ona dijeta

• Začetnik teme Začetnik teme ?
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dugo samtražila način da skinem neku kilu, mučila se dijetama, al nisam ni jednu sprovela dosledno do kraja . Onda jednog dana Slučajno saznam od prijateljice za TEST INTOLERANCIJE NA HRANU ...radoznalo sam otišla i uradila ga i dobila svoju listu namirnica na koje sam intolerantna ...

U sutini treba izbaciti odredjene namirnice , ostale se jedu normalno u količinama koje su neophodne da bi bili siti...Tako se organizam pročisti od onoga sto mu smeta , a kao nus pojava dolazi i skidanje kila..

Mislila sam da neću moći izdržati bez nekih stvari, nekog voća i povrća, i da cu stalno biti gladna , ali ispade da nisam bila u pravu...

Za 5 dana spalo mi je kilo, a da nisam gladovala, niti bila naročito nervozna ...

Najveća muka je ući u fazon sta se sme a sta ne , i traži malo vremena da se pročitaju sastavi hrane ...

Tri meseca treba izdržati, da bi se organizam u potpunosti pročistio.
Nakon toga se ponovo uradi test, i sta tada dobijes kao intolerantno to je za ceo zivot...

Mislim da je ovo humanije od svake dijete...
Samo treba biti dosledan...

ja znam da ako slucajno preskocim rucak ili neki glavni obrok,tj da nisam jela nekih 5 sati,imam trip da cu pasti u nesvest i onda mahnitalo zurim da pojedem nesto konkretno : )
zgrozila sam se kada sam procitala postove roze bebe,bez uvrede,ali ne mogu da se ne setim svoje koleginice koja je tako zavrsila u bolnici,uz fizicki i psihicki poremecaj,anoreksiju i tako...devojka je imala oko 35 kg..ma vec sam pisala o tome...

Ako preskaces obroke moze ti se desiti nagli pad secera a to moze izazvati tvoju silnu potrebu za nekom cokoladicom i eto ti 500 Kcal...Sto znaci jedite u tacno odredjeno vreme, tako se ubrzava metabolizam...

Ja mislila da vec vrapci znaju da se metabolizam ubrzava uz sto vise manjih obroka dnevno, a cuva i skladishti masti (usporava se) kad se jede 1-2x dnevno...

Izgleda da vrapci znaju samo ja to neznam :cry:
Dobro u svakom slucaju hvala na informaciji....

Inace citav zivot kuburim sa debljinom.... uvijek imam nekih 30-40kg viska....
Sada moram da se "bacim" na neku dijetu jer mi je vec zdravlje dosta ugrozeno zbog kilaze...

Prije 4 godine sam drzala UN dijetu i za 60 dana sam smrsala cca 27 kg... ma kad sve saberem smrsala sam zadnjih 17 godina (kako sebe forsiram sa kojekakvim dijetama) jedno 500kg - UH majko mila...

Voljela bi kad bi jednu noc legla u krevet a sljedece jutro kad bi se probudila bila laksa za 25kg - tada bi definitivno bila MISS univerzuma (naravno za samu sebe)

pozz svima na ovom forumu :)

Izgleda da vrapci znaju samo ja to neznam :cry:
Dobro u svakom slucaju hvala na informaciji....

Inace citav zivot kuburim sa debljinom.... uvijek imam nekih 30-40kg viska....
Sada moram da se "bacim" na neku dijetu jer mi je vec zdravlje dosta ugrozeno zbog kilaze...

Prije 4 godine sam drzala UN dijetu i za 60 dana sam smrsala cca 27 kg... ma kad sve saberem smrsala sam zadnjih 17 godina (kako sebe forsiram sa kojekakvim dijetama) jedno 500kg - UH majko mila...

Voljela bi kad bi jednu noc legla u krevet a sljedece jutro kad bi se probudila bila laksa za 25kg - tada bi definitivno bila MISS univerzuma (naravno za samu sebe)

pozz svima na ovom forumu :)

E kako bi to bilo lepo,probudis se a ono nema vise suvisnih kg....
Mada,da budemo iskrene,nismo se jedno jutro probudile i postale ''debele'',vec smo to gledale svesno svako jutro..dan...noc...kako se talozi....a mi KAO nemocne pod tom cinjenicom,pa se jedno jutro samo probudis svesna..(oo,vratio mi se vid,i imam neke ''sire'' poglede na svet oko sebe,a ja sam u sredini..):?
Ma,samo VOLJA spasava,nista vise.....Ne postoji carobni stapic.....nazalost....Al tako je to u zivotu,treba sa sobom rascistiti,pa krenuti u akciju...:wink::ok:

Naravno da mi je jasno da se nisam preko noci udebljala ali isto tako mi je volja O poena...taman odlucim e sad cu desi se nesto zbog cega trazim utjehu u toj hrani....znam da ne pricam nista novo ali tako je kako je....a sa druge strane uzasno sam nezadovoljna i isfrustrirana zbog svog izgleda.
Svjesna sam da moram poceti da se "sredjujem" i dovedem u red ali ... uvijek ali.... nemam petlju da izdrzim....pa kad samo osjetim miris hrane nacisto poludim a kad vidim neki kolac spremna sam i da se posvadjam, a poslije klope se uzasno lose osjecam....ma nevjerovatno!!! :(

Ja sam smršala 11 kg za tri meseca, što je neko normalno vreme da se izgubi težina,a da se ne povrati brzo i mislim da sam baš ubrzala metabolizam. Jla sam puno,puno voća ujutu i uveče, a u toku dana sam samo redukovala ishranu - nisam kombinovala proteine i ugljene hidrate, meso sam jela sa salatom, bez hleba i testeninu isto sa povrćem,ali bez mesa, bez ulja i sltkiša,ali ništa posebno, uvek sam bila sita, svakome bih ovo preporučila, pogotovo ljudima koji imaju problema sa varenjem. I naravno što je više moguće fizičke aktivnosti.

Ja sam smršala 11 kg za tri meseca, što je neko normalno vreme da se izgubi težina,a da se ne povrati brzo i mislim da sam baš ubrzala metabolizam. Jla sam puno,puno voća ujutu i uveče, a u toku dana sam samo redukovala ishranu - nisam kombinovala proteine i ugljene hidrate, meso sam jela sa salatom, bez hleba i testeninu isto sa povrćem,ali bez mesa, bez ulja i sltkiša,ali ništa posebno, uvek sam bila sita, svakome bih ovo preporučila, pogotovo ljudima koji imaju problema sa varenjem. I naravno što je više moguće fizičke aktivnosti.
Svaka cast..samo se treba navici na takvu ishranu..mozda ce se ostali opametiti;)

Ja sam bila zena-dijeta :D (drzala sam i tu etkinsonovu i uvek sam bila sita i iscrpljena i osecala se bolesnom :-|) a smrsala sam onda kada sam prestala to da budem ;)
Treba samo dugorocno promeniti navike, nacin zivota i naravno sport je zakon!

sve su to gluposti.
Jedina prava dijeta vam je da jedete normalno, da prestanete pre nego sto ste siti i dosta (ali dosta) kretaja. (organizam se ponasa kao krtica i sto manje unosite masti, on ih vise nagomilava)

Ako ovo poslusate nikad necete imati problema sa kilama (osim ako nisu u pitanju zdravstveni razlozi)

Sto se tice onog dela da prestanete pre nego sto ste siti. Stvar je u tome da mozgu treba 10 minuta vremena da registruje da se covek najeo. U tih 10 minuta se u stvari prejedate. Setite se koliko puta vam se deilo da nesto pojedete i kazete, bas bih mogao/la jos, ali posle nekog vremena to "zaboravite" i ne osecate glad. Razlog je upravo u ovome o cemu pisem.
Sustinski vi se zadnjih desetak minuta jela prejedate i tu nagomilavate viskove ;)

Naravno da mi je jasno da se nisam preko noci udebljala ali isto tako mi je volja O poena...taman odlucim e sad cu desi se nesto zbog cega trazim utjehu u toj hrani....znam da ne pricam nista novo ali tako je kako je....a sa druge strane uzasno sam nezadovoljna i isfrustrirana zbog svog izgleda.
Svjesna sam da moram poceti da se "sredjujem" i dovedem u red ali ... uvijek ali.... nemam petlju da izdrzim....pa kad samo osjetim miris hrane nacisto poludim a kad vidim neki kolac spremna sam i da se posvadjam, a poslije klope se uzasno lose osjecam....ma nevjerovatno!!! :(

Slatkisi pa kajanje---to je moja ''parola'',al aj da se zrtvujem..hehe;)
Negooo,ja pocela pre 2 nedelje,zajedno sa muzem neku dijetu,ja hocu da se vratim na mojih 55,znaci treba da skinem oko10kg,koje vucem jos od porodjaja koji se,btw, dogodio pre 3 god ali sam sa ovom dijetom pre 2 godine skinula oko 12kg pa sad to mi je proverena dijeta s kojom sam uspela...na mojih 170 visine ne ide bas ova kilaza,koju ja tako ''diiivno''nosim,hehhe.....I evo sutra ulazim u trecu nedelju,a nisam se jos merila,mericu se po garderobi koju sad ne mogu da obucem bas najkomotnije,ali to mi je najbolje merilo i satisfakcija...bar meni....kiss:)

@Brankicca...

zelim ti u svakom slucaju da istrajes mada bi ja sa 65kg bila kost i koza hehehe, ma joj nemogu se ni zamisliti sa tom kilazom to mi je bas bas bas dalekoooooooooo ;)

Hvala ti puuuno...:D
a evo nasla sam neki sajt pa pogledaj
www.slimred.info
Zelim i ja tebi da to uspesno zapocnes,jer veruj mi postoji sansa da se dovedes u red,a probaj prvo sto bi se posavetovala sa nekim nutricionistom,pogotovo ako imas neke zdravstvene probleme....Srecno..:kiss:
Hej,pa ti si moje godiste--sto znaci da smo mlade...heheh,sto znaci da ima sanse za nove pocetke.valjda je metabolizam jos uvek na nasoj strani....mada ja sumnjam da imam problema sa stitnom zlezdom,al plasim se da to proverim.....sad vec prelazim na neku drugu temu,sorry.....

Dugo samtražila način da skinem neku kilu, mučila se dijetama, al nisam ni jednu sprovela dosledno do kraja . Onda jednog dana Slučajno saznam od prijateljice za TEST INTOLERANCIJE NA HRANU ...radoznalo sam otišla i uradila ga i dobila svoju listu namirnica na koje sam intolerantna ...

U sutini treba izbaciti odredjene namirnice , ostale se jedu normalno u količinama koje su neophodne da bi bili siti...Tako se organizam pročisti od onoga sto mu smeta , a kao nus pojava dolazi i skidanje kila..

Mislila sam da neću moći izdržati bez nekih stvari, nekog voća i povrća, i da cu stalno biti gladna , ali ispade da nisam bila u pravu...

Za 5 dana spalo mi je kilo, a da nisam gladovala, niti bila naročito nervozna ...

Najveća muka je ući u fazon sta se sme a sta ne , i traži malo vremena da se pročitaju sastavi hrane ...

Tri meseca treba izdržati, da bi se organizam u potpunosti pročistio.
Nakon toga se ponovo uradi test, i sta tada dobijes kao intolerantno to je za ceo zivot...

Mislim da je ovo humanije od svake dijete...
Samo treba biti dosledan...

Pa Mirka, otkri nam svoju tajnu... Gde se radi taj test za intoleranciju na odredjene vrste hrane? Da li se tu radi samo o spisku namirnica ili o kombinovanju nekih vrsta namirnica?

ja znam da ako slucajno preskocim rucak ili neki glavni obrok,tj da nisam jela nekih 5 sati,imam trip da cu pasti u nesvest i onda mahnitalo zurim da pojedem nesto konkretno : )
zgrozila sam se kada sam procitala postove roze bebe,bez uvrede,ali ne mogu da se ne setim svoje koleginice koja je tako zavrsila u bolnici,uz fizicki i psihicki poremecaj,anoreksiju i tako...devojka je imala oko 35 kg..ma vec sam pisala o tome...

Tara623 - nemoj preskakati obroke jer tako usporavas metabolizam pa onda cim nesto pojedes organizam to panicno skladisti u vidu masnoca i to bas tamo gde ti ne zelis. Niposto ne smemo sebi dozvoljavati osecaj gladi jer se onda obicno prejedemo i napravimo duplu stetu. Pretpostavljam da si ovo vec znala ali eto nikad nije na odmet podsetiti... :)

Ja mislila da vec vrapci znaju da se metabolizam ubrzava uz sto vise manjih obroka dnevno, a cuva i skladishti masti (usporava se) kad se jede 1-2x dnevno...

Tacno je da se metabolizam ubrzava kada jedemo 5 malih obroka u toku dana ali je isto tako tacno da se jos vise ubrzava ako pravimo pravilne kombinacije namirnica o cemu ste verovatno vec culi. Da li neko ovde drzi UN dijetu? Ili brojite kalorije? Napisite mi malo koje dijete drzite i kako, ako nije problem. ;)

Ma hajde Bubbamaro, ako je do podrske svi cemo ti je dati. Lepo pocni sa UN ponovo ili nekom drugom koju odaberes, izracunaj BMI, BMR i TDEE a mi cemo svi biti uz tebe. Da bi ti bilo lakse pisi nam svakog dana sta si jela i da li si imala fizicku aktivnost. Ovo je predlog a ti odluci. :lol:

Back