Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
911s [SK];14127187:
Mislimo dosta toga, a koliko znamo da ih u Srbiji ima dva, od kojih je jedan '49-to.

Ja posjedujem jedan, mislili smo da je iz 1948 a kada su nam stigli papiri ono 1939 godina, planiram u restauraciju krenuti ovog ljeta pa vidjeh da ste na ovom forumu imali rasprave o ovom autu, zanima me možete li me dovesti u kontakt sa vlasnicima ova dva vozila radi mnogih savjeta i informacija! Ja sam iz Vinkovaca iz Hrvatske i po sadašnjim saznanjima moj je jedini primjerak u Hrvatskoj. Pozdrav i unaprijed hvala na odgovorima.

Pozdrav ljudi.

Imam par pitanja, pa ko mi pomogne dobije nagradu. :)

1. Već duže vreme jurim Fiat Coupe 128. E sada, čuo sam svašta o ovoj zujalici, između ostalog da 90% delova sa stojadina paše na njega.
2. Koliko košta otprilike ovo "zadovoljstvo"? Svojevremeno sam našao u Užicu je lik prodavao dva komada, jedan skoro kompletan, drugi rastavljen za 350e, ali tada ja nisam imao gde sa njima. Isto tako sam jednom našao nekog ko prodaje "tjuniranog" (ubogaljio je auto sa nekom odvratnom bojom i "fensi" budženjima) za 1500e.
3. Gde naći neki normalni primerak?

Zanimljivo je bilo gledat ga kako jezdi njemackim auto putem... Isao je i 180 km/h a ovo je jedan mali trenutak koji sam zabiljezio... :D

Ovako nesto? :per:

Evo oldtimera koji meni je ono kao nešto najbolje da sam viđo po parkinzima:

3133cjk.jpg

a što se tiče GS-ova meni je onaj pored Gardoške kule vrh vrhova i luks lukseva...

Ljudi, molio bih vas za pomoć.... Trebaju mi slike autobusa Lejland, onih legendarnih koji su šezdesetih bili u BG, kao i sećanja starijih forumaša koji su se time vozili.... Koliko znam ostala su 2, jedan u GSP-u a jedan na nekom otpadu i za taj sam samo načuo.....Hvala unapred....

P.S. Dajem reputaciju za svaku pomoć.

-pozdrav drustvo evo i ja da vam se prikljucim ,obozavam automobile sedamdesetih i osamdesetih,a posebno kabriolete (engleske i italijanske).nemam oldtajmera u pravom smislu te reci ali sredjujem jednog ficu 850 -1982 godiste,neke od vas znam sa pikec -tuningapozdrav ,makonni -kraljevo.

-hvala .na jednoj od slika na google sam video da reno caravelle ima resetku i na zadnjem veznom limu i na poklopcu prtljaznika ,da li se i po tome razlikuje od floride.pozdrav

Posto sam u fazi totalne restauracije jedne Renault Floride,pokusacu ukratko da odgovorim na vizuelne razlike ova dva modela.

Renault Floride se proizvodio od 1958 do 1962 dok je Renault Caravelle njegov restyling i on je nastavio proizvodnju do 1968.Ukupna proizvodnja oba modela dostigao je cifru od 117113.

Vizuelno najlakse je prepoznati po sledecem:

Prednji deo se razliku je u zmigavcima
*Renault Floride ima okrugle,providne,bezbojne zmigavce (nalik ficinim)
*Renault Caravelle ima trapezoidne zmigavce,providne bezbojne ili narandzaste

Bocna strana:
*Renault Floride ima niklovane skrge ispred zadnjih tockova
*Renault Caravelle ima samo popunjen deo na to isto mesto

Zadnja strana
*Renault Floride na gepeku nema izrezanu haubu vec je prosta,ravna
*Renault Caravelle na gepeku ima izrezanu haubu

Sto se tice enterijera,Florida ima cajgere nalik tristacu dok Caravelle ima modernije cajgere (okrugle)...

Nadam se da sam pomogao.

Back