Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Majko moja, ovo neki manijaci sigurno! :eek:

DSC04009-1.jpg

DSC04010-1.jpg

DSC04012-1.jpg

Onaj Titov Rols koji je ostao u Sloveniji jeste poklon vlade Slovenije Marsalu. Citava kolekcija je pre pocetka zadnjeg rata otisla u Sloveniju na izlozbenu postavku ali je Slovenci po pocetku rata nisu hteli da vrate. Bilo je tu i par ruskih Zisova. Mislim da je jedan cak bio i blindiran. Od obicnijih automobila Tito je od Breznjeva (mislim 1976 ili 77) dobio Ladu Nivu (tada je od prilike i pocela da se pravi).

Interesantno je da je posle blokiranja prodaje Titovih automobila (na sreću), organizovana licitacija za vozila iz njegove pratnje uglavnom mercedesi W123 i W116 (280S) u perfektnom stanju i sa malo predjenih kilometara. Znam da je jednu 123-ku kupio Sait, i vise nije kod njega jer ga je koliko sam cuo trampio za neke farbe za restauraciju vozila, a da je jedna 116-ca zavrsila u NS. Bilo je tu i BMW-ovih motorcikala.

Interesantno je i to da osim "Titovih" mercedesa 600 - Pulman, u Beogradu navodno postoji i jedan Mercedes 600 (nije pulman odnosno produzen) koji je blindiran i u vlasnistvu je MUP-a Republike Srbije. Ne koristi se duze vremena i presao je navodno oko 15.000 km.

Cuo sam, takođe, da je ispod zgrade SSNO-a (Saveznog Sekretarijata za Narodnu Odbranu) u Kneza Milosa u garazi bilo oko dvadesetak Ajkula u prefektnom stanju u vlasnistvu vojske. Posle bombardovanja im se gubi svaki trag. Mozda su cak u bombardovanju i unistene.

У Црном бомбардеру се види једна полицијска Ајкула.
Ја верујем да је оних 20 или завршило на сек-си отпадима, или још чаме у некој гаражи јавних служби...

Interesantno je i to da osim "Titovih" mercedesa 600 - Pulman, u Beogradu navodno postoji i jedan Mercedes 600 (nije pulman odnosno produzen) koji je blindiran i u vlasnistvu je MUP-a Republike Srbije. Ne koristi se duze vremena i presao je navodno oko 15.000 km.

Levo krilo je izgrebano kablovima kad su ga palili, vazdusno ogibljenje je propalo, a gepek su zatvarali na silu umesto na dugme i sjebali hidrauliku... Pa posle recite da panduri nisu glupi :roll:

@Stefan: Taj Bedford je sada u Novom Sadu i zaista je u odlicnom stanju.

OVo je neko malo ozbiljnije izgled radio, enterijer je prosto neverovatno dobar ali i nešto sumnjiv.
Šteta što je na kraju sve unakazio tim belim cajgerima, seljačkim volanom i ofarbanom šalt-tablom.

Auto je iz mog grada, video sam ga i uzivo...
Enterijer nije bas savrseno odradjen, mislim da se nije previse pazilo na originalnost, malo custom elemenata ima...i, koliko znam, nema belih enterijera kod tih Taunusa?
I meni se ne svidja volan i beli instrumenti.
Ipak, ja sam pobornik originalnog izgleda i restavracije.

BG vozaci su stoka nevidjena sto se tih kolona tice...

Autoput kroz grad, ogranicenje 80, kamioni u desnoj traci taljigaju 65-70, a ja u levoj vozim 100. I baja mi dosao na 20 cm od branika (bukvalno) i blica da se sklonim, da bi on mogao da vozi 105... :roll:

Ја онда увек бацим поглед да није неки дебеловрати и кочим. Ако је џибер, склоним се. Није ми базука при руци.

pa jeste realno. Danas je veca fora restauracija...
meni kolega kaze: ima lepsi kombi u Sm. Palanci od ovog kombeta sto smo drugar i ja sredjivali, naravno kombi mog druga. Reko ja: kako bre lepsi?

on kaze: ima rollbarove, ima spojilere... mislim, fora je ti da nadjes original delove, da ga vratis u fabricko stanje...pusti tu plastiku i ostalo, svako moze da nabudzi pomocu spojilera... ciganija

pa jeste realno. Danas je veca fora restauracija...
meni kolega kaze: ima lepsi kombi u Sm. Palanci od ovog kombeta sto smo drugar i ja sredjivali, naravno kombi mog druga. Reko ja: kako bre lepsi?

on kaze: ima rollbarove, ima spojilere... mislim, fora je ti da nadjes original delove, da ga vratis u fabricko stanje...pusti tu plastiku i ostalo, svako moze da nabudzi pomocu spojilera... ciganija

Е баш то! Оригиналнос'!

Mislim da je jedan Titov Kadilak i u beogradskom Muzeju automobila.
Jeste ... to je ovaj :

cad4-1.jpg

cad3-1.jpg

Izguglah jos jednog :think: :

GalleryImageThumbnail.aspx

GalleryImageThumbnail.aspx

Ovaj se prosle godine pojavio u Zagrebu . Navodno je iz Srbije dosao u Hrvatsku ... ko ce to znati ... :think:
Evo link ka tekstu i sa jos malo fotki od kojih je jedna "zalutala" (Briuni Cadillac) :

http://www.autoklub.hr/aktualno/vijesti/clanak/art-2007,8,22,cadillac fleetwood tito,1524.auto

I kada smo vec kod "Briuni Cadillaca" , nedavno je bio "restauriran" (ma sta to znacilo) :

144dsc01355hz2.jpg

144dsc01349xg2.jpg

144dsc01350ze3.jpg

1441dsc01346eq0.jpg

144dsc01343ov3.jpg

Poslednja izmena:

Back