Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prvi Porsche koji sam provozao je bio bas 928 /1, ali je bio neopevana dresina tako da je bilo vise mucenje nego uzitak , drugi je takodje bio 928 /2 , skoro nov sto je naravno sasvim druga prica , ali za tih ~70tak km. nisam bas imao "vremena" za "Cesenjevsko" procenjivanje ...

ima 9 slika, slikano je mobilnim jer još uvek nemam digitalni fotoaparat...:rumenko:
Staviću ih na spojler, zbog ljudi sa dial up-om...
Nisam sreo vlasnika, ali na prodaju je...

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

09.jpg

ajde molim te saznaj broj telefona od wlasnika porshea jako zelim taj model.... pa ako uspem da se dogoworim sa wlasnikom bice super....pozz hwala unapred

odnos broja napravljenih i prezivelih primeraka kao i odnos cene i retkosti automobila su potpuno relativne stvari. postoje jako retki automobili koji nemaju cenu i masovno proizvodjeni automobili koju su sve skuplji i skuplji. primera je jako mnogo. sa druge strane, nase trziste ( bivse/sadasnje/buduce ) ne treba uzimati kao neko merilo u globalnom automobilizmu. mi ne samo da smo jako mali, primitivni i siromasni, nego smo i automobilski slabo obrazovani ( kao populacija ) i skloni smo predrasudama i zabludama u vezi kola. to sto kod nas ima nekih redjih automobila mnogo a masovnijih automobila manje, to je cista koincidencija.

ma mi smo srbi neunistivi ljudi cuju vide pa misle aha na zapadu je toliko ja ga nedajem ipod te cene a neuporedjuju nase krseve sa sredjenim na zapadu. prost primer nas je vuko materijal za 2 kuce plus pohabani putevi a njihov mazen i pazen.

Sigurno da svaki učesnik ovog foruma u svom kraju zna za neki stari automobil koji truli na ulici ili u nekom dvorištu, garaži...Javljajte za takve i po mogućstvu iskopavajte i po neki podatak o vlasniku i ne bi loše legla i fotografija. Šteta je da to propada, kada sigurno ima zaljubljenika koji bi ih rado restaurisali i doveli u stanje u kakvom su bili. To je na kraju deo naše tehničke kulture, i zašto kao i sav normalan svet ne bi sačuvali za neke "nove klince" tragove istorije. :idea:

Pozdrav ljubiteljima starih auta.Vec pola godine radim stara auta.U ovom Parizu ljudi ekstra uzivaju u starim stvarima.Isao sam na njihovim okupljanjima.Raj za oci.U jednom danu videti preko 300 auta ,od1910 pa na ovamo...

Print screen pa udjes u paint i tu drmnes ctrl+v

Auuuuuuu ....... :eek: ...... 2 sek. i gotovo ...

Pa ja sam se pola sata mucio preko programa "office Convert Htm-Html to Image Jpg-Jpeg Free" ... ukljucujuci i izgubljenih 3-4 sata dok sam nasao ovaj program koji jedini ne proizvodi "zastitu" preko slika ... :evil: ... :dash:

P.S. nisam siguran da su ovo US $ ... :think:
ko zna u cemu je fora - neka napise ...

Poslednja izmena:
Tu (malu) razliku sam primetio i na brazilskim sajtovima ...

Preracunato iz pezosa u dolare Fiat 600 kosta 8.500 USD, Valiant 4.500 USD, Duster 1.200 USD, '49 Plymouth 4.500 USD .... itd...
Sto ce reci da se za jednog "Ficu" dobija ~ dva Valianta ili Plymoutha ... ili sedam Dustera ... :lol: ... :hahaha:

pod uslovom da su svi uredno naglasili cenu u US $

Poslednja izmena:

Back