelog niko ne zapali...da srce nije htelo vise da se kocka posle takvih gubitka...
al opet pomislim koliko je mogla da bude srecnija,i da sam bila njen prijatelj u to vreme dal bi mogla da joj pomognem...
generalno kako takvim ljudima pruziti snagu ili im pomoci da je nadju u sebi,da vide potencijalnu srecu kao nesto jace od strepnje i bola...

ako misliš da su svi isti onda ili pređeš u pedere ili se zamonašiš, a ako misliš da nisu svi isti onda budi uporan u onome što tražiš, koliko god daleko nešto bilo nikad ne znaš možda je baš tu iza ugla i zato ne smeš odustati, a ako odustaneš onda nemoj kukati nad sobom jer bolje i nezaslužuješ, reče jedan pametan čovek: Pokušaj. Pogreši. Bez obzira. Pokušaj opet. Pogreši opet. Pogreši bolje

Dobro, to ti je baka rekla...

Moja baka je ostala udovica, i dosao je neki iz komsiluka da je pita da se uda za njega...
i ona je rekla: Sa ovom pamecu - ne bi se nikad vise udavala. :)

Eto, ne mora da znaci da je to cela prica.

A kada je to zaista slucaj - potrebno je da prodje neko vreme, a onda se dogodi spontano... druzis se s nekim, a on ti se podvuce pod kozu ...
i kada shvatis da volis - imas i povereja da nesto promenis.

Odlicna tema :ok:....Izgubiti nekog je najtezi deo nasih Zivota.I uvek se tako nesto desi iznenada, kad smo skroz ne pripremljeni. Da, izgubila sam nekog na takav nacin:Mislila sam da nikad vise necu moci voleti......za sve je potrebno vreme.Nekom jako dugo, nekom krace, sve zavisi od nas samih. Kod mene je trajalo 6-7 godina.

Zato što čovjek nije otok i lakše je kad u nekim trenucima imaš na koga da se osloniš.

Sta ako covek zeli da bude otok. Nije li najvaznije biti onakav kakav zelis da budes?

- - - - - - - - - -

da li si nekad kao mala krala pekmez iz vajata?
Nisam, uvek su me nudili i molili da jedem. :)

@weeeeeegirl
Ne mora se zatvarati srce, ali mora se skloniti u stranu i ukljuciti mozak.
Zivot je igra, mi smo igraci. Otprilike tako.

Kao sto igras neki RPG, znaci one igrice sa macevima i stitovima WOW i tako to, tako trebas i ziviot i gledas da budes najbolja gde god mozes.

Moj stil je uvek bio da pustim da se ljudi pokazu kakvi su. I ako me zeznu za nesto sitno, no big deal, ali zato se tako postavim pa ne mogu za krupno.

A kada ja nekog napadnem, to je backstab/critical damage sa najvecim armor penetration i to takav da se doticni nikad ne oporavi od toga.:cool:
Ali samo po zasluzi i u skladu sa mojim zivotnim principima.

Dosta idem da spavam... :zzzz:

@weeeeeegirl
Ne mora se zatvarati srce, ali mora se skloniti u stranu i ukljuciti mozak.
Zivot je igra, mi smo igraci. Otprilike tako.

Kao sto igras neki RPG, znaci one igrice sa macevima i stitovima WOW i tako to, tako trebas i ziviot i gledas da budes najbolja gde god mozes.

Moj stil je uvek bio da pustim da se ljudi pokazu kakvi su. I ako me zeznu za nesto sitno, no big deal, ali zato se tako postavim pa ne mogu za krupno.

A kada ja nekog napadnem, to je backstab/critical damage sa najvecim armor penetration i to takav da se doticni nikad ne oporavi od toga.:cool:
Ali samo po zasluzi i u skladu sa mojim zivotnim principima.

Dosta idem da spavam... :zzzz:

kontam da volis da igras igrice bas,al ti je kul analogijaXD
aj pa laku noc;)

Cinjenica da nije bas pametno ostati citav zivot sam, zato sto si izgubio voljenu osobu. Ali to kod danasnjih zena vise nema ni u masti, sve se one jakare sa ko zna koliko njih. Ako ovako nastave ove nase generacije zena do sezdesete godine ce imati preko 100 kita koje su ih izjakarile.

Cinjenica da nije bas pametno ostati citav zivot sam, zato sto si izgubio voljenu osobu. Ali to kod danasnjih zena vise nema ni u masti, sve se one jakare sa ko zna koliko njih. Ako ovako nastave ove nase generacije zena do sezdesete godine ce imati preko 100 kita koje su ih izjakarile.
..taj dan kad ti ne budes imao post/kom dje su ribe i torbanje,bice dan kad cemo se svi ponositi tobom:lol:

Sta ako covek zeli da bude otok. Nije li najvaznije biti onakav kakav zelis da budes?

- - - - - - - - - -

Nisam, uvek su me nudili i molili da jedem. :)

Naravno da je sve stvar osobnog izbora.
Mada mislim da se iza odluke o samoći uvijek krije strah temeljen na nekim neugodnim iskustvima iz prošlosti, pa čak do toga kako će okolina ili obitelj reagirati na to.
Čovjeku nije svojstveno da živi sam, iako praksa na žalost često pokazuje da je bolje biti sam nego u lošem društvu.

Znam za praktican primer gde je riba nakon smrti muskarca s kojim je bila u ozbiljnoj vezi dan nakon njegove sahrane,ili isto vece nisam siguran,isla kod jednog poznanika na ebacinu.:neutral:

a zasto zelis da ih unesrecis nekim drugim debilima?
coveku je realno najbolje samom
pakao su drugi ljudi ko sto rece gosn sartr

ti bi mogao malo da ohladish od sartra i muchnine..
malo svetlosti dana nije na odmet..
a tema je preteshka za ljis, jer necesh ovde dobiti odgovor iole normalan.
sushtina je snaga u sebi, jedino ta...pomoc ne vredi ukoliko ti mentalni sklop ili chula nisu prijemchiva za istu..

Back