Oko 80 odsto mladih podržava ulazak Srbije u EU ! ! !

Danas sam kupio 100€ i to po 92 dinara. Čovek teo da kupi dinare i ja mu reko (onako u šali) da imam da prodam 9.200,00 dinara i da ih ne dam bez 100€, on se nasmeja i dade mi sav sretan 100€ za mojih 9.200,00 dinara. U prvi mah sam mislio da je jedan od mnogih koji imaju nove laserske color štampače i da mi želi podvaliti, ali ubrzo se uverih u poštenje čoveka te završismo transakciju.
Dobrodošla Evropo u moj džep sa svojim parama, sad čkam inflaciju da zaradim neki dinar, a ako neko oće da proda dinare, rado bi kupio 9.600,00 dinara za 100€.

Stvarno sam skeptican kada procitam bilo kakvu anketu u nasoj dnevnoj stampi,ali ova mi stvarno deluje kao istinita i realna,s´obzirom da sam i sam u vise razgovora sa mladjom generacijom dosao do istog zakljucka,a glasi, vecina mladih u Srbiji zeli u EU,pogotvo sto ti mladi nisu optereceni dogadjanjima iz bliske proslosti,nego jednostavno zele i zude za boljim zivotom i zivotom kakvim zive njihovi vrsnjaci u zemljama EU,tu prevashodno mislim na omladinu iz zemalja tkz."stare Evrope",kako je zemlje EU svojevremeno podelio Donald Ramsfeld.
Ovo je i velika opomena strankama opozicije,tu pogotovo mislim na DSS i SRS,jer sa njihovim stavovima,a koji se svode na definitivno odbijanje bilo kakvog prikljucenja EU ,sami sebi skacu u usta i na duzi vremenski period osudjeni su na tiho, ali sigurno nestajanje sa srpske politicke scene.

Oko 80 odsto mladih podržava ulazak Srbije u EU:klap::klap::ok:

Autor: Tanjug | 25.05.2009. - 16:45

http://www.blic.rs/politika.php?id=94190

Podatak da čak 80 odsto mladih u Srbiji podržava ulazak zemlje u EU ohrabruje i govori u prilog činjenici da naša omladina nije opterećena prošlošću i da mnogo otvorenije može da gleda na budućnost, izjavio je danas Tanjugu član delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini NATO Konstantin Samofalov.

Istraživanje, koje je sprovela nevladina organizacija Atlantski savet Srbije (ASS) u okviru programa "Mladi Srbije danas i sutra" koji se primenjuje uz podršku Ambasade Norveške u Beogradu, pokazalo je da se mladi ne protive integraciji u EU, kojom bi se, po njima popravila i politička stabilnost i bezbednost zemlje, da više od polovine njih veruje u bolju vlastitu, kao i u bolju buducnost zemlje u celosti .
Prema rezultatima istraživanja, 77 odsto ispitanih od 18 do 26 godina protivi se priključenju Srbije NATO-u zbog nelegitimnog bombardovanja SRJ tokom 1999. godine, dok oko 40 odsto njih kao razlog za "ne" navodi nerešeno pitanje Kosova i Metohije, i sve veći pritisak zapadnih zemalja.

Samofalov, koji je učestvovao danas u debati na Fakultetu političkih nauka, povodom prezentacije programa koji ASS sprovodi, pozdravio je inicijativu da se mladima u Srbiji na mnogim fakultetima bliže predstave institucije EU i Partnerstva za mir, kao i "mogućnosti koje Srbija može da ima u okviru ovih integracija". Prema njegovim rečima, ohrabruje i podatak da, prema ovom istraživanju, većina mladih podržava učešće Srbije u mirovnim misijama, posebno pod mandatom UN.
Samofalov je dodao da je po pitanju evroatlanskih integracija "jasno da je u ovom trenutku Partnerstvo za mir dovoljan okvir u kome možemo da razvijamo svoju saradnju sa NATO-om".

Projekat programa "Mladi Srbije danas i sutra" pokazao je da su mladi ljudi i te kako zabrinuti za vlastitu, a samim tim i budućnost Srbije, ali i da pored teške trenutne situacije, veruju u njenu budućnost, izjavila je Tanjugu izvršni direktor ASS Tijana Andrić.
U okviru debate, studenti tog fakulteta uglavnom su se složili sa rezultatima stavova i objašnjenjima anketiranih mladih sugrađana. Andrićeva je dodala da su javne debate povodom istraživanja održane u Novom Sadu, Nišu, Zaječaru, Kragujevcu, Valjevu i Novom Pazaru, i da je planom predviđeno održavanje tri završne tribine u Beogradu, i to na Fakultetitima političkih nauka, kao i na Megatrend univerzitetu.

Ако сте доколни,
прочитајте ово:
Стари патак украј баре
Држао је слово.
Слушале га жабе
Велике и мале,
Слатке су му речи
Једва дочекале.
Говорио патак
О врлини мира,
И да нико никог
Не треба да дира.
Свако има права
Да слободно живи,
Нико не сме тлачит оне
Што му нису криви.
Слога, мир и љубав
Благослов је прави,
Зато нека нико
Никога не гњави.
Слушале су жабе
Ово красно слово,
Кад патак ућута,
Десило се ово:
Један жабац мали
Поближе је стао -
А патак га зграби,
Па га прогутао.
Из овог се нешто
И научит даде:
Хуље лепо зборе,
Ал’ нитковски раде.
Ј.Ј. Змај, 1900. године

Kao sto sam vec napisao,vrlo znacajna poseta Tadica Parizu sa ocigledno velikim rezultatima,a usput je uspeo i da ispegla ono sto je stetocina zvana V.Kostunica uspeo da pokvari...bravo Bo To opet cu glasati za tebe....:D;)

Strateško partnerstvo sa Parizom

Francuska otvara Srbiji evropska vrata

http://www.blic.rs/politika.php?id=94723
Francuska će zdušno podržati ukidanje viza Srbiji i pružiti pomoć Beogradu u pregovorima o kandidaturi, a razgovori srpske delegacije, koju u Parizu predvodi Boris Tadić, pre svega sa predsednikom Nikolom Sarkozijem, prošli su neočekivano dobro. Srbija je dobila još jednu šansu da joj jedna od dve ključne zemlje EU postane blizak partner i oslonac, rekli su za „Blic“ izvori bliski vrhu francuske diplomatije.

- Dogovor dva predsednika da Srbija i Francuska potpišu sporazum o strateškom partnerstvu kakav naša država nema ni sa jednom drugom zemljom znači da su razmimoilaženja sa Francuskom prevaziđena i da Beograd može da računa na njenu podršku u pristupanju EU. Bez podrške jedne od dve najjače zemlje Evrope nema ni naših evrointegracija - kaže za „Blic“ Predrag Simić, profesor Fakulteta političkih nauka i donedavno naš ambasador u Parizu.

Podrška Francuske svakako će biti značajna protivteža Nemačkoj koja se u poslednje vreme otvoreno suprotstavlja daljem proširenju EU (sa izuzetkom Hrvatske), delom i zbog parlamentarnih izbora. Takođe, trebalo bi dodatno da otopi stavove Belgije i Holandije, koje su još na stanovištu da Srbija „ne zaslužuje pozitivne signale i ohrabrenje“ pre nego što preda Hagu Ratka Mladića.

Najava Borisa Tadića nakon susreta sa Nikolom Sarkozijem pre dva dana u Parizu da će biti potpisan sporazum entuzijastičkog naziva, ukazuje na to da se otvara nova šansa za bliske odnose dve države. Naši tradicionalno veoma prijateljski i saveznički odnosi s početka dvadesetog veka na početku ovog pokvarili su mnogi pogrešni potezi Koštuničine vlade. Na prijateljski pruženu ruku bivšeg predsednika Francuske Žaka Širaka, zahvaljujući kome je odmah posle demokratskih promena 2000. godine upravo Vojislav Koštunica kao predsednik SRJ bio primljen na samitu šefova EU u Bijaricu, Srbija je odgovorila favorizovanjem domaćih tajkuna u privatizacijom fabrika za koje su bile zainteresovane francuske firme. „Danone“ je bio gubitnik u aferi sa prodajom fabrike „Knjaz Miloš“, „Vinči“ se neslavno povukao tako što je bankrotirao „Intermost“ i propali planovi za gradnju autoputa od Mađarske do južnog Jadrana, „Lor“ nije uspeo sa „Šinvozom“… Da toga nije bilo, kaže profesor Simić, pitanje je kakav bi stav Francuske bio prema Kosovu i njegovoj nezavisnosti.

Back