Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Cekaj da se motorizujem :lol:

Ozbiljno, shvatio sam da mi je za ozbiljnije bavljenje automobilima potreban bar Rendzer ili tako nesto...

Stefan K.:
dscn2735-1.jpg

Pojavila se jedna u oglasima u voznom stanju sa plinom za 450 evra.

Skoda 130 Rapid (ili Garde na nekim trzistima). Slazem se da je interesantna pa cak i lepuskasta. Poslednja skoda sa motorom nazad. Kod nas se nije uvozila. Za razliku od stare skode coupe (110) koja nije imala okvir oko bocnih prozora na vratima, ova ima. Komandna tabla je za nijansu drugacija od one iz 120-ice, a prednja sedišta su visoka (naslon za glavu je izjedna sa naslonom sedista). U nju je isao najaci motor od 1.3l. Taj motor je isao i u klasicnu karoseriju pod oznakom 130L (takodje se nije uvozila, ali ju je Buca Nikolic, tadasnji novinar slovenackog Auto-magazina testirao kao svoj privatni automobil). U testu Car&Driver secam se da su su ameri napisali sedi se kao u trpezariji a zmigavac se cuje kao tempirana bomba.

То су Амери. са својим Гремлином, Пинтом и осталим накарадним кутијама из тог времена боље да се не јављају.:rtfm:

Pozdrav svima...

Da li sebe mogu nazvati ponosnim vlasnikom jednog oldtajmera ako od danas imam
Zastavu 101, proizvedenu pred kraj 1973 (Talijanski motor) sa originalnih 61000km i do sad jedva dva puta u svom trajanju videla sneg.

Poklon od dede meni...

Ево фришких слика:

Пежо 404, у некој слепој улици иза ГСП-а где се издају претплатне карте - доле близу Калиша:

PB260001.jpg

PB260002.jpg

PB260005.jpg

PB260007.jpg

PB260003.jpg

PB260004.jpg

Шта беше ово?:rumenko: Фелне су:thumbdown::

PB260008.jpg

PB260009.jpg

Nekada je jednostavno nemoguće prekopirati enterijer.

Ali valjda uvek postoji neka varijanta sa otpada ili od nekoga ko to rastura... Ako se čovek već bavi oldtajmeri, trebalo bi da je uporan. Šta ja sve nisam nalazio samo jer sam bio uporan i jer me nije mrzelo da idem ovde i onde.
Na kraju krajeva - tu je i Ebay. Moguć je dogovor iako ne primaju naše kartice.

Ali hoće ljudi da prodju jeftino, pa to ti je.

Da li neko zna i gde se mogu naci origijnalne sitnice za keca iz '73 kao recimo, prednji logo zastave koji stoji na masci i ona dva mala srebrna zastavina bedza koja stoje iza zadnjih vrata.

Unapred hvala

p.s. Uskoro idu i slike... :bye:

Back