Woo_Bg
Primećen član
- Poruka
- 708
Pa sada vidim da nema ni znak CARAVELLE napred...izgleda da mu fali mnogo detalja
al' zato krov...kao iz fabrike

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To na braniku je neki "čuk", ali je bar hromiran i original! I sasvim si u pravu, bolje i da sačeka u nekoj garaži, ali kad ga uradiš da bude do OO!Prednji liči, ali "hmmm..."
Zadnji isto...
Je li u originalu imao ono udubljenje na sredini zadnjeg?
Samo ti sređuj tristaća i ne plaši se hromiranja, to uopšte nije skupo. A originalni karburatori su:Problem je u tome sto mu nisu branici hromirani, nego ih je ofarbao...felne su totalni promasaj.
Da ja radim takav auto, sigurno bi hromirao branike, ako nemogu da nadzem nove, ili barem u solidnom stanju, a felne bi ostavio originalne, ili neke alu-felne iz tog perioda...kao na pr. od R8 Gordini, Alpina A110 ili sl....iako, original je najbolje, a ne neka budzevina.
Raspitivao sam se kod nas oko hromiranja, kosta 1,5 eur/dm kvadratni. U planu sam da hromiram branike tristaca.
Nemogu se naci novi, ono do cega sam dosao je u jadnom stanju, imam novi jedan, ali od zadnjih modela, koji ne ide na moj...tako da...moracu
Mozda cete me proglasiti ludim, znam da nije neki auto, mozda i ne vredi toliko ulaganja, ali emocionalna vrednost nema cene.
A kad smo kod tristaca...ako neko zna, dali je originalni karburator koji on nosi Weber 34DCHD? Jedan lik mi nudi takav, navodno novi, pa da znam dali da idem da ga vidim?
Mozda cete me proglasiti ludim, znam da nije neki auto, mozda i ne vredi toliko ulaganja, ali emocionalna vrednost nema cene.
Moram malo da se umešam, čisto inženjerski oko cena i "kvaliteta". U procesu galvanizacije metala postoji jeftinija varijanta koja se majstorski zove niklovanje. Liči na hrom, ali na jakom svetlu daje efekat koji pominje vule gs, žućkasti. Hromiranje je nešto skuplja varijanta koja daje više plavi ton. A kad je u pitanju SAT i Mirko Alvirović, možete biti sigurni da će tamo da se objavi sve što se lepo PLATI! Nisam se ni trudio da pogledam popis radionica koje su platile tekst, znam čoveka.Паре дођу и прођу. Само напред, има нас још лудих!
Што се тиче хромирања, припази на квалитет. Ако је превише јефтино - може се лако десити да се хром на сунцу не прелива плаво као што треба, већ жуто (као на старим фотографијама са целулоида). У Београду постоји пар фирми које раде хромирање, није баш 1,5 евра дм2 али није ни нешто скупо (од 0,5 до 10 евра). Ево од мене исечак из САТ Плуса - текст о хромирању са адресама радионица:
![]()
Fino rečeno.Moram malo da se umešam, čisto inženjerski oko cena i "kvaliteta". U procesu galvanizacije metala postoji jeftinija varijanta koja se majstorski zove niklovanje. Liči na hrom, ali na jakom svetlu daje efekat koji pominje vule gs, žućkasti. Hromiranje je nešto skuplja varijanta koja daje više plavi ton. A kad je u pitanju SAT i Mirko Alvirović, možete biti sigurni da će tamo da se objavi sve što se lepo PLATI! Nisam se ni trudio da pogledam popis radionica koje su platile tekst, znam čoveka.
Sasvim normalno bi bilo da dobiješ ono što platiš. Ali, kako i sam reče ovo je Balkan, pa ako nemaš dobro oko i poprilično iskustvo ostaješ prevaren...Fino rečeno.
Elem, hrom i nikl su metali, različiti, ovako na braniku/lajsni sličo izgledaju, sem pomenutog presijavanja...
Ali mislim da bi trebalo da kad platiš hromiranje, to i dobiješ, a ne niklovanje, tako da ne vidim mogućnost za "zabunu".
Doduše, "ovo ovde je Balnak, zemlja iz sna...", tako da je sve moguće...
Slaba ti cena. Pa vidiš i sa fotke da na vozilu ima bar 30- 40 kila kita. To košta bato...haha
Da pogodim, košta 2.500€?