Прва серија се производила до 1976, када је замењена другом. Најочигледнија разлика је у облику задњих светала - код прве серије су ужа и виша, а код друге шира и дебља. Друга велика разлика је инструмент табла - код прве серије је то "киклопско око", а код друге су класични инструменти. Разлика је и у предњој масци - на серији 1 отвори на масци су у облику пчелињег саћа, док маску друге серије красе хоризонталне хромиране линије, мада има доста примера да где те линије нису металне, већ су направљене од пластике, која је некада имала хромирану боју (ја још нисам видео неки примерак на којем те лајсне нису избледеле).
Код нас се ГС-ови углавном налазе у 2 варијанте које су склапане у Копру и продаване у СФРЈ, а то су ГС Палас и ГС Супер, оба друге серије. Примерци прве серије су јаааако ретки, јер је у периоду 1972-75 било проблема у консигнацији, па су возила долазила са царином, иако су се водила као "Цимос Ситроен Копер". Такође је интересантна ствар да су примерци из '77 године код нас ретки, а разликују се по томе што имају "саћасту" маску са хоризонталним хромираним линијама. Прва серија се најчешће налази у Клуб верзији, мада ја знам за један Специјал (најслабије опремљена верзија, без обртомера и са 1015ццм мотором) који је стајао код Индустрије обуће Броград. Друга серија је бројнија, али је има знатно мање него до пре 2-3 године, када су се у сваком броју Халоогласа могла наћи по бар 3-4 примерка. Елем, да се вратимо разликовању (односи се само на серију 2)::
-ако је у питању ГС Палас, 90% је вероватно да је 1978 годиште, 8% друга половина 1976(када је уведен редизајн) и 3% да је новији од 1978 годишта. До сада сам имао 3 Паласа, 2х1978 и 1х1976. Новији су јако ретки.
-ако је у питању ГС Супер, онда је 99% 1979 годиште. Већина их је тад произведена, и већ 1980 ГС је замењен знатно лошијим ГА моделом (лошијим јер су га Јанези склапали преко оне ствари, па су трулили већ у салону). Интересантно је да је ГС Супер једино произвођен код нас (ГС се иначе производио и у Француској, Португалу, Индонезији...), и да је веома интересантан за странце, јер има, у Европи, веома редак 1299ццм мотор. Већина европских има 1222 моторе, које је код нас имао само Палас. Интересантно је и да се код нас Палас могао купити само са шибером, док је у Европи шибер био додатна опрема, и јако их је мало произведено. Још један модел који сам заброавио да поменем је ГСикс. Наводно спортска верзија, са извученим црним линијама при дну врата, али са истим 1222 мотором од Паласа. У ствари, ГСикс је огуљени Палас, али их има јако мало код нас.