On trazi nju, ona trazi sta?

Sanovnik je realista, vidi mu se po tumacenju istorijskih dogadjaja. Mozda nije savrsenstvo, ali tesko cete vi njega ovde dobiti.

Treba zakljuciti da je vecina ljudi losa, i da se to posebno istice kod zena. Bilo je takvo doba i u staroj Grckoj, samo sto njihove zene nisu imale slobodu,ali su zato vecina muskaraca bili losi. To samo lijeci ilovaca.

Za kritiku je sto je catheleia svjesna kvarezi i ne mijenja stranu.

Poslednja izmena:
Sanovnik je realista, vidi mu se po tumacenju istorijskih dogadjaja. Mozda nije savrsenstvo, ali tesko cete vi njega ovde dobiti.

Treba zakljuciti da je vecina ljudi losa, i da se to posebno istice kod zena. Bilo je takvo doba i u staroj Grckoj, samo sto njihove zene nisu imale slobodu,ali su zato vecina muskaraca bili losi. To samo lijeci ilovaca.

Za kritiku je sto je catheleia svjesna kvarezi i ne mijenja stranu.

Svako bre gleda svoje dupe, a od njegove pameti i sposobnosti zavisi koliko će svom dupetu ugoditi. I pravo da ti kažem više cenim čoveka koji kaže, jeste, lopina sam, kradem firmu, kradem državu, ne radim ništa, ispijam kafe i primam platu, iskorišćavam zaposlene, koristim dok se može, nego ove što mi uvijaju sarmu, i propovedaju poštenje i opšte dobro, a samo se kapitališu, jednom nogom u državnoj, a drugom u privatnoj cipeli, a ništa bolji nisu od deklarisanog gramzivca, naprotiv, lažni moral i teško licemerje.

Svako bre gleda svoje dupe, a od njegove pameti i sposobnosti zavisi koliko će svom dupetu ugoditi. I pravo da ti kažem više cenim čoveka koji kaže, jeste, lopina sam, kradem firmu, kradem državu, ne radim ništa, ispijam kafe i primam platu, iskorišćavam zaposlene, koristim dok se može, nego ove što mi uvijaju sarmu, i propovedaju poštenje i opšte dobro, a samo se kapitališu, jednom nogom u državnoj, a drugom u privatnoj cipeli, a ništa bolji nisu od deklarisanog gramzivca, naprotiv, lažni moral i teško licemerje.

To je komunisticki nacin razmisljanja. Mrzis "bogate lopove" ali si ti "barem posteni pokvarenjak".

Medjutim, tvoja pravda se zasniva na nigdje u prirodi postojecoj "jednakosti"(sem u sugavoj bibliji), dok privrednici i seljaci priznaju zakon prirode i na taj nacin imaju sansu i da prezive. I Platon je rekao da na kraju ostanu samo seljaci. Bitno je samo predurati pokvarenjake. - Mozes kako hoces, ali ne mozes do kad hoces!

Ne moze te gadove svaki seljak ni prezivjeti.

Npr. u jednom trenutku se u staroj Grckoj moralo ici cio dan pjesice da bi se naislo samo na jednog cobanina. Cijela Grcka je mogla da sakupi jedva 3000 hoplita, toliko je izumiranje usled pljacke bilo uzelo maha. I to su bili komunisti svoje vrste, internacionalci, kosmopoliti i sve sa dna kace sto je na najbeskrupulozniji nacin gledalo da dodje do sredstava za "zivot".

http://forum.krstarica.com/showthread.php/597026-Smrt-hedonista

Nije bez razloga Nietzsche rekao da su zene tipicni socijalisti...

Svako gleda svoje dupe... Bravo Baš po meri kvazi urbanog sebičluka, i kobajagi intelektualnog kukavočluka... No, eto razlike između elite i mediokriteta.

Svako gleda svoje dupe... Bravo Baš po meri kvazi urbanog sebičluka, i kobajagi intelektualnog kukavočluka... No, eto razlike između elite i mediokriteta.

Ti nažalost ne spadaš u tu grupu urbano sebičnih nego spadaš, nažalost, u one kvazi moraliste i borce za opšte dobro, a ustvari ispod te maske sačinjene od kvazi morala i borbe za opšte dobro opet gledaš samo svoje dupe. :aha:

Nije lijepo klevetati nepoznatog covjeka. Ne znas ti sta moralom smatraju seljaci. Nisu oni spali na plakanje zbog djece u Africi. Imaju oni i svoju djecu. I ne bjeze od kardinalnih vrlina kao komunisti.

Kod zdravih ljudi se prvo postavlja vlastito imanje, pa onda kolektivno dobro pod kojim se ne podrazumijeva nista drugo nego samodovoljnost drustva, tj. da ne mora uvoziti nista iz inostranstva i da ne oskudijeva niucemu. Posto nikad nisi citala nijednu knjigu o nastanku drzave, onda nisi kompetentna da sudis o opstem i pojedinacnom. Da jesi, znala bi sta Platon pise o nastanku drzave, on je za te stvari alfa i omega.

Kod vas komunista je sve naopako, vi pod parolom opsteg dobra unistavate pojedince, i to u prvom redu seljake. Prema tome, svjesno ste pokvareni. Svjesni ste da ste kriminalci koji parazitiraju na vrhu drustva kojeg svjesno, planski, sistematski, ciljno unistavate.

Nije lijepo klevetati nepoznatog covjeka. Ne znas ti sta moralom smatraju seljaci. Nisu oni spali na plakanje zbog djece u Africi. Imaju oni i svoju djecu. I ne bjeze od kardinalnih vrlina kao komunisti.

Kod zdravih ljudi se prvo postavlja vlastito imanje, pa onda kolektivno dobro pod kojim se ne podrazumijeva nista drugo nego samodovoljnost drustva, tj. da ne mora uvoziti nista iz inostranstva i da ne oskudijeva niucemu. Posto nikad nisi citala nijednu knjigu o nastanku drzave, onda nisi kompetentna da sudis o opstem i pojedinacnom. Da jesi, znala bi sta Platon pise o nastanku drzave, on je za te stvari alfa i omega.

Kod vas komunista je sve naopako, vi pod parolom opsteg dobra unistavate pojedince, i to u prvom redu seljake. Prema tome, svjesno ste pokvareni. Svjesni ste da ste kriminalci koji parazitiraju na vrhu drustva kojeg svjesno, planski, sistematski, ciljno unistavate.

Što se tiče ovog podebljanog, pogledaj svoje postove i tvoje upiranje prstom i klevetanje jednog, drugog. Koji smo to mi komunisti? Ako na mene misliš ja uopšte ne propagiram opšte dobro, nego ovaj seljak-nakupac. A što se njega tiče, na početku i ne beše baš jasno ko je on. Najpre obični seljak...Pa od običnog seljaka, mic po mic dodjosmo do neke vrste nakupca sa jednom nogom u državnoj cipeli preko naravno svoje žene seljanke koja bi tobože na njegov puc prstima napustila svoje radno mesto i postala oridjinali seljanka, a deca garant izražavaju želju da žive u kolibama medju bantu crncima. A ako nastavimo dalje, pa predjemo i na decu, da vidimo šta ona rade, tu tek ima bidne katastrofa od novijeh saznanja. Tako da više nema šta dalje da se kaže na ovu temu. Sve je jasno.

Što se tiče ovog podebljanog, pogledaj svoje postove i tvoje upiranje prstom i klevetanje jednog, drugog. Koji smo to mi komunisti? Ako na mene misliš ja uopšte ne propagiram opšte dobro, nego ovaj seljak-nakupac. A što se njega tiče, na početku i ne beše baš jasno ko je on. Najpre obični seljak...Pa od običnog seljaka, mic po mic dodjosmo do neke vrste nakupca sa jednom nogom u državnoj cipeli preko naravno svoje žene seljanke koja bi tobože na njegov puc prstima napustila svoje radno mesto i postala oridjinali seljanka, a deca garant izražavaju želju da žive u kolibama medju bantu crncima. A ako nastavimo dalje, pa predjemo i na decu, da vidimo šta ona rade, tu tek ima bidne katastrofa od novijeh saznanja. Tako da više nema šta dalje da se kaže na ovu temu. Sve je jasno.

E čega sve nema među soliterskim džiberima, seljoberima. Deca su mi mala. Nece nista. Idu u osnovnu školu. Moja zena nije seljanka. ja sam seljak. Bavim se poljoprivredom. A svoje proizvode izvozim.. što vi seljaoberi i primitivci kažete, poslovan čovek. Mada ipak sam samo seljak. Doduše ne onaj koje je tvoja majka pljackala da bi ti imala udobno detinjstvo. Nego brate obrazovan seljak. A što si ti slagala da seljaci idu ne idu na more????ovde svi seljaci, u 10 sela , 760 porodic aide i na letovanje i na zimovanje. A ja nisam jednom nogom nigde, a ni moja zena. Ona ne bi na moj puc prstima išla u selo da zivi, nego je bašona to i htela, pa ja nisam hteo. Imam brate cilj. A cilje je širok. Znaš da drzava treba, mora i hoce da smanji administraciju....Treba to malo pogurati.... A šta je sa tvojom decom. Šta je sa tvojim mužem. Jel i on na drzavnim jaslama? El znaš ti ko ( u celom svetu uzevši ) radi u državnim administracijama. Samo ko ne ume ništa drugo. S kakvim žarom braniš svoje neznanje i svoj predrasude, to je zaista primitivno.

Poslednja izmena:
E čega sve nema među soliterskim džiberima, seljoberima. Deca su mi mala. Nece nista. Idu u osnovnu školu. Moja zena nije seljanka. ja sam seljak. Bavim se poljoprivredom. A svoje proizvode izvozim.. što vi seljaoberi i primitivci kažete, poslovan čovek. Mada ipak sam samo seljak. Doduše ne onaj koje je tvoja majka pljackala da bi ti imala udobno detinjstvo. Nego brate obrazovan seljak. A što si ti slagala da seljaci idu ne idu na more????ovde svi seljaci, u 10 sela , 760 porodic aide i na letovanje i na zimovanje. A ja nisam jednom nogom nigde, a ni moja zena. Ona ne bi na moj puc prstima išla u selo da zivi, nego je bašona to i htela, pa ja nisam hteo. Imam brate cilj. A cilje je širok. Znaš da drzava treba, mora i hoce da smanji administraciju....Treba to malo pogurati.... A šta je sa tvojom decom. Šta je sa tvojim mužem. Jel i on na drzavnim jaslama? El znaš ti ko ( u celom svetu uzevši ) radi u državnim administracijama. Samo ko ne ume ništa drugo. S kakvim žarom braniš svoje neznanje i svoj predrasude, to je zaista primitivno.

Šta si zapenio s tim morem? Mrdni iz tvog sela pa idi malo anketiraj ljude po srpskim selima. Malo sever, malo jug, malo istok, malo zapad. Videćeš tada da njih 90% nije videlo more. I otkud tebi da se ja bavim administracijom? Državna jasla nisu samo administracija, to bi ti trebalo bolje da znaš pošto ti je jelte žena predavač na fakultetu, što je jedno od bolje plaćenih državnih poslova, a radno vreme je luk i voda, a tek otimačina kakva tu vlada, eh. Samo ja nemam protiv toga ništa. Žena se snašla, dal učenjem ili kako već, pošto uglavnom nisu najbolji studenti ostali da rade na faxu, nego oni što se vuku po raznim studentskim organizacijama. Ali snašli se ljudi.Sve je ok. Dok ne krenu da penjave za opšte dobro. A moj budući muž, radi nešto slično kao i ti, doduše ne sa seljacima ali opet su neki radnici. I na ono što oni proizvedu, zaradi tri puta više od uloženog sa sve troškovima zarade, na istom principu kao i ti. I njega obožavaju jer mesečno zaradjuju 500 evra plate što je za ove prostore plataaa bato. Al zdravlje koje ostave tu vredi daleko više. I uopšte mu ne pada na pamet da propoveda o opštem dobru kad se tako ne ponaša kao što se i ti tako ne ponašaš. Kad budeš delio sa svojim seljacima zaradjeno tako što kažeš ovako: Prodali smo 10 kg jabuka. Zaradili smo recimo 1000 dinara, pošto smo isplatili radnike remontovali mašine, uplatili u fond za kupovinu savremenijeg pogona itd, itd. Ti si djoko dao 5kg, znači 500 ide tebi, Pera je dao 2, njemu dakle ide 200, a ja sam dao 3kg, meni ide 300. A ne ti si tom tvom seljaku za tih 10kg platio 100 dinara, a zaradio 1000kg, pa mi pričaš o borbi za opšte dobro, a nisi ništa drugo nego kapitalista.

Ti s uzasno primtivna prosta i prglupa zena.... Nemam vise sta da ti kazem. sam da na svom voi ,seljaci koji rade samnom zaaduju gotovo sve sto se tu zaradi... Odbbija im se troskovi prerade i transporta, i najvise 7% koje ja ostvarim u izvozu... ende. Meni zapravo i ne trebaju. Moje plantaze sumi dovoljen... Da što se tice opsteg dobra i mog rada.. Pa uveo sam im vodu u kuce. i dveo interenet, ako hoce, a veruj, mi ru su i stalne donacije. No ja sad izlazim iz diskusije. Ti jednostavno ne razumeš ljude kao što sam ja i to je OK. Mislim nije OK, al je tvoja stvar.Baš me zanima, šta mislip, oni dobrovoljci koji su ipli na KiM 99 godine, jesu li i oni bili lazni moralisti, i jesu ju i oni ranjavani i ginuli zato što su imali neki prikriveni interes. No isto tako trebba da znas, da ljudi kao ti ne postoje ni medju seljacima ni medđu gradskom populacijom. Zive u gradovima, al nisu gradski ljudi , nego neki iščašeni polutani... 500 evra je mala plata.

Ti s uzasno primtivna prosta i prglupa zena.... Nemam vise sta da ti kazem. sam da na svom voi ,seljaci koji rade samnom zaaduju gotovo sve sto se tu zaradi... Odbbija im se troskovi prerade i transporta, i najvise 7% koje ja ostvarim u izvozu... ende. Meni zapravo i ne trebaju. Moje plantaze sumi dovoljen... Da što se tice opsteg dobra i mog rada.. Pa uveo sam im vodu u kuce. i dveo interenet, ako hoce, a veruj, mi ru su i stalne donacije. No ja sad izlazim iz diskusije. Ti jednostavno ne razumeš ljude kao što sam ja i to je OK. Mislim nije OK, al je tvoja stvar.Baš me zanima, šta mislip, oni dobrovoljci koji su ipli na KiM 99 godine, jesu li i oni bili lazni moralisti, i jesu ju i oni ranjavani i ginuli zato što su imali neki prikriveni interes. No isto tako trebba da znas, da ljudi kao ti ne postoje ni medju seljacima ni medđu gradskom populacijom. Zive u gradovima, al nisu gradski ljudi , nego neki iščašeni polutani... 500 evra je mala plata.

500 evra jeste mala plata, slažem se ja sa tobom, al za naše pojmove je velika, kad ljudi dirinče u Srbiji i za 150 evra,a kad im daš 500 evra ti si bog. Što se tiče 99-te, neki su bili ludi idealisti, zadojeni nažalost propagandom istog jednog takvog borca za opšte dobro kome je sin kao bajagi nosio gajbice pošteno zaradjjući svoj školski džeparac, a drugi su kao i u BiH i Hrvatskoj išli u pljačku. Treći su išli jer su sirotinja i morali su, jer za njih nema neki teča, ujak da potegne veze, a nisu želeli. Nekad se ratovalo tako što kralj ide prvi, a svi drugi za njim, a danas tako što sirotinja ide da gine, a borci za državu i narod i opšte dobro sede u đakuziju i odatle im ispiraju mozgove da idu da ratuju.

A što se tiče seljaka, trebaju oni tebi itekako, jer od njih živiš. A čisto sumnjam da ne otkupljuješ od njih zato što ne moraš. Nego zato što se sertifikati i dozvole za izvoz ne dobijaju figurativno rečeno za kilo trešanja i 2 kg krušaka. Nego na količinu, koju ti sigurno ne možeš da obezbediš bez njihovog voća. Priču da zaradjuju koliko i ti, srazmerno količini izveznog voća, pričaj nekom drugom s obzirom da se krećem u krugu ljudi koji rade na principu tvog. A takođe mi je poznato i funkcionisanje na principu donacija. Svaka 100-ta možda dobije pravu namenu.Baš malopre komentarišem s jednim koliko je ućario što je uzeo donaciju za tobože nekakav azil za pse lutalice.

Možda sam ja i glupa i prosta, ali tek kad mi seljak koji je to zaista, onaj najniže rangiran u tom tvom lancu proizvodjne kaže da mu je sjajno na selu, da se njegov rad pravedno vrednuje i da se ne bi menjao ni za jedno administratovno mesto, ako već pominjemo admministraciju, pa da poverujem. Prosto rečeno pričaj mi onda kad ti budeš taj čije voće otkupljuje jedan takav preradjivač kao ti. To je kao da mi direktor fabrike priča kako je divno raditi u toj fabrici, jer je plata iznad proseka. A kad pitaš onog radnika dole umazanog u čađ, a samo mu oči vire, kad ti kaže da je 8 sati na nogama uz mašinu i da uistinu prima platu iznad proseka, ali da krvavo radi i da su mu usta puna čađi a zdravlje otišlo u tri lepe. A onda da li bi se menjao s administrativcem da vidimo šta će reći. A ti taj običan radnik ili seljak nisi, ti si brate moj najprostije rečeno kao što ti rekoh, klasični kapitalista.
Ovim i ja završavam diskusiju na zadatu temu. Jasno je meni još na početku bilo da ti nisi običan seljak, pa mi sve ovo pisanije zapravo nije ni trebalo, jer seljake koje ja poznajem, a nemam nikakve predrasude, da pričam i da se družim sa ljudima sa bilo kog stupnja društvene lestvice, jedva preživljavaju radeći imanja od jutra do mraka. Arivederči :bye:

A sta misliš o dobrovljicima koji s izgnulai na kosovu, 1999, onima koji nisu morali da idu, a otišli su. Ili na primer, ša misliš o Rruskim dobrovoljcima, onaim akoji su Grofovi, nisu morali i bogati su i ništa aim ne fali, a došli u Srbiju i poginuli u srpsko turskom ratu. ...
I selo ima elitu. Kao i grad. Na selu ima i sitnih +nadincara, i bogatih domaćina koji su svojevremeno i podigni drzavu. Nisu je digli oni najniže rangorani seljaci, sasvim sigurno. I u gradu postoji elita, filozofi, pisci, profesori, naučnici, intelektualci, a ko što naslućuješ postoji i šljam. A izmedju elita i šljama postoje stotine slojeva. Na selu desetine, a u gradu stotine.... Okolina se menja. Svako treba da radi na tome svaki dan. Ono što ti zoveš naši uslovi, za mene je trenutna slabost i malaksalost i treba a je promenimo.. ne neki tamo, ili drzava, nego svako od nas pojedinacno. Preduslov da se u tom poslu uzme bilo kakva uloga je ta , da se to želi a i da se može. Sve to zapravo i nema veze s tobom, nego sa nama Srbima.

Ма јок бре. добјање билокаквог серификата у опште није проблематично. Само мало треба да си виспрен, да знаш стране језике и прочиташ сам све правилнике и да своје објекте и у опште све што радиш , радиш по тим правилима, те да позовеш сертификаторску кућу. Е ако тонезнаш, онда мораш да платиш некакве агенције да ти ураде припрему и тренинг а то кошта... иначе није приблем...
Чиасто да не буде забуне, кад год кажем , опште добро, мислим само на моју зајеедницу, те крајнје на мој народ....остало меу опште не занима.

Back