Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima još jedna!

1gtbmf.jpg

У те две Мечке су стварно мама и тата, много су ми лепше од 123-ки (мада досад још нисм видео такву ствар каква је сређена 123-ка Турчибалдz:().

Грчка 2009.:

P7280237.jpg

P7240198.jpg

116 je S-klasa iz zlatnog doba Mercedesa - hromirani branik je skup, aj da stavimo dupli, profili na lajsnama su haos za napraviti, stopaljke i farovi na W123 su veliki, al ovde su jos veci (isli i na autobuse!), velur, koza, drvo... ma pizdarija.

@Firebird: Sta bode oci na crvenoj W116? ;)

Јао јесте, виђао сам те штопаљке по старим Мерцедесовим аутобусима!
Свиђа ми се необичан положај брисача - као на Пежоу 604.

У те две Мечке су стварно мама и тата, много су ми лепше од 123-ки (мада досад још нисм видео такву ствар каква је сређена 123-ка Турчибалдz:().
Videćeš, možda već ove godine... (;
116 je S-klasa iz zlatnog doba Mercedesa - hromirani branik je skup, aj da stavimo dupli, profili na lajsnama su haos za napraviti, stopaljke i farovi na W123 su veliki, al ovde su jos veci (isli i na autobuse!), velur, koza, drvo... ma pizdarija.
Na autobuse su išle štopaljke od W116 (znam, imam ih bruku, neke je ujak skidao i sa rasturenih W116-ki... ), jedina razlika je napon - 12v i 24v, što se rešava pločicom... (:
Isto, i farovi od W116 i W123 pašu na O 303 bus, dokazano...
@Firebird: Sta bode oci na crvenoj W116? ;)
Da nije to sto fali lajsnica iznad farova? z:lol:
Daa...stvarno bode oči, a bruka ih nema (@Superbird: plus što se nalazi na svakom ćošku, tipa pekare, znaš i sam... :D ), nažalost...

U originalu su hromirani, dok su ovi "sređeni" istim sivim Jupolom kao i ostatak auta...
Takođe, bilo mu je teško naći lajsne koje fale, pa je sve poskidao...

Mislim da bi se furao na Duetto, ali se nema para... /:

Poslednja izmena:
Problem je u tome sto mu nisu branici hromirani, nego ih je ofarbao...felne su totalni promasaj.
Da ja radim takav auto, sigurno bi hromirao branike, ako nemogu da nadzem nove, ili barem u solidnom stanju, a felne bi ostavio originalne, ili neke alu-felne iz tog perioda...kao na pr. od R8 Gordini, Alpina A110 ili sl....iako, original je najbolje, a ne neka budzevina.

Raspitivao sam se kod nas oko hromiranja, kosta 1,5 eur/dm kvadratni. U planu sam da hromiram branike tristaca.
Nemogu se naci novi, ono do cega sam dosao je u jadnom stanju, imam novi jedan, ali od zadnjih modela, koji ne ide na moj...tako da...moracu :)
Mozda cete me proglasiti ludim, znam da nije neki auto, mozda i ne vredi toliko ulaganja, ali emocionalna vrednost nema cene.

A kad smo kod tristaca...ako neko zna, dali je originalni karburator koji on nosi Weber 34DCHD? Jedan lik mi nudi takav, navodno novi, pa da znam dali da idem da ga vidim?

Back