Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1.5€/dm^3 čak i nije puno, kakvim su mene ciframa strašili! I dalje nije malo, ali opet..

Ako je branik u ok stanju sem hroma, onda se "isplati" (tebi, ti ćeš ga gledati i biće ti puno srce, to što kažu da si lud, ko njih šiša, voze Golfa na lizing garant... (: ) raditi...

Što se Caravelle-a tiče, očito je da tip ili stvarično nema ukusa ili jednostavno nije imao para (što mu nije opravdanje - pre bih ga ušuškao u garažu, pa 20 godina - 20, ali da se odradi kako treba, verujem da i ostali dele moje mišljenje, što se tiče ovakvih auta, nije to četvorka, kec, dvica, jumbaš, pa da može "peri - deri" filozofija za svaki dan da prođe...) ili, čak verovatnije, oboje.
Tako da plaćanje R8 G/A112 ili nečega sličnog ne trebam da ti crtam koliko je izvodljivo njemu (a i smisleno) - nikoliko, pa ni toliko!
Tužno je to, ali šta da se radi, ako ga ko sretne, slobodno nek ga mlatne i od mene.

Mada ima i druga strana - auto nije završio u presi, a nije ni toliko nagrđe da se ne može dovesti u originalno stanje jednoga dana, od strane nekoga sa malo više osjećaja i znanja...što ipak, da je konzerva "Rio Mare" (moja omiljena (|: ) tune ili limenka piva ne bi bilo moguće ni uz najbolje želje...
Ne opravdavam ga, da bude jasno... (:

Pa...fale mu i sve lajsne na krilima i vratima...hromirani obruci oko farova...mnogo detalja koji jedan oldtajmer prave bas ono sta treba da bude.
Ovako...meni nekako ne ide. :)
@ Firebird:
Ono sa felnama R8G ili A110, sa uzeo cisto kao primer...ako se vec nesto radi, neka se radi kako treba :) U duhu epohe iz koje je auto :)
Svakako, bolje da ide i takav na drum, nego da zavrsi u presi. Slazem se da je tako.
Sto se hromiranja tice, i mene su plasili ciframa od koje glava boli kao na pr. da je 1,5 eur centimetar kvadratni, a ne decimetar :). Ali kad sam pitao, i fino razgovarao sa covekom, ispalo je sasvim druga prica.

Poslednja izmena:
Problem je u tome sto mu nisu branici hromirani, nego ih je ofarbao...felne su totalni promasaj.
Da ja radim takav auto, sigurno bi hromirao branike, ako nemogu da nadzem nove, ili barem u solidnom stanju, a felne bi ostavio originalne, ili neke alu-felne iz tog perioda...kao na pr. od R8 Gordini, Alpina A110 ili sl....iako, original je najbolje, a ne neka budzevina.

Raspitivao sam se kod nas oko hromiranja, kosta 1,5 eur/dm kvadratni. U planu sam da hromiram branike tristaca.
Nemogu se naci novi, ono do cega sam dosao je u jadnom stanju, imam novi jedan, ali od zadnjih modela, koji ne ide na moj...tako da...moracu :)
Mozda cete me proglasiti ludim, znam da nije neki auto, mozda i ne vredi toliko ulaganja, ali emocionalna vrednost nema cene.

A kad smo kod tristaca...ako neko zna, dali je originalni karburator koji on nosi Weber 34DCHD? Jedan lik mi nudi takav, navodno novi, pa da znam dali da idem da ga vidim?
Samo ti sređuj tristaća i ne plaši se hromiranja, to uopšte nije skupo. A originalni karburatori su:
-Weber 28- 36 DCD ili
-Solex 32 PAIA/1
Taj koji ti nudi nije za tristaća.

Mozda cete me proglasiti ludim, znam da nije neki auto, mozda i ne vredi toliko ulaganja, ali emocionalna vrednost nema cene.

Паре дођу и прођу. Само напред, има нас још лудих!z:)

Што се тиче хромирања, припази на квалитет. Ако је превише јефтино - може се лако десити да се хром на сунцу не прелива плаво као што треба, већ жуто (као на старим фотографијама са целулоида). У Београду постоји пар фирми које раде хромирање, није баш 1,5 евра дм2 али није ни нешто скупо (од 0,5 до 10 евра). Ево од мене исечак из САТ Плуса - текст о хромирању са адресама радионица:

Poslednja izmena:
Паре дођу и прођу. Само напред, има нас још лудих!z:)

Што се тиче хромирања, припази на квалитет. Ако је превише јефтино - може се лако десити да се хром на сунцу не прелива плаво као што треба, већ жуто (као на старим фотографијама са целулоида). У Београду постоји пар фирми које раде хромирање, није баш 1,5 евра дм2 али није ни нешто скупо (од 0,5 до 10 евра). Ево од мене исечак из САТ Плуса - текст о хромирању са адресама радионица:

Moram malo da se umešam, čisto inženjerski oko cena i "kvaliteta". U procesu galvanizacije metala postoji jeftinija varijanta koja se majstorski zove niklovanje. Liči na hrom, ali na jakom svetlu daje efekat koji pominje vule gs, žućkasti. Hromiranje je nešto skuplja varijanta koja daje više plavi ton. A kad je u pitanju SAT i Mirko Alvirović, možete biti sigurni da će tamo da se objavi sve što se lepo PLATI! Nisam se ni trudio da pogledam popis radionica koje su platile tekst, znam čoveka. z;)

1_Phantom%201960.jpg

Moram malo da se umešam, čisto inženjerski oko cena i "kvaliteta". U procesu galvanizacije metala postoji jeftinija varijanta koja se majstorski zove niklovanje. Liči na hrom, ali na jakom svetlu daje efekat koji pominje vule gs, žućkasti. Hromiranje je nešto skuplja varijanta koja daje više plavi ton. A kad je u pitanju SAT i Mirko Alvirović, možete biti sigurni da će tamo da se objavi sve što se lepo PLATI! Nisam se ni trudio da pogledam popis radionica koje su platile tekst, znam čoveka. z;)
Fino rečeno.

Elem, hrom i nikl su metali, različiti, ovako na braniku/lajsni sličo izgledaju, sem pomenutog presijavanja...
Ali mislim da bi trebalo da kad platiš hromiranje, to i dobiješ, a ne niklovanje, tako da ne vidim mogućnost za "zabunu".
Doduše, "ovo ovde je Balnak, zemlja iz sna...", tako da je sve moguće...

Fino rečeno.

Elem, hrom i nikl su metali, različiti, ovako na braniku/lajsni sličo izgledaju, sem pomenutog presijavanja...
Ali mislim da bi trebalo da kad platiš hromiranje, to i dobiješ, a ne niklovanje, tako da ne vidim mogućnost za "zabunu".
Doduše, "ovo ovde je Balnak, zemlja iz sna...", tako da je sve moguće...
Sasvim normalno bi bilo da dobiješ ono što platiš. Ali, kako i sam reče ovo je Balkan, pa ako nemaš dobro oko i poprilično iskustvo ostaješ prevaren...z:((

Ma ne Vule,znam recimo da ti imas GS-a,a drugi?
Ja recimo sada nemam,imao sam Ami 8-icu,prodao je prije par godina i otad nista.
Imao sam i Pezo 404 kabriolet,odustao od sredjivanja,trebalo je puuuuuno para.....

404 Cabrio je retka stvarčica...nadam se da nije završio na otpadu.

Trenutno imam Mercedes O 303 (OM402) by Walter Vetter AG. 1978. godište, jedva oldtimer, ali šta je tu je.
Vozan teoretski jeste.

Prošlo mi je kroz dvorište svega, ali se ništa nije previše zadržalo, niti bi se moglo zvati pravim oldtimerom...

Back