OHRID

• Začetnik teme Začetnik teme 45321
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa i mi smo zbog kupatila odlucili tako.Inace to vise nema veze sa Zupom,preuzeo neki tip....evo ti podataka hotel ZUPA Branko Blazeski +389 46 277 012(hotel) +389 75 461 863(mob)

Mi smo bili 5 dana i to je neka o.k.duzina-stignes i da obidjes nesto,a i da se izlezavas po plazi....

Vesna Ks:
Pa i mi smo zbog kupatila odlucili tako.Inace to vise nema veze sa Zupom,preuzeo neki tip....evo ti podataka hotel ZUPA Branko Blazeski +389 46 277 012(hotel) +389 75 461 863(mob)

Mi smo bili 5 dana i to je neka o.k.duzina-stignes i da obidjes nesto,a i da se izlezavas po plazi....

Hvala.

Ma bre voda uopste nije hladna, deluje na pocetku ali je super. A mestani kazu da je u septembru najlepse. Tada nema mnogo turista, sve je lepo mirno. Voda je inace nevidjeno cista! Samo mislim da ce oni smrdljivi Albanci uspeti i to da uniste, sto je tuga velika. Ja sam otisla u avgustu jer su se ljudi uhvatili za to da je voda tada najtoplija ovo-ono. Nisam docekala smokve i kivi pa sam se raspala, ali cu zato sledece godine lepo u septembru, pa cu da stignem i na smokve i na kivi. Ali voda! Ja kako udjem u vodu pocnem da govorim sama sebi naglas : "Kako je bistro, je..bote kakva je voda! Brate kako je bistro! Je..bote, ne mogu da verujem" ! I tako svaki put kad udjem u vodu.

Zato treba ici sad dok je jos uvek tako lepo. Ja mislim da more nema nikakve posebne prednosti. Cak je voda daleko cistija. Tamo se kanalizacija ne izliva u vodu kao svuda na moru.
Mnogi pitaju za shiptare smrdljive. Ima ih u Ohridu, Struga je pola siptarska, a tamo gde smo mi bili u Pestanima, nema ih uopste. Mislim i ovamo gde ih ima nema nikakvih problema, jedino sto mene smara je kad ih vidim, dovoljno mi je da ih vidim mamu im.

kon_s*oneri:
e ovako ja sam bio na ohridu( grad ohrid) proslog leta sa drustvom...NISAM PRETERANO odusevljen.Imao sam mnogo veca ocekivanja,konkretno kada je provod u pitanju.Mislim da je nocni zivot u bugarskoj mnogo bolji.Na Ohridu su ti svi kafici u starom gradu( gde treste srpski narodnjaci),retko koji kafic pusta neku stranu muziku i pored toga svi rade samo do 1 posle ponoci( sem vikendom kada svoje radno vreme produzavaju do 2).Ali tu su 2 kafica ,takodje u starom gradu,koja rade svakog dana do jutarnjih casova-koji ti postanu dosadni posle par veceri .I u njima je velika guzva.Imaju par diskoteka koje su van starog grada ali one nisu vredne pomene.**** su jeftinija nego kod nas,koliko se secam
Ohrid je prepun Srpskih turista.Ja sam tamo bio krajem jula 2006-te i tada je vec bilo krcato.Nije mnogo veliki.Mozes da ga obidjes pesaceci za par sati ceo(ono sto se ima videti,a to je sam centar grada i stari grad)
Nasli smo stan blizu autobuske stanice za 5E,po nocenju,ali toliko je svuda,uglavnom i bilo.Neko rece da te salicu sa svih strana za sobe,sto je vrlo tacno.Taxi prevoz je jeftin.Imaju mnogo kombija i mini buseva koji voze za 20-30 denara do plaze(zavisno od destinacije) 1E=60 denara.Sve plaze su malo udaljene od grada i ljudi uglavnom idu mini busevima do destinacija.Hoteli imaju svoje plaze( uglavnom kamenite),gde je ulaz uglavnom besplatan a lezaljke kostaju od 50-100 denara
Vecinsko stanovnistvo grada ohrida je makedonskog porekla,sto ne bi bas moglo da se kaze za Strugu koja je 15-ak km udaljena od ohrida,gde je 50% siptara( sto bitno utice na higijenu grada)
devojke njihove su debele nulee-ko kaze da su lepe,laze
sve su odevene na foru grand-show i malecne nekako
Nisu preterano ljubazni kao domacini,pogotovo u nocnim klubovima

Pa valjda jedan od razloga sto se pustaju srpski narodnjaci :)

Back