Oldtajmeri

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa jeste, ali ovaj je više ličio na to, a i za Capri važi ona opaska o sirotinjskimmotorima i ostalom. Najjači je imao 2,8l i 160 konja (onaj navijen u Astonu ne računam), a u doba pomenutog Taunusa najjača verzija je doduše imala trolitarski motor, ali samo 138 ks.
Pa možda je više ličio, ali bitno je ono što je Ford razmišljao i planirao što se tiče sportskih kupea u Evropi.
Drugo, filozofija Caprija je bila ta da može svako da ga kupi, u ponudi je bilo 15 motora (u Taunusu samo 5 ili 6), počev od 1.3 V4 i 1.3 Kent do 3.1 V6 Essex. Ako pričamo o Capriju Mk1 koji je išao uporedo sa ovim Taunusom, najjači je bio taj 3.0 ali nije bio i najbrži, najbrži je bio RS2600 za kontinentalnu Evropu (150 konja, 8 sekundi do stotke i top speed 200 kmh, jako impozantno za one godine u tu "sirotinjsku" klasu). Oprema je bila svakakva (čak sedam paketa) i omogućena za svačiji džep.

Druga priča je bila za kasnije verzije Caprija, ubacili treća vrata, oslabili ponudu motora i opreme, naftna kriza itd.

PS. Taj navijen u Astonu, misliš na onaj 3.4 od 435 konja?

Pozdrav svima!
imam u planu da nabavim jedan fiat 125(italijanski)standard, nije specijal iz 71. pa pošto ga još nisam uzeo da li neko ima iskustva sa njima i na šta bi trebalo obratiti pažnju prilikom kupovine

Poslednja izmena:
Kako se to radi tamo negde preko...

car_011-1.jpg

car_044-1.jpg

car_099-1.jpg

car_133-1.jpg

car_188-1.jpg

e neam on mi se nije swidjao za slikanje.. inace slikao sam u pancewu kad sam se wracao iz bga za wrsac na tom putu.. to je neki mehanicar wlasnik...al uslikacu ga za koj dan idem opet za bg..

Pa cenu ljudi ne znaju i pitali me. A auto nisam video dugo... Zaboravih i broj telefona gde mi je sad, naći ću. Šta misliš ti za cenu? Ispravan je auto, sav je k'o nov... Baba i deda ga kupili i čuvali... Sad je deda umro i baka bi da proda.

Back