Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zato što vlasnik ne želi da ih proda:confused:
Za to vreme, oni propadaju i verovatno će završiti u presi.....možda od onog žutog ima nade, sobzirom da je prva serija, bilo bi šteta...
Što se tiče ovih mojih, Supera smo ja i ćale komplet sami uradili sem farbanja, a karavan je kupljen sa 41000 km pređenih za 1200 evra u fabričkom stanju:per:
Pošto su GS-ovi završeni i na njima više nema šta da se radi, kupio sam 2 AMI-ja 6 iz '69 da se malo zanimam :cool:

A slike da vidimo kako izgledaju...znas one transformacije before & now...

A slike da vidimo kako izgledaju...znas one transformacije before & now...

Ovako je izgledao GS Super 1300 pre restauracije:

A ovo su Amići:

DSC00901_resize-1.jpg

DSC00912_resize-1.jpg

DSC00918_resize-1.jpg

DSC00922_resize-2.jpg

Čeka se lepo vreme, pa da se lagano krene sa sređivanjem...

pa registracija je 21000din jer je auto do 2200ccm tako da je to 220e, a ko woli uzece.....neznam ciji je auto samo sam napomenuo jer sam wideo da je powoljno....za 500e ima samo neki jugic.... al ko woli old timere uzeo bi....

Na žalost, mnogo dobrih starih automobila će otići u presu zbog ove akcije sa puntićima....Posle će se ljudi udarati u glavu. Sve se to već desilo u hrvatskoj...

Dakle to zahteva organizovan i sinhronizovan napad na otpade i reciklažne centre ili kako će to sad da nazovu... Pa posle nek Mlađa i Oli lupaju glave :dash: :hahaha:

Mislim ti likovi koji budu davali retke i atraktivne oldtajmere na reciklažu, njima uši da se izvuku i treba ih :azdaja:

Ili lepo potplatiš nekog tamo što radi na ''reciklaži'' pa ako stigne nešto što se razlikuje od trulog stojadina, ti lepo dođeš i čerupaš ili teraš celo :mrgreen:

Ова акција са Пунтићем неће однети толико олдтајмера колико ми мислимо. У Хрватској је била друга ситуација - све се дешавало пре 10 година, када многи интересантни аутомобили нису били олдтајмери већ просто "крнтије старе 20 и кусур година". Сада су аутомобили из 70-их и код нас реткост - првенствено мислим на интересантне западне моделе, као ГС, СХ, Спачек, Фордови, Пежои... У овој акцији ће највише страдати стари (неинтересантни) аутомобили из Заставиног програма и из земаља бившег источног блока - Пеглице, Ладе, Шкоде. Наравно, у тих 5000 ће се наћи и неки вредан олдтајмер, али ипак ће их бити у мањој мери него у Хрватској 90-их.
Ја имам Шкоду 105л из 1979, деда је први власник, невожена зими и гаражирана до 2006, када сам положио и почео да је возим. И сада сам је пријавио у замену за Пунто. Сагледао сам ствари реално и закључио да је тако најбоље, јер:

- ауто је непрактичан за свакодневну употребу;
- Пунто какав је такав је, али је барем нов - издржаће 5 година док не завршим факс и купим нешто боље, сигурно, а и кредит је невероватно повољан;

Шкода је дошла у ситуацију да у њу треба уложити велике паре да би се средила, а све то се не исплати, јер мене Шкода не интересује као олдтајмер (имам ГС), а ћалета олдтајмери не интересују уопште, тако да би само безвезе стајала у гаражи. Јесте била гаражирана, али је оно што је возила (87 000) превезла крваво - целу викендицу смо изградили са њом и то се види. Мењач је при крају, а тешко је (и скупо) наћи добар за замену. Хауба, кров и поклопац мотора су излупани 1999 када је град величине јајета падао за време бомбардовања, и све је јако тешко исправити (нарочито кров). Крила су олупана. Рђа се појављује свуда по каросерији, заштита се љушти. Још када узмемо у обзир да причамо о Шкоди, која никад неће бити олдтајмер као Спачек, Ами, ГС или П404. Када се све сабере, долазим до закључка да је боље дати је сад за 1000 евра, него да је за 5 година дам за 50 као старо гвожђе. Наравно, пре одласка под пресу сви добри делови ће бити скинути и замењени шкартом - комплетан ентеријер, врата, фарови, штопаљке. Ти делови ће бити ускладиштени, па кад се за 5/10/20 година појави неко коме ти добри делови требају за рестаурацију његове Шкоде, моћи ће да их добије. Имам олдтајмер и знам како је некад тешко наћи добро очуване ситнице, као што је случај са воланом на ГС-у и купе лампом.

Сад одох да радим друштвено користан рад (отпушавање сливника у гаражи где је ГС), па ћу поставити слике Шкоде и ГС-а.:)

Poslednja izmena:
A zanima me josh jedna stvar, kazu morace kompletan auto da se preda na reciklazu... da li ce to da znaci da ako nekome fali recimo branik - ''nece moci gospodine nije vam kompletan auto'' ili fali sedishte, ili neko staklo, jedan far ili slicno...
I da li ce morati da bude u voznom stanju, jer recimo rashtelovano paljenje - nece da upali, mora da se shlepa, pa opet da bude ''ne mozemo da prihvatimo auto''

naleteh na par zanimljivih oglasa
Ami 8 ('72.) crvene boje, komplet ili u delovima 024/576-119

Opel Ascona A ('73.) karoserija u besprekornom stanju, problematican motor 025/ 840-447

VW TL 1600 kupe ('68.) 065/513-4066

A zanima me josh jedna stvar, kazu morace kompletan auto da se preda na reciklazu... da li ce to da znaci da ako nekome fali recimo branik - ''nece moci gospodine nije vam kompletan auto'' ili fali sedishte, ili neko staklo, jedan far ili slicno...
I da li ce morati da bude u voznom stanju, jer recimo rashtelovano paljenje - nece da upali, mora da se shlepa, pa opet da bude ''ne mozemo da prihvatimo auto''

Па мораће да пали и вози, јер експлицитно пише возно стање. Ако фали неки ситнији део вероватно ће пуштати (многи џибери скину браник да би "набуђили" ауто:roll:), али ако фали стакло, седиште и сл вероватно аути неће бити прихватани (поента је склонити кршеве који се свакодневно возе са улица, а не већ отписане аутомобиле). Иначе ауто мора бити у власништву онога ко га продаје најмање 2 године, да не би сад сви масовно куповали кршоломије за бацање.

Ја данас обећах слике али ме издаде фото апарат, шкљоцао сам нешто по гаражи па ми се угасио после само једне урађене слике ГС-а.

Мој ГС, по 1000-ти пут (сморио сам и Бога и народ:D):

P3030211.jpg

naleteh na par zanimljivih oglasa
Ami 8 ('72.) crvene boje, komplet ili u delovima 024/576-119

Opel Ascona A ('73.) karoserija u besprekornom stanju, problematican motor 025/ 840-447

VW TL 1600 kupe ('68.) 065/513-4066

Problem kod Amija, kao i kod cele Sitroenove A serije (Ami8, Ami6, Spaček, Dijana, DAK...) je limarija. Ako je šasija trula, auto se prelomi i jadno izgleda, srećom, moguće je kupiti novu šasiju za 300 evra. Motor k'o motor je neuništiv i po konstrukciji je sličan BMW bokserima na motociklima:lol:

Back