Dr.Jekyll
Elita
- Poruka
- 16.708
Prošle godine je bio dil između Laste i Simeksa iz Kičeva.Za Ohrid je vozio Simeks a nazad Lasta.
Procedura je bila sledeća:
Kupite kartu za Ohrid a naplate vam kao da idete do Kičeva.Kada kupujete za Bg.idete prvo Simeksovim busom do Kičeva a onda Lasta vas tamo čeka i vozi za Bg (jedna karta).
Mnogo je bolji Simeks od Galeba i moja vam je preporuka da idete ovako (ako je još uvek živi taj dil te dve kompanije) i karta vam je neuporedivo jeftinija (barem je bila prošle godine).
Nije loše da se malo raspitate o tome na BAS-ovoj stanici.
Procedura je bila sledeća:
Kupite kartu za Ohrid a naplate vam kao da idete do Kičeva.Kada kupujete za Bg.idete prvo Simeksovim busom do Kičeva a onda Lasta vas tamo čeka i vozi za Bg (jedna karta).
Mnogo je bolji Simeks od Galeba i moja vam je preporuka da idete ovako (ako je još uvek živi taj dil te dve kompanije) i karta vam je neuporedivo jeftinija (barem je bila prošle godine).
Nije loše da se malo raspitate o tome na BAS-ovoj stanici.

... Mesto je prelepo,sa obiljem zanimljivih kulturno-istoriskih mesta koje morate posetiti.Ne bih vam sad nabrajao sve jer cete i se oko toga i sami snaci na licu mesta.Da predjemo na cene smestaja za pocetak... Cene variraju od 6-10e po osobi dnevno.Naravno moze i skuplje ako bas zelite smestaj na udarnom mestu uz samu obalu sto je potpuno nepotrebno jer je ionako sve blizu,a i ako nije cene taksija su smesne...kod njih nema tzv "starta" a ma gde isli po Ohridu nece vas kostati vise od 130denara(2e).Imate 18 plaza do kojih uglavnom dolazite busom po ceni od 60-100 den(u zavisnosti od toga na koju plazu idete).Savet,bez kreme za suncanje nikako ne krecite na plazu.Sto se tice ishrane,tu nema brige oko cene...jeftino je sve..npr: rostilj:120-200den.Pice
ivo u prodavnici 40-70den/0.5l 70-100den/2l sokovi 30-100 den voce:breskve 20-40den/1kg lubenice 10den/kg banane 40-60 den/1kg.Po klubovima i kaficima pivo je 100den kao i koka kola.Inace na Ohridu je voda dosta hladna mada cete to prevazici vec drugog dana boravka,treba takodje istaci da je voda ekstremno cista.Nocni zivot je jako bogat mada po klubovima uglavnom preferiraju zivu svirki sa narodnjacima.Nekako najbolje je kako kazu otici krajem jula pocetkom avgusta kada je tamo spic sezone a i odrzava se beer fest.Ne znam sta bih vam mogao jos reci...ako neko ima nesto da me pita rado cu mu pruziti informaciju iz prve ruke..pozdrav