ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ti ulošci, sami po sebi, nisu loši kao pomoćno sredstvo uz dijetu, ali i oni podrazumevaju da se u njima hoda, dakle šeta, jer nije hodanje nekoliko metara po kući, tamo - ovamo, sa prekidima u vidu sedenja. Jedino ako je stajanje u pitanju... onda ne znam. Ako je stvar zaista u ozbiljnom nedostatku kondicije, ili zabrani svakog zamaranja, onda je bolji način nositi magnete na ušima (to se radi kod akupunkturologa, mislim), ima tamo tačka za mršavljenje. Ili akupunktura. Ali neka fizička aktivnost mora postojati, pa makar to bila i masaža.

Zbogom dijeto. Super se osecam, nisam vise na onoj dijeti za jetru. Ispostavilo se da je jedini problem bio u tome nije imalo ulja u kuci pa sam jela sve na masti a vrhunac je bio kad je tata kupio kanticu pretopa, to je ona mast u cemu se ispekla svinja, pa sam ja to jela sa hlebom u ogromnoj kolicini, i zbog toga sam povracala. Onoliko puta koliko sam to jela toliko puta sam povracala. Nisam ni morala da drzim dijetu za jetru.

Tu sam i ja imala i onda me je neko pitao da li sam sigurna da smem da jedem mlecne proizvode.potrazila sam na netu i stvarno postiji i verzija bez mlecnih proizvoda
Hvala u svakom slucaju

Evo nekih recepata za Atkins

Sastojci:
- 1 pileci batak+karabatak
- 1 solja tikvica
- 1/2 solje pradajza
- 1/2 case pavlake
- 1 tanka kriska punomasnog kackavalja
- 1 kasicica soja-sosa
- zacini po zelji

Atkins muckalica (varijacija na temu - leskovacke muckalice):

Sastojci:

- svinjska snicla (120gr-150gr)
- 1/2 glavice crnog luka
- 2 solje seckane paprike
- 1/2 seckane ljute papricice (ne mora)
- 1/2 solje paradajza
- 2 kasike pavlake
- 1 jaje i (ili) kriska kackavalja
- zacini po zelji

salata od celera:

Sastojci:
- dva koluta celera debljine oko 0.5 cm
- 2 snite pecenice ili suvog vrata sitno iseckano
- 100 gr feta sira - kockice
- 1/2 case pavlake
- 2 kasicice majoneza
- soli po potrebi i ukusu

SALATA OD PILETINE

SASTOJCI: belo meso, 2 crvene paprike, struk mirodjije, pavlaka, majonez, jabukovo sirce, 400 g feta sira, beli luk

DRESING: Pomesati jedan majonez, jednu pavlaku, 3-4 kasike jabukovog sirceta, struk iseckane mirodjije i u to dodati 2-3 izgnjecena cena belog luka. Smesa ne treba da bude mnogo gusta, ako vam se ucini da je gusta a ne biste da dodajete jos sirceta slobodno dodajte malo jogurta. Ostavite u frizideru da odstoji najmanje dva sata (a moze i preko noci).
PRIPREMA: Belo meso obariti i iseckati na kockice. Feta sir takodje iseckati na kockice a papriku na kolutice. U posudu redjati slojeve sledecim redom: piletina-feta-dresing-paprika. Na kraju ukrasiti kolutovima paprike i mirodjijom. Vratiti u frizider da se dobro ohladi.

Ova kolicina je dovoljna za cetvoro... ili za dvoje da se razbiju od jela

Govedja salata

700 g barene junetine, majonez, pavlaka, sitno seckani crni luk, nekoliko kiselih krastavcica mmmmmmmm obozavam je

Sveza salata
malo paradajza, krastavac, luk, svinjska pecenica, i malo majoneza preko

"Zdrava salata"
Iseckati pet razlicitih vrsta povrca, posoliti, zaciniti limunom i maslinovim uljem i krkati do mile volje.
Moja omiljena kombinacija je bila paradajz, krastavac, luk, zelena salata i rendana sargarepa al' posto Atkins neda sargarepu mozete je zameniti bilo kojim svezim povrcem sa manje UH.

a jel cuo neko za francuskog lekara pierre diokan valjda tako nesto.napisao je knjigu koja je slicna atkinsui ja sam je videla ali na bugarskom od jedne drugarice.ako neko nesto vise zna o tome neka javi

Proteinska dijeta je reduktivna do zla boga i koriste je sportisti npr. bilderi pred takmicenje da istope i poslednju mast, da bi im iskocile one zile i misici. Ugljeni hidrati 0, al' iskljucivo na dve nedelje! I ne preporucuje se vise od 1 godisnje.
Etkins u startu redukuje ugljene hidrate (prve 2 nedelje 20g), a onda ih svake naredne povecava za 5 g, dok se ne dodje do optimuma koji je razlicit za svaku individuu.

Hm...Atkinsonova dijeta je zaista delotvorna.Ali...
Visak ugljenih hidrata se ne razlaze u organizmu,nego se deponuje u masne naslage ( glikoza se pretvara u glikogen),i zato kad ne unosimo ugljene hidrate koji su nam neophodni za osnovne metabolicke procese,organizam izvlaci te rezerve iz glikogena.
Problem nastaje kad nestanu te rezerve glikoze,sto je i svrha te dijete,da se zapadne u stanje ketoze.
Ketoza izaziva niz metabolickih poremecaja.
Posto je uvideo da postoji opasnost da mozak ostane bez glavne energije(glukoze),Atkins je uveo postepeno uvodjenje secera u ishranu.
Ali tek kad se zapadne u ketozu,da bi se potrosile i masne rezerve,ne samo od glikogena.
Ovu dijetu vam nece preporuciti ni jedan Nutricionista.

Ajd sad redom da cujemo koje poremecaje....i koje dijete ne izazivaju nikakav poremecaj?

Odes kod nutricioniste,odneses svoj biohemijski nalaz krvi i urina,lepo ti covek sastavi dijetu za TVOJ organizam,obuhvati sve gradivne i zastitne materije koje su TEBI potrebne...ako pratis uputstva ...nikakav poremecaj.
Mozda neces skinuti senzacionalan broj kilograma u rekordnom roku koji ce ti se vratiti cim pocnes da jedes normalno,vec ces polako uci u odredjeni rezim ishrane koji ce ti poboljsati zdravlje,neces se izgladnjavati,a kilogrami ti se nece vracati ako odslucis da napravis pauzu.
Elem,doticni Atkins je zanemario cinjenicu:sta sa Vitaminima?
Pa je jednostavnio predlozio da se uzimaju suplementi. Suplementi ne mogu da zamene vitamine i minerale iz hrane.
Takodje se javlja dehidratacija,ketoza,slabost misica,bolesti bubrega,pojava acetona u mokraci,povracanje,bezvoljnoszt,nedostatak energije,pad koncentracije...itd

Nisi mi odgovorila na pitanje.

Na koje pitanje.Rekoh ti za poremecaje.
Ako mislis koja dijeta ne izaziva,napisala sam ti i to,individualna dijeta koja se bavi tvojim organizmom koju mozes dobiti kod strucnjaka za ishranu a ne da juris dijete po casopisima,4 dana-4 kilograma i sl.
A nisam ni mislila da tebi treba dijeta,pricam uopsteno.
Kad curke sprovode dijete na svoju ruku svasta moze da se desi, nebitno koja dijeta je u pitanju
Slazem se.

Zasto pod dijetom podrazumevate samo skidanje kg i odredjeni nacin ishrane kao privremen, kad je mnogo bolje sto zdraviji nacin ishrane usvojiti kao stlani nacin i to je to. Onda nema problema.

Zasto pod dijetom podrazumevate samo skidanje kg i odredjeni nacin ishrane kao privremen, kad je mnogo bolje sto zdraviji nacin ishrane usvojiti kao stlani nacin i to je to. Onda nema problema.

Postoji nekoliko vrsta dijeta.Hiperproteinska,hipoproteinska,za dijabeticare,za celijakliju...
Najcesce se pominje redukciona(za skidanje kilograma)
A dijeta kao dijeta predstavlja odredjeni rezim ishrane koji i ne mora da predstavlja redukciju kilograma,to je,kao sto si i rekla zdraviji nacin ishrane.
Kontinuiran proces

I vrsta fizicke aktivnosti zavisi od pripremljenosti organizma, zato neki ne mogu da skinu visak kg samo recimo setnjom, jer imaju bolju kondiciju, veci kapacitet pluca itd. Ne mislim na extremne primere nego na ljude sa par kg vise, koji su imali normalnu tezinu i omaskom se malo ugojili.
Najgore je sto oni koji nemaju kondiciju lako odustaju, jer misle da nece moci da se poprave. I treba da se vezba kad je organizam umoran i da se tako najbolje stice kondicija i razvija misicna masa.

Back