Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bice slika cim sredim aparat.Cerka samo malo stisla displej i samo malo je pocrnela.
Inace Nikon tri meseca star. Zvao servis i rece da je 6.5hdin zamena.Mozda jeftinije kupiti nov.

Platio 600evrica.Al pre tri godine.
Sad stoji u garazi rasturen.Prednja hauba je od aluminijuma a krov od plastike.Uvek sam bio fasciniran za ajkulu. I jedini auto koji se moglo voziti na tri tocka, doduse bez jednog zadnjeg.Ako se brobusi zadnja hidroulika dize i drzi balans i nivelise ceo auto. i tada skidas zadnji blatobran kuci i menjas tocak.Da nema sanse prevrnuti na putu jer zadnji tockovi su uvuceni.Ova je presla citavih 90hkm(smesno).Motor perfektan.
limarija je u dosta losem stanju, zadnji gepek je kompletno obnovljen, i sad muku mucimo oko tih limova sta drze kedere oko vrata jer su skroz zardjali.
Sad je crne boje u planu je da bude trula visnja metalik (maltene crna) a krov beo.
Na svim ajkulama je plastiči krov, a moguće i Al hauba. Ali krov jeste 100%.
600€ je fina cena... Mene interesuju slike kad ste je uzimali, dok je još bila u žbunju, ili šta već...
Znam kako ide sa hidraulikom, ali ima to i CX i GS, i SM i ovi noviji.. Čak i Merdža 116 6.9 ima nešto slično... Ali ajkula jeste bila prva....

Koja je tvoja DS ili ID, i koji motor?

A 90hkm i nije puno, toliko su znali prelaziti tu auti u jugi... Nije se svaki dan išlo do kafića i po cigare te do posla autom... :)

A lim ti je inače svim ajkulašima bolna tačka... Ali sa srećom, nadam se da ćete uspeti.

Pozdrav

Da, na W109 je to osovna (ili bar jedna od...možda bi osnovna mogli biti motori?) razlika u odnosu na 108, a 100-tka je 100-tka, tu nema dalje priče... :)

Hvala za dopunu, nije mi palo na pamet, mada ne znam otkud mi se i 116-ka uvukla u tekst o Citroenima... Podsvest. lol

Stajala iza kuce par godina, a lik mi rece da je nekih pet godina stajala na nekom salasu.On ga uzeo da sredjuje ali odustao. Bas je bio skroz ofucan kad sam ga ja uzeo.Jos je covek poceo da menja tapacirung i stavljao nesto sa cveticima(odvratno) na vratima.Znaci da smo krenuli od nule sa limarijom.sad je sve poskidano i deo po deo se radi (*** nesto nam se ne da).
Inace je DS sa duplim farovima(skrecu u krivini)a motor je 2.2. na motoru samo servis da odradimo i nista vise.
Da zet je medjuvremenom naso jos jednu ajkulu ali bez motora.jer su cigajneri bili pre njega i dali gajbu piva za motor sa automatskim menjacem.(streljati prvo gazdu).
Na ovog je obican menjac na volanu.

Melkus RS 1000 was a sports car from Melkus. It was a sleek sports car powered by a tuned mid-mounted Wartburg 3-cylinder 2-stroke engine from the Wartburg 353. Most of the cars used the 992 cc version giving a top speed of 165 km/h, but some of the later cars had the 1200 cc version. The race version of the 992 cc engine fitted with a sports carburettor produced 66 kW (88 hp) and a top speed of 210 km/h (130 mph). It had gull-wing doors. 101 cars were made between 1969 and 1979 in the Dresden factory.

The chassis was a traditional ladder frame with a roll bar integrated into the windscreen frame and behind the driver. The body was in fibreglass.

In time for the 50 year jubilee a limited series of 15 RS 1000 will be made.[1] The first sports car of this series was presented on November 26, 2006.

An open roadster called Melkus PT 73 Spyder was built using the RS 1000 chassis, but only as a single prototype.
2007-Melkus-RS1000-Limited-Edition--1.jpg

Melkus_RS_1000_Heck-1.jpg

Видео сам на претходним странама да је било приче о мерцедесима, па рекох да вам покажем мерцедес који сам сликао овде у Нишу, стоји на релативно прометној раскрсници у насељу Пантелеј, а зарастао је у коров прилично:

Ја сад не знам тачно који је модел, мислим оно Wтај и тај, мислим да је ово неки пре минике...

Ако вас занимају слике још неких олдтајмера одавде, само кажите, поставићу, имам их на стотине...

Ovakav auto postoji u Vrnjackoj Banji , zelene boje,kompletan je i pun gepek delova. Isao sam da ga pazarim pre nego li je dosao u V.Banju, cica nije hteo ni da cuje, a kasnije se ispostavilo da ga je odneo u bastu za kolibu i otuda ga je covek pokupio i kasnije ga prodao sadasnjem vlasniku u V.Banji. godiste je pedeset i neko ne secam se...

imas li broj telefona za kontakt? pozz

Nemam, nazalost.

Видео сам на претходним странама да је било приче о мерцедесима, па рекох да вам покажем мерцедес који сам сликао овде у Нишу, стоји на релативно прометној раскрсници у насељу Пантелеј, а зарастао је у коров прилично:

Ја сад не знам тачно који је модел, мислим оно Wтај и тај, мислим да је ово неки пре минике...

Ако вас занимају слике још неких олдтајмера одавде, само кажите, поставићу, имам их на стотине...

Samo ti postavljaj slike, ovaj i nije bas tako los,na prvi pogled, imam jednu stop lampu od ovakvog modela, a ne znam koji je model...

To je W108. Imas li broj vlasnika?

Не познајем власника оног мерцедеса, пре пар недеља сам први пут пролазио ту, видео сам тај ауто, сликао га и толико...

Ево још једног занимљивог и ретког олдтајмера који стоји и узалудно пропада:

Ford Taunus Coupe GXL

Не познајем власника оног мерцедеса, пре пар недеља сам први пут пролазио ту, видео сам тај ауто, сликао га и толико...

Ево још једног занимљивог и ретког олдтајмера који стоји и узалудно пропада:

Ford Taunus Coupe GXL

gde stoji ovo isto u nisu ili gde daj neku adresu

Back