Oni koji znaju sta hoce i oni koji znaju sta nece

Umri_muski

Legenda
Poruka
72.909
Posto forum klizi u banalnost, onda moraju ovakve banalne teme..

Ako sve banalizujemo na jednu recenicu, ja delim ljude na one koji znaju sta hoce i na one koji znaju sta nece...
I ne volim mnogo ljude koji znaju sta nece....teski su za inovacije i saradnju...
A ovako za druzenje tu ti je svejedno...

Svaka komunikacija sa ljudima koji znaju sta nece je opterecena mnogim hipotezama kuda vodi ono sto trenutno jeste desavanje...tj vise su u pasivi..
Izgleda logicki da bi oni bili upravo suprotno , posto znaju sta nece, to je alarm pristup ,znaci otvoreni za sve...
A oni koji znaju sta hoce, oni moraju aktivno da vode kuda ide brod...to je vec instrukcija...
Medjutim, valjda je uzrok nastanka tog znam sta necu u drugim stvarima, fobijama ili pasivi ili gluposti, uglavnom oni koji znaju sta nece su mnogo tezi teret za komunikaciju.

Sto su starije, tj cim postanu punoletne, nekako zene predju u to znaju sta nece...a hoce sve..a to je valjda poseban oblik nabildovani znaju sta nece oblik..
Usisivac oblik...sa mrezicom na usisnom otvoru...

Nisu iste, jer one koje znaju šta neće ne znači da znaju šta hoće i obrnuto.
Da objasnim.

One koje znaju šta hoće.. je obično neki cilj ka kojem idu nesvesne šta sve sa sobom nosi i nemajući to iskustvo jako je malo stvari koje neće, ne žele.

Kada iskuse ili ostvare to što hoće i shvate cenu svega onda nauče šta neće. I ne žele. E onda je taj spisak daleko veći i mnogo je više onoga što neće, a ono što hoće se ostavlja trenutku kada se desi i ako se desi da procene da li to zaista hoće.
😁

Kad pozivas na krstenje to ne cinis recima, hajde momci , voda je prijatno topla...
Niti odbijas sa recima, nece moci pope, stavio sam vosak na kosu , to je moj imidz...

Ljudi grese sto misle da odnos prema svesti nije vazan nego je vazna materijalizacija...
Tacno je da je oportunizam u srpskom drustvu i jajarizam i blokiranje i osveta doveo do toga da glavni argument u odnosima ljudi bude fizicka ostvarenost necega...ko se izmigoljio iz blokade i lonca zvanog "nisi ti poseban, neces ni ti ako ne mozemo mi".

I onda dolazimo do situacije da su najvise kritikovani oni koji imaju najbolje ciljeve, jer privlace aktivno protiv sebe neprijatelje, te svako ko je protiv destrukcije drustva, kriminala postaje laka meta i krimosa i naroda...Narod u svemu vidi priliku da pokaze svoju moc koju nema i ne zeli tamo gde bi bila pozitivna, nego daj sta das....

Ali ja te ljude ne ubrajam ni u jednu grupu , ni u grupu znaju sta hoce, jer ocigledno ne znaju , imaju ciljeve da egzistiraju , dobro je, prezivecemo....a niti da su u grupi da znaju sta nece, jer ocigledno su spremni za dinar da se okrenu protiv necega sto im koristi da bi dobili nesto sto ce im stetiti...
Usred rata nece rat ali se bore protiv svakoga ko zeli da zavrsi taj rat...
Usred politickog kriminala se bore na strani politickog kriminala a zele da ukinu politicki kriminal, sa idejom da ako bi bili na strani postenih , oni su slabi da to razruse...

I onda sve to izgleda u tipicno seljackom stilu, krpi gace dok ih dupe zvace...
Primitivno prizemno agresivno , bez nauma samo zelje i nadanja....i nadasve sa svim elementima da glupo izgleda uspesno samim tim glup postaje uspesan i sretan...i jare i pare...
Zemlja gde mozete biti glupi i uspesni....

Sve je do ubedjenja.....
Danas je lakse kupiti TV i auto , mora da je dobar zivot u pitanju...
Ovo je najbolji docek, jer je bilo toliko vatrometa i petardi...

Radi edukacije nesvesnih masa upotrebicu jedan primer...

Stanje u Srbiji i medju nesvesnim ljudima bilo gde je kao kad tri coveka u grupi skriveni gledaju kako grupa razbojnika sprema da obesi 4og njihovog poznanika negde u sumi.

Ako su mediokriteti, klasicni ljudi , onda ce samo gledati i reci , ako ne uspemo da ih spasemo tako ce i nas obesiti.
Ako samo jedan od njih kaze, znam sta necu , necu da me obese, svima ce se stvoriti utisak da znaju sta ne zele...
Bez obzira koliko razbojnika ima i koliko su u mogucnosti da ga oslobode.

Ubedjeni su da znaju sta nece , a njima rukovodi strah.

Ako je jedan od posmatraca vezan za onog koga ce da obese, onda ce reci moram da ga spasim.
To je emotivno povezivanje, najjaci za nepostojecu svest, nema sta drugo da poveze, nema ideje nema svesti.
E onda vec postoji neko ko zna sta zeli....
Onda ostali mogu da budu ovo i ono , kukavice ili mediokriteti , ali nece biti oni sto znaju sta zele cak i kad budu oslobadjali zarobljenog.

Ne postoji neki treci motiv, ne postoji svest da je taj sto ga razbojnici veshaju neko od njih , neko ko je samo uhvacen prvi.
Ne postoji neki treci motiv ,razbojnici to cine zbog svoje bahatosti , namere ili koristi.

Kako spreciti da postoji emotivno povezivanje kod ove trojice sto posmatraju uhvacenog?
Pa stalnim svadjanjem izmedju ljudi da bi bez smetnje bila svaka namera razbojnika , tj da svi ljudi koji gledaju pomisle, ne zelim to da mi se desi , bolje da samo gledam kako ga veshaju...
Ili jednostavno usadjivanjem ideje, ma i on bi vas prepustio na nemilost razbojnicima.
U nesvesnom drustvu , nestaje svaka mogucnost ometanja razbojnika, ubacivanjem razdora.

Kako naci ljude koji ce da svadjaju ostale....?
Ako su vec neuspesni i besni , samo im dati osecaj da su uspesni zato sto su na toj svojoj strani razmisljanja, dati im osecaj da su u pravu i da su pomognuti bogom i sudbinom da ispolje svoj naum i bes i svadju prema svima koji nisu takvi...
Ako vec mrze, samo ih ojacati finansijski da sire tu svoju mrznju...
Ako su takvi mentalitetom, omoguciti da opstaju i da budu uspesniji od ostalih..

Pesme potlacenih gube reci , ostaje samo melodija.
Pesme postenih postaju hit, preuzima se znacenje sta je posteno...
Humanost postaje sazaljenje prema nemocnima i prikaz sopstvene moci.
Ljudskost postaje odanost istomisljenicima i saucesnicima...

Dobro, logicno je da se pocne sa tim (znam sta necu) i vremenom se napreduje u to (znam sta hocu). Metodom eliminacije se prekrizava neodgovarajuce i vremenom se stice iskustvo koje pomaze da izbor bude odgovarajuci, najbolji moguci. Ja sam neki period bio u fazi znam sta necu, ustvari, prije toga postoji - ne znam...ne sjecam se koliko dugo ostajem u tim fazama, vjerovatno zavisi od kompleksnosti problema...ali kad znam sta hocu, brzinom svjetlosti idem ka tome i lomim sve sto mi se nadje na putu. Kad dodjem do cilja znam da sam ga zelio i da sam mislio da je najbolji moguci. Ako sam pogrijesio, eto mi ga novi cilj, ali mislim da ne grijesim, vidjecemo. z:lol:

Ustvari ja sam znao da je ova tema granicna ali ne i da je van domasaja ljudi u Srbiji...

Kad su svi ili daj boze jedan u milion da nije, oportunisticki zadojeni i nedosledni, tj ne postoji kultura doslednosti , onda su pojmovi znati sta zelis i znati sta ne zelis totalno sumanuti za shvatanje...zelis sta ti se moze, ne zelis sta ne mozes da izbegnes tj moras.....

Tako da je tema ustvari nemoguca za Srbiju...

Ali eto bar da ostane sta je tema znacila..
Ako uzmemo za primer devojku i pitanje je da li ce da spava sa kamiondzijom, ona ce ako je bas mlada misliti da zna sigurno da zna sta ne zeli , tj ne zeli da spava sa kamiondzijom...
Medjutim, ako se upozna sa kamiondzijom, ako bude pijana, napaljena, usamljena, dosadno joj, besna na bivseg decka, itd itd...depresivna uslovno receno...
Ona ce na ponudu kamiondzije ili cak i sama pristati da se seksa sa kamiondzijom koji je parkiran ili tu negde u blizini...
Sta ovo govori u vezi teme?
Pa to da devojka ne zna sta nece, ma sta mislila i pricala...
Slicno i ostali primeri , zna sta hoce ali mu ponudis nesto sto mu prija, i nista od toga sto hoce, prelazi na to sto mu prija..
Ili kao zna sta nece, a uz odgovarajucu motivaciju to postaje da ne zna sta nece, tj hoce ono sto nece...

I obicno ljudima koji ne znaju ni sta hoce ni sta nece, ovakva prica izgled,a pa nisi rekao sve do kraja, tj sve im je u fazonu i hoce i nece, zavisno kada i kolika je zarada, dobit, ugodjaj, korist...
Ako malo dublje zagrebemo , ne postoji nista sto nece osim da umru , a cak i to je pitanje...bukvalno cak i to je pitanje..
Tj moguce ih je navesti i da to hoce...npr u besu sto ih ostavlja devojka, uz sugestiju da ce ona da zivi a on ce da pati , vrlo lako ce se odluciti da izazovu saobracajku zajedno sa njom ili da je upucaju , a posle su u soku i u soku se moze desiti lako i da sebe upucaju..

Dubina koja je potrebna svesti da bi se reklo da neko zna sta hoce i da neko zna sta nece je nekad mnogo veca nego sto je prisutna u vecem delu naroda...
Nesvestan narod je vrlo moguca varijanta...blenta i bleja...cak se ponosno hvale da su inteligentni , a ustvari su lukavi , cak nisu ni pametni...ali im to sve izgleda isto...
Rezolucija pojmova je vrlo mala i to namerno ....a i brani se sa ne smaraj, ne gnjavi , ne umaraj, nesto kao kad ostali imaju zubobolju pa im treba smeha i drustva ali im ne treba da razmisljaju...e tako ceo zivot prolazi vecini u narodu..

Uzmite sledeci primer, osoba izjavljuje svoje ideje, nazovimo to program u vezi necega, zivota, plana za organizovanje necega, dogadjaja ili organizacije..

Svidja se ljudima i pocnu da prate tu osobu, tj da budu followeri, tj da budu aktivno ucesnici.
Formira se grupa...
U toj grupi , svi su ravnopravni, a zajednicko im je da im se svidja ideja..

Medjutim, nije to bas tako nikad...
Svi imaju svoje tumacenje i vidjenje te ideje koja im se svidja, svako malo zanosi na svoju stranu, a neka zanosenja su totalno suprotna od ideje ali se onome ko zanosi to cini isto i uskladjeno..

Tada onaj ko je prvi okupio sve postaje ili lider ili zrtva.
Kako zrtva?
Pa ako cuti i ne zna tacno sta ne zeli kao sto srbi obicno ne naslucuju jer ne razmisljaju o mnogo mogucnosti i unapred, desava se da mirna hriscanska grupa ustvari postaje radikalna osvetnicka grupa protiv drugih uverenja i religija...tj postaju fanatici...
Fanatizam je uvek blizi animalistima i prostom svetu...
Svuda radikalizuje i primitivizuje, agresivno unistava...

Znaci imamo grupu koja zna sta hoce, ali nemamo lidera koji zna sta nece, bar ne na vreme...
Grupa biva oteta od njega, a to se mnogo puta desavalo i uvek ce se desavati , desilo se i kod Hitlera npr...

Ono sto je ovde primer da je potrebno osim znati sta hoces i ono sto neces, i da mnogi nastupaju sa tim znam sta hocu jer to nosi uspesnost kod ljudi , ali ih zabole tuki za razne sporedne pojave, nuspojave, a sto su gluplji i prostiji to su manje zainteresovani da uopste o tome razmisljaju i znaju , a manje i primecuju.

Da, to se moze koristiti kao merni instrument koliko je neka sredina glupa...iako na prvi pogled izgleda da se samo povrsnost moze meriti ovom metodom.
Ali moze i glupost sredine....i nisu sve sredine tj narodi i ljudi i grupe i gradovi i sela isto glupa....
Kod gluposti zbog pojma i 99% ljudi moram da kazem sledece, glup je svaki covek ponekad, jer mu ono sto se zove inteligencija ne radi , jer nisu ispunjeni uslovi za inteligentno razmisljanje...npr paznja skrenuta zuboboljom, gladan pa ne moze da pamti, previse misli pa ne moze da brzo promislja....itd itd..
Ali to je glup za jednu tacku , a kad se mere ove stvari meri se ili veci skup tacaka, ili jos tacnije odnos prema inteligentnom razmisljanju i veca grupa tacaka..

Ovo poslednje savetujem svima koji su u tih 99% da preskoce...da ne razmisljaju o tome, samo ce se ukopati.

Back