Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Upravo tako;)
Ja sam pre dve godine hteo da kupim GS i nagledao sam se kojekakvih "u fabričkom stanju", "perfektnih" itd. Svi od reda su bili krševi, zakrpa na zakrpi, truli ko čipka, a vlasnici kažu: "pa šta si mislio!?":thumbdown:

I onda jednog dana saznam za oglas čak u Senti.....i rekoh sebi, kada sam već izgubio toliko vremena, idem da vidim i taj....
Ostalo je istorija:D

Svaki se auto mora prvo videti , pa tek posle zakljucivati . Bez obzira na uzalud potroseno vreme , corbu i nerve prilikom obilaska svih onih 99% ispala , ko ima ozbiljnu nameru da kupi nesto po normalnoj ceni onda mora da pogleda SVE - bez izuzetka !
Naravno, auto se ne kupuje tri dana, pogotovo nešto matoro, skapalo i retko.

Najverovatnije je i ovo neka ispala , ali nikad se ne zna i to treba ispostovati .
Cesto se desava da se bas u tom 1% "ne odgledanih" i unapred osudjenih - krila perfektna prilika !
Nije ovo ispala sigurno, nego jednostavno treba pogledati koliko ta vozila koštaju preko, pa se malo raspitati medju ljudima koji se ovde bave time i doći će svako do zaključka da američko vozilo iz 50-ih za 450 evra može samo da bude truli krov i ništa više.

Pojava foto-oglasa je uveliko olaksala stvar , u samom startu se zna sta je i kako je , da smo videli sliku ne bi smo ovoliko pisali ... :lol:
Foto oglas je često zamka, sa sličice 640x480 možeš da vidiš jedino da li ima vrata, haubu i točkove na broju. Za iole neki ozbiljniji rad - slika je apsolutno nedovoljna. Možda motora nema ili je u lošem stanju, možda je truo patos/koševi/krila/potasjtne/džepovi itd, možda je školjka kriva, enterijera nema....

5 do 7 hiljada evra lakireru... stvarno ne znam šta bi lakirer mogao da radi za tolike pare... čak i da je neki ogroman američki auto iz 50-ih godina, pa za 3 hiljade evra najbolji lakirer u gradu će mesec dana da radi pripremu i u komori da ofarba auto u najmanje 4 sloja metalik boje i 4 sloja laka. I poliranje na kraju, kad izađe auto, da sedneš na dupe. Ma sa sve materijalom, 5 setova metalik boje i sve što ide pride, pa neće da izađe 3 iljade...
Eeee, da su meni 5 do 7 iljada evrića... ma i te tri... imao bi svih 6 oldtajmera koje želim, i to bi bili sređeni

Уф, да је мени 6000 успео би да средим 2 олдтајмера на повуци-потегни. Нема доброг мајстора за мале паре.;)

photo0272.jpg
photo0273c.jpg

5 do 7 hiljada evra lakireru... stvarno ne znam šta bi lakirer mogao da radi za tolike pare... čak i da je neki ogroman američki auto iz 50-ih godina, pa za 3 hiljade evra najbolji lakirer u gradu će mesec dana da radi pripremu i u komori da ofarba auto u najmanje 4 sloja metalik boje i 4 sloja laka. I poliranje na kraju, kad izađe auto, da sedneš na dupe. Ma sa sve materijalom, 5 setova metalik boje i sve što ide pride, pa neće da izađe 3 iljade...
Eeee, da su meni 5 do 7 iljada evrića... ma i te tri... imao bi svih 6 oldtajmera koje želim, i to bi bili sređeni
Pa pazi, to što kod tebe u selu farbaju Yuga ili Fiću za 300 evra ne znači da to tako treba i da je to dobro.
To šta bi lakirer mogao da radi za te pare verovatno nisi ni video u životu, pa zato misliš da je to nemoguće.
Za tri hiljade evra će da ti uradi samo patos i koševe. :lol:

Za nemačke automobile sa kraja 60 - početka 70ih za koje ima delova koliko hoćeš, restauracije koštaju po desetak hiljada. Čitaj malo po njihovim forumima pa ćeš da vidiš. Znači, restauracije, a ne sdredjivanja, ovde u Srbiji niko nije ni video pravu restauraciju, a to što pišu po oglasima i što su restaruracije za njih radovi u vrednosti do 2000 evra, to su srpska seljačka posla.

Inače, na temi US automobili piše jedan od najboljih limara i lakirera kod nas i kod njega su te cifre o kojima pričam, tako da slobodno možeš proveriti. I to je izuteno redak slučaj da neko ko se razume piše po forumu, pošto su po forumima uglavnom oni koji ništa ne rade, neće da daju ni 2 dinara za ceo auto, a priom mrze ceo svet i one koji rade i imaju pare da kvalitetno srede automobil.

Poslednja izmena:
911s [SK];9718921:
Znam da nije, htedoh reći - znamo ga jer se već pojavljivao u oglasima.

Pa samo ako ćeš da potrošiš jedno 15 soma u njega.
Note: kedera nema na Bubanj potoku, kao ni retrovizora ni svetala. Hromiranih delova takodje. Tapaciranje sedišta bi koštalo jedno 400-500 evra. Motor loš za rad je oko soma i po do dva soma. Za trapove odvoji jedno pet. Limar će ti uzeti još pet i lakirer još 5-7. :)

e neka si mi rekao... bas bi nastawio da truli kod mene nebi imao da sredim ni limariju a ne motor.,...i ostalo....

911s [SK];9722436:
Pa pazi, to što kod tebe u selu farbaju Yuga ili Fiću za 300 evra ne znači da to tako treba i da je to dobro.
To šta bi lakirer mogao da radi za te pare verovatno nisi ni video u životu, pa zato misliš da je to nemoguće.
Za tri hiljade evra će da ti uradi samo patos i koševe. :lol:

Za nemačke automobile sa kraja 60 - početka 70ih za koje ima delova koliko hoćeš, restauracije koštaju po desetak hiljada. Čitaj malo po njihovim forumima pa ćeš da vidiš. Znači, restauracije, a ne sdredjivanja, ovde u Srbiji niko nije ni video pravu restauraciju, a to što pišu po oglasima i što su restaruracije za njih radovi u vrednosti do 2000 evra, to su srpska seljačka posla.

Inače, na temi US automobili piše jedan od najboljih limara i lakirera kod nas i kod njega su te cifre o kojima pričam, tako da slobodno možeš proveriti. I to je izuteno redak slučaj da neko ko se razume piše po forumu, pošto su po forumima uglavnom oni koji ništa ne rade, neće da daju ni 2 dinara za ceo auto, a priom mrze ceo svet i one koji rade i imaju pare da kvalitetno srede automobil.

Koje bre selo, ja živim u gradu... u centru grada... Nišville DOWNTOWN :hahaha:

Nego kad spomenu selo, u jednom selu mi je autolimar nudio da mi ofarba fiću za 100 evra... kakvi 300, za te pare ima da se kupi i kompresor i pištolj, pa ću sam da odradim farbanje...

OK, svaka čast tom čoveku ako posao radi vrhunski, mada realno postoji određen broj limara i lakirera koji rade svoj posao sasvim solidno, ne fušare, ne jure da posao od 2 meseca završe za 2 nedelje i nije im bitna samo zarada već i kvalitet. Jesu retki, ali postoje. I automobili koje oni srede ne propadnu posle par godina, već traju 15, 20 godina, čak i duže.

Kompletnu restauraciju ionako zaslužuju samo retki, skupi i karakteristični automobili, koji će posle restauracije služiti kao izložbeni primerci, a ne za svakodnevnu upotrebu.

ILi ako neko ima para za bacanje, pa da na primer, u običnu bubu uloži 5 ili daleko bilo 10 iljadarki pa još taj auto posle vozi svaki dan... njemu takođe svaka čast :dontunderstand:

911s [SK];9721023:
....i doći će svako do zaključka da američko vozilo iz 50-ih za 450 evra može samo da bude truli krov i ništa više.....
(doticno vozilo je ' 55 Simca Vedette) ... ali nevezano sa njom ....

Generalno :

Ne moze se samo na osnovu niske cene , unapred nagadjati . Svaki auto treba prvo videti , pa tek posle procenjivati ...

Ili ih mozda treba gledati kada im sledeci vlasnici podignu cenu sedam puta ?

911s [SK];9721023:
Foto oglas je često zamka, sa sličice 640x480 možeš da vidiš jedino da li ima vrata, haubu i točkove na broju. Za iole neki ozbiljniji rad - slika je apsolutno nedovoljna. Možda motora nema ili je u lošem stanju, možda je truo patos/koševi/krila/potasjtne/džepovi itd, možda je školjka kriva, enterijera nema....
Poenta foto-oglasa je momentalno odustajanje od svake pomisli ...
Foto-Oglasi smanjuju hiljade&hiljade nepotrebno predjenih kilometara , izgubljeno vreme , a pre svega stede zivce koji se gube u konverzaciji ... 85% oglasa iz stampe se ne bi ni zvalo da imaju sliku .

Nego kad spomenu selo, u jednom selu mi je autolimar nudio da mi ofarba fiću za 100 evra... kakvi 300, za te pare ima da se kupi i kompresor i pištolj, pa ću sam da odradim farbanje...

OK, svaka čast tom čoveku ako posao radi vrhunski, mada realno postoji određen broj limara i lakirera koji rade svoj posao sasvim solidno, ne fušare, ne jure da posao od 2 meseca završe za 2 nedelje i nije im bitna samo zarada već i kvalitet. Jesu retki, ali postoje. I automobili koje oni srede ne propadnu posle par godina, već traju 15, 20 godina, čak i duže.

Kompletnu restauraciju ionako zaslužuju samo retki, skupi i karakteristični automobili, koji će posle restauracije služiti kao izložbeni primerci, a ne za svakodnevnu upotrebu.

ILi ako neko ima para za bacanje, pa da na primer, u običnu bubu uloži 5 ili daleko bilo 10 iljadarki pa još taj auto posle vozi svaki dan... njemu takođe svaka čast :dontunderstand:

Слажем се, ипак овде ретки аутомобили заслужују пуну рестаурацију, а код неких такав подухват и није потребан, због стања у каквом се налазе.:)

Ja to figurativno, i ja živim u selu - Beogradu. :D

OK, svaka čast tom čoveku ako posao radi vrhunski, mada realno postoji određen broj limara i lakirera koji rade svoj posao sasvim solidno, ne fušare, ne jure da posao od 2 meseca završe za 2 nedelje i nije im bitna samo zarada već i kvalitet.
E pa to je problem, više nijedan limar/lakirer ne prihvata posao od dva meseca. Jednostavno neće to da rade. Hoće da zamene/okrpe krilo za jedno posle podne i uzmu 20 evra, ali neće da rade samo jedan posao mesec dana za tipa 1000-1500 evra. Takva im je politika.

Eno takvih na VW-VHS forumu. Ljudi baš ozbiljno rade nešto što bi se već moglo nazvati restauracijama. U Bubu potroše 7-8 soma evra, što je ok i podržavam, jer iako nisam neki ljubitelj tih vozila, bolje da ih ima malo i da svi budu jako kvalitetno uradjeni nego da ih bude mnogo i da svi budu krševi. :)

911s [SK];9728896:
Ja to figurativno, i ja živim u selu - Beogradu. :D
E pa to je problem, više nijedan limar/lakirer ne prihvata posao od dva meseca. Jednostavno neće to da rade. Hoće da zamene/okrpe krilo za jedno posle podne i uzmu 20 evra, ali neće da rade samo jedan posao mesec dana za tipa 1000-1500 evra. Takva im je politika

Ја сам нашао једног!:):hej::orkestar:

Него да се мало подсетимо како је све изгледало некад:):

Следи наставак!

Poslednja izmena:
911s [SK];9728896:
E pa to je problem, više nijedan limar/lakirer ne prihvata posao od dva meseca. Jednostavno neće to da rade. Hoće da zamene/okrpe krilo za jedno posle podne i uzmu 20 evra,QUOTE]

Sa ovim de ne slazem, limar koji okrpi krilo, zameni sajtnu za jedno popodne za 20eur, to su klasicni fuseri, koji samo znaju da rade trula vozila
Za mene su pravi limari oni koji radi havarije.

Прави лимар уради тако да рђа не пробије следећих 10 година, и то ако ауто није заштићен. Све остало је фуш (копао би сад слике аутомобила одрађених како ваља ал ме мрзи).

Зависи, има оних што купе хаварисан ауто па га скарабуџе и после продају, и тако праве темпиране бомбе (као 128 са којом смо се слупали, већ је била теже хаварисана па се при брзини од 30кмх расцветала ко мајмунско ду.е). Да хаварисана возила треба да се поправљају, у Европи би то одавно радили. Овако - ко зна које су G претрпели делови аутомобила!:thumbdown:

Зависи, има оних што купе хаварисан ауто па га скарабуџе и после продају, и тако праве темпиране бомбе (као 128 са којом смо се слупали, већ је била теже хаварисана па се при брзини од 30кмх расцветала ко мајмунско ду.е). Да хаварисана возила треба да се поправљају, у Европи би то одавно радили. Овако - ко зна које су G претрпели делови аутомобила!:thumbdown:

Tacno ...

Niste me dobro shvatili, ja sam rekao da su dobri majstori oni koji rade havarije i krpacine, zato sto u havarijama treba dosta iskustva, mnogo vise alate, bolji uslovi...
Limari koji rade samo trula vozila i menjaju sajtnu, rub za 20eur, ja te ne racunam u limare, a takvih su puni halooglasi.
A to bez zastite da traje 10god nema sanse!

" Nije bitno sta radi - bitno je kako radi "
.... &

Back