olfactive secanja :)

• Začetnik teme Začetnik teme hanibaI77
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prvi parfem mi je bio Paculi a onda sam presla na Sagharov,neki ljubicasti,zaboravila sam kako se zove,ali i sad mislim da je savrsen,dezodorans Fa ako uspijem nabaviti od nekud i neki nas 8x4,da bog dragi sacuva,neki roza,sladak.

Miris lipe u mom gradu me podjeca na ljeta kad sam bila bezbrizna.
Miris bozicnjeg jutra mi je mi je nesto najljepse sto pamtim,
Miris grozdja i sljiva u dedinom dvoristu.
Miris mamine kreme.
Miris tatine kose.
Miris mojih tek okupanih beba..

.....dezedorans Limara (ljubicasta), mirisljave gumice, miris kuce u kojoj sam odrasla a kojoj sada sa BG registracijom ne smem ni da se priblizim, ........miris novih knjiga pred polazak u skolu, specifican miris pri ulasku na pravni fakultet u bgd, miris unutrasnjosti naseg automobila dok sam imala 5-6 godina........uh, puno toga!!!!!

Moj prvi parfem je bio Anais Anais,jos uvek imam tu bocicu...Moja mama je mirisala na Opium u mom najranijem detinjstvu a onda i sada najcesce na Chanel...meni citava njena kuca mirise na Chanel a kuhinja uvek na karanfilic jer ona svake zime pravi sledeci ukras koji ispusta miris citave godine..Celu jednu jabuku izbode karanfilicem,da izgleda kao jez i okaci je da visi negde...
Moj tata je mirisao na Farenhait i to je bio miris koji sam osecala svako jutro jos pre budjenja...kola su uvek mirisala na njega...
Moj prvi decko je koristio Brut 33 dezodorans,iskreno ne mogu sada da vratim taj miris u secanje..
Moja velika ljubav je mirisala na Isej Mijake i na L'Male JPG...
Kada sam bila trudna koristila sam Allure Chanel a sada ne mogu ni ime da mu cujem..nesto mi se smucio...Moj ex muz je mirisao na Ultraviolet muski i na Allure Chanel,a osim toga mirisao je i na bolnicu,a ruke uvek na sapun,onaj neki jeftini jer je prao iste hiljadu puta na dan..
Mirisi me cesto rastuze,i kad stavim pod nos neku bocicu a cuvam nekoliko znacajnih mogu u mislima potpuno da se prenesem u taj period zivota...

meni su uskladisteni svakavi mirisi i nemirisi..:mrgreen:
jos mi je u nozdrvama miris naninih ustipaka i palacinki,,
miris majske ruze u njenom dvoristu..citavo dvoriste je mirisalo onako malinasto kad bi procvetala..
miris osusenog celera i oraha iz dedinog spajza..
miris vina u podrumu koji je deda cuvao u velikim drvenim buradima..
miris pogace ispod crepulje koje je pekla moja nana..
miris nekog kiselog beskvasnog hleba koji je pekla druga baba i koji nikad nisam volela jer je uvek bio kiseo..
miris dima cigareta koje je pusio moj tata..(bas mi nedostajes :sad2:)
miris zumanca u casi (brat ih je stalno mutio sa secerom)..i danas mi je od toga muka:(
miris mog deteta dok je bila beba:heart:
miris kosutnjaka u maju na rascvetali bagrem..to tako volim..
miris kosutnjaka u junu na procvetalu lipu..i to tako volimmmmmmmmm....
miris neoprena u mom spajzu..podseca me na lepe vikende..:)
ima jos svasta..moj citav zivot su mirisi..:)

Poslednja izmena:
Eh, puuno je mirisa koji podscaju na neka prosla vremena
miris- 1 slatkih zvaka u obliku cigareta
2 miris galeb cokolade
3 miris kosilija
4 miris palmoliceve kreme
5 miris tatinog, nekog jakog parfema koji vise ne koristi
6 miris maminih lakova za kosu
7 miris, a i ukus sladunjavih, sjajnih sjajeva za usne, za devojcice
8 miris slatkastih parfema za devojcice, koji ostavljaju sljokice
9 miris bakinog zeljanka sa kupusom
10 miris tatinih radnih odela na naftu
Mirisi svega i svacega koji te primoravaju da se setih nekog tacno odredjenog trenutka, trenutka koji kad si prozivljavao mislio si da je bezazlen, ali ga je mozak sacuvao u nekom svom folderu i upirno ga iskorsti, kad god ga ponovo prepozna, eh, eh

Back