OHRID

• Začetnik teme Začetnik teme 45321
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prošle godine je bio dil između Laste i Simeksa iz Kičeva.Za Ohrid je vozio Simeks a nazad Lasta.
Procedura je bila sledeća:
Kupite kartu za Ohrid a naplate vam kao da idete do Kičeva.Kada kupujete za Bg.idete prvo Simeksovim busom do Kičeva a onda Lasta vas tamo čeka i vozi za Bg (jedna karta).
Mnogo je bolji Simeks od Galeba i moja vam je preporuka da idete ovako (ako je još uvek živi taj dil te dve kompanije) i karta vam je neuporedivo jeftinija (barem je bila prošle godine).
Nije loše da se malo raspitate o tome na BAS-ovoj stanici.

Поштовање.Желео бих да знам какви су ваши утисци о хотелу Холидау-М у насељу Свети Стефан на Охриду.Хвала.

Reci mi, jeste li vi isli preko agencije, nasli preko interneta ili direktno kad ste otisli tamo, ste nasli nesto?

Jutros sam stigao sa Ohrida. Bio sam na Lefkadi pa sam svratio u povratku... Smestaj sam nasao na licu mesta... cim sam stigao saletela me je gomila njih da nudi smestaj. U samom centru (bolja lokacija ne moze) placao sam 25 eura za dvosoban stan znaci nas cetvoro ukupno 25 eura za noc. Cene se krecu od 4 eura po osobi do 10 eura i smestaja ima koliko hoces

Reci mi, jeste li vi isli preko agencije, nasli preko interneta ili direktno kad ste otisli tamo, ste nasli nesto?

Isli smo na svoju ruku...tj.mi smo nasli smjestaj preko www.visit-ohrid.com i preko divnog Antonija. Zaista ga moram pohvaliti. Covjek nas je ispostovao maksimalno + dozvolio je da moja sestra dodje na 4-5 dana besplatno (ni turisticka taksa, nista nije htio). A tamo su nam stalno prilazili. Cak ti pokazu i sliku stana. Ako ti je glavna briga sto ides na slijepo i bojis se da ne nadjes stan, opusti se. To je zaista lako.

Jutros sam stigao sa Ohrida. Bio sam na Lefkadi pa sam svratio u povratku... Smestaj sam nasao na licu mesta... cim sam stigao saletela me je gomila njih da nudi smestaj. U samom centru (bolja lokacija ne moze) placao sam 25 eura za dvosoban stan znaci nas cetvoro ukupno 25 eura za noc. Cene se krecu od 4 eura po osobi do 10 eura i smestaja ima koliko hoces

a jel problem da se iznajmi samo na jednu dve noci, ja planiram u povratku sa sitonije da odem na orhid tako na dan dva, i reci mi nesto o samom putu ako treba da znam i boravisnim taksama ili bilo sta sto mislis da bi bilo korisno :-)

a jel problem da se iznajmi samo na jednu dve noci, ja planiram u povratku sa sitonije da odem na orhid tako na dan dva, i reci mi nesto o samom putu ako treba da znam i boravisnim taksama ili bilo sta sto mislis da bi bilo korisno :-)

Nije problem da se iznajmi na noc ili dve ima mnogo ljudi koji tako svrate u prolazu. Od Soluna imas nesto vise od 250 km i put je dobar(delom je odlican autoput koji vodi ka Krfu) a do Soluna od Sitonije oko 100(koliko se secam). Kad trazis smestaj nemoj odmah kod prvog da se zaleces ima stvarno veliki izbor pa dobro izaberi. Ako treba jos nesto ti pitaj...

Ako boravite 3-4 dana niko vam nece traziti to na granici ali za duze bi trebali imati tu karticu. Iako, moram priznati da nama za 12 dana boravka na granici nisu trazili ali nikada se ne zna.

E pa ovako: bio sam na Ohridu ove godine i zaista sam se super proveo za malo para.Cene su kao kod nas,mozda za nijansu skuplje.Inace kursna lista se vec duze vreme nije menjala i iznosi 1E=61,6 DEN.Sto se prevoza tice ne bih vam savetovao da putujete SIMEX-om u kooperaciji sa Lastom jer su im autobusi losijeg kvaliteta(npr bez klime),putuje se od BG tacno 13 sati sto je i predugo za relaciju od 607km.E da,cene povratnih autobuskih karti su 4060-5800 din(u zavisnosti od prevoznika).Polasci sa autobuske stanice su u 20:30 i 21:30.Sad da predjemo malo na Ohrid :) ... Mesto je prelepo,sa obiljem zanimljivih kulturno-istoriskih mesta koje morate posetiti.Ne bih vam sad nabrajao sve jer cete i se oko toga i sami snaci na licu mesta.Da predjemo na cene smestaja za pocetak... Cene variraju od 6-10e po osobi dnevno.Naravno moze i skuplje ako bas zelite smestaj na udarnom mestu uz samu obalu sto je potpuno nepotrebno jer je ionako sve blizu,a i ako nije cene taksija su smesne...kod njih nema tzv "starta" a ma gde isli po Ohridu nece vas kostati vise od 130denara(2e).Imate 18 plaza do kojih uglavnom dolazite busom po ceni od 60-100 den(u zavisnosti od toga na koju plazu idete).Savet,bez kreme za suncanje nikako ne krecite na plazu.Sto se tice ishrane,tu nema brige oko cene...jeftino je sve..npr: rostilj:120-200den.Pice:pivo u prodavnici 40-70den/0.5l 70-100den/2l sokovi 30-100 den voce:breskve 20-40den/1kg lubenice 10den/kg banane 40-60 den/1kg.Po klubovima i kaficima pivo je 100den kao i koka kola.Inace na Ohridu je voda dosta hladna mada cete to prevazici vec drugog dana boravka,treba takodje istaci da je voda ekstremno cista.Nocni zivot je jako bogat mada po klubovima uglavnom preferiraju zivu svirki sa narodnjacima.Nekako najbolje je kako kazu otici krajem jula pocetkom avgusta kada je tamo spic sezone a i odrzava se beer fest.Ne znam sta bih vam mogao jos reci...ako neko ima nesto da me pita rado cu mu pruziti informaciju iz prve ruke..pozdrav ;)

Potvrde boravka su formalnost,zakonski vlasnik mora da vas prijavi i to si trazite.To je za obostranu sigurnost.Ako se nesto desi da znaju gde su vam stvari,ili ako vi nesto pogresite (kradja,tuca,izgubite se....) onda da znaju gde da vas traze :) Oko smestaja ima i po ulicama ali tako gubite vreme i zivce kad vam neko kaze da valja i da je tu u centru pa odvede vas 2 km i ne ispadne onako kako je rekao.
Zato evo jos jedna preporuka za Antonija i sajt www.visit-ohrid.com pored svakog smestaja na sajtu imate i google map lokacije,moze da se bukira karticom ili ako nemate mozete da rezervisete i bez uplate preko kontakt forme ispod svakog objekta.Sajt ima sve podatke oko prevoza,cene,karte grada,desavanja,info...sve je odlicno.
5+ za Antonija i www.visit-ohrid.com

svakog petka krenem u Ohrid i ostajem do nedelje uvece, smestim se u Hotelu Sileks gde ima i prilicno veliki bazen , trcim okolo i snimam kamerom i fotoaparatom i ugodno je samo cini mi se da su cijene svuda naduvane...

Razmenimo iskustva na tu temu

manastir-naum-jumbo.jpg
muzej-ohrid-jumbo.jpg
kupanje-ohrid-jumbo.jpg
pogled-ohrid-jumbo-travel.jpg

Jesam letos, lep odmor, extra hotel (4*), hrana fenomenalna, ima dosta da se vidi, a sve to za male pare (7 dana 100 evra), preko firme, onako nemam pojma koje su cene :)

Ајд сад и неко искуство, неко пичкарање са албанцима, где је добра цуга и сл. а не само профи фотографије

Albanci idu u Strugu, slabo ih srećeš Ohridu tj. nikako, osim albanske prevoznike koji uglavnom voze neke ture Azijata u obilazak Ohridskog jezera. A domaci Albanci su svega 5% stanovnika Ohrida.

Back