one question for you, who live with yankees!!

Ono sto sam primetio kod Amerikanaca je da uvek gledaju stvari na pozitivno cak i kad stvari nisu pozitivne. Casa je uvek polu-puna, nikad polu-prazna. Uveh hrabre jedni drugi i veruju u uspeh. Tako da me ta situacija posle Sept. 11 nije iznenadili.

Mi Srbi, nazalost, gledamo stvari obrnuto. Kod nas i kad je sve odlicno uvek se mana trazi.

I jesu i nisu. Imas "book smart" gde su Srbi daleko pametniji jer su skole u Srbiji daleko teze i daleko vise naucis. I imas "street smart" gde ipak prednost dajem Amerikancima. Ova "street smart" teorija najvise zavisi od lokacije jer verujem da Srbi mogu uspeti u Americi isto kao sto i Amerikanci mogu. Znaci nas 'ebe situacija u Srbiji.

Jel samo da dodjes u posetu ili da ostanes za stalno?
Ako je samo za u posetu onda ces morati dokazati nasima u Srbiji da ides samo u posetu i da ces se sigurno vrati (pokazes im imovinu koju imas i slicno).
Ako je za stalno ... onda mislim da ti ne treba viza nego moras igrati lutriju, ali preko lutrije sve placas sama (put, smestaj...).

Matori svaka cast,kako tebi, tako i tvojoj porodici.Velika hrabrost je potrebna za tako nesto.Evo upravo citam sve ovo,i po meni sve si u jednoj recenici rekao"njima je obrazovanje sve.....".Naravno da nije bas sve divno,ali uz vrednu sljaku sve svoje ideje mozez da ostvaris.A to kod nas................dugoooooo vremena nece biti.Pozdrav,pa kad se setis javi se da razmenimo iskustva,i naravno burazera pod ruku,i da srpski pocne da razvaljuje.
nemanja.gl_bg@yahoo.com

GILE_88:
Matori svaka cast,kako tebi, tako i tvojoj porodici.Velika hrabrost je potrebna za tako nesto.Evo upravo citam sve ovo,i po meni sve si u jednoj recenici rekao"njima je obrazovanje sve.....".Naravno da nije bas sve divno,ali uz vrednu sljaku sve svoje ideje mozez da ostvaris.A to kod nas................dugoooooo vremena nece biti.Pozdrav,pa kad se setis javi se da razmenimo iskustva,i naravno burazera pod ruku,i da srpski pocne da razvaljuje.
nemanja.gl_bg@yahoo.com

Javi mi se slobodno na PP i pitaj sta te zanima.

Back