Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ау Квертисимо, смањи ону слику Кадилака из музеја!
Ма наша држава стално тркељише око увоза аутомобила... Али извоз је оно што треба регулисати! Колико је само добрих старих и ретких аутомобила отишло преко због разноразних накупаца који гледају само профит... Причао сам са ликом који је куповао Ајкуле у СРЈ и продавао их у ЕУ - једва сам се савладао да га не отерам у 3 лепе!

Ево једног чланка из Политикке од пре пар година на тему небриге о старим возилима. Покушаћу да ископам текст у њиховој Архиви на интернету. Кликнути за увећање.

Poslednja izmena:
Evo nesto za Stefana

Prilozi

• Image051.jpg
    Image051.jpg
    58,9 KB · Pregleda: 23
  • Image052.jpg
    Image052.jpg
    27,1 KB · Pregleda: 15
  • Image053.jpg
    Image053.jpg
    47,5 KB · Pregleda: 19
Овакав 1602 је стајао пре једно 9-10 година иза моје зграде. Био је металик плав, фарбан наравно. Друга деца су га растурала (нису га докрајчили), скинули му знакове, ишчупала крушку са мењача... Ја сам био против тога, чак сам покушао да га закључам да не би више улазили унутра... Верујем да је одавно прешао у шрафове, иако га је власник касније одвукао... Баш ћу да питам комшију механичара шта је с тим аутом, власник је био неки његов ортак!

Ово је могло и у клипове, али више ми лежи да буде овде...
Сцена из филма Викенд ил' тако некако, ко препозна филм или га има нека јави!

Едит: филм се зове "Week end", из 1967, изгледа да је болестан:

http://www.imcdb.org/movie_62480-Week-End.html

Poslednja izmena:
Jedan od mojih omiljenih sajtova. Ja vec imam desetak filmova ovog tipa koje pokusavam da nabavim. Ide mi jako tesko posto su matori i nisu toliko interesantni za siroke narodne mase. Inace, za svaki evropski film (tu racunam i domace) koji sam gledao znam koji se auto pojavljuje u njemu. Mozda ne mogu da se setim ko glumi, ali za auto sigurno. To vazi i za evropske automobile u americkim filmovima.

Jedan od mojih omiljenih sajtova. Ja vec imam desetak filmova ovog tipa koje pokusavam da nabavim. Ide mi jako tesko posto su matori i nisu toliko interesantni za siroke narodne mase. Inace, za svaki evropski film (tu racunam i domace) koji sam gledao znam koji se auto pojavljuje u njemu. Mozda ne mogu da se setim ko glumi, ali za auto sigurno. To vazi i za evropske automobile u americkim filmovima.

:super:

@ Kverta :
Oce to ... zaborav , zaborav ... :rumenko:

Nisam ljubitelj auto-moto trka i tu sam toootalni laik . Nikada me to nije interesovalo .
Radije cu sesti u auto i odvozati 2 h nego sedeti ispred TV-a i gledati necije pokusaje imitacije mog midnight drive-a ... :cool:

Ali se neke stvari moraju znati-urezati ... neki udzbenici se moraju imati na polici ... detalji iz nekih predstava se ne smeju zaboraviti ... :rumenko:

(Re:540K)

" Bosko Milenkovic (YU)
2 Nov 1909 -
Nicknamed Bata, Bosko Milenkovic was born in Vienna, his father being a rich merchant in Vienna; his mother being of French/German origin. During the war the family moved to Belgrad, Yugoslavia. When the father died in 1921, Bosko inherited some wealth including three houses. He studied at the high school, spoke perfectly German, French, Italian, English, and chose to live on his wealth. He played violin and became a friend of motorcycle racer Voja Ivanicevic, who played piano. Inspired by Ivanicevic, Bosko started racing with a 300cc NSU. He bought his first car in 1927 and his car park later included a Cord, a V25 Wanderer and 540K Mercedes. His first car race was a hillclimb at Avalskim 1932, where he finished third in his class driving a LaSalle. In 1935 he bought a Bugatti T51 and won with it the Sljeme road race in 1937 and the Dorcol race in 1938. Bosko run off the road with the Bugatti when racing in fall 1938 in Kluz, Romania, but he was able to rebuild the destroyed transmision and he took part with the car in the 1939 Belgrad GP.

(Source: "Prve Beogradske Mezdunarodne Automobilske i Motociklisticke Trke, 3.IX.1939" by Nebojsa Dordevic, Belgrade 1999. Translation from the Serb by Mira Krizman. Info supplied by Aldo Zana)
"
http://www.kolumbus.fi/leif.snellman/dm.htm

... Deda Voja je imao servis za motocikle na Dorcolu (u kome je na postolju stajao legendarni NSU) . Do kraja zivota je vozio motor ... nazalost oko 1990 je stradao u nezgodi ... Postoji i knjiga o njemu , verovatno se negde jos moze nabaviti (ja je nemam:()

Poslednja izmena:
Тражећи слике са старих релија за Стефана набасао сам на пар сличица, које сам решио да покачим овде:

strip22.jpg

gsxstrip.jpg

dssmcxbxng7.jpg

Gsnareliju.jpg

Колико различитих кола видимо на овој слиКи:

postcard14.jpg

Back