OHRID

• Začetnik teme Začetnik teme 45321
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Druze... bio sam letos tamo prvi put... Ohrid je glavni razlog zbog kojeg vise necu ici u CG... Da krenem redom...

Isao sam kolima... ima oko 600 km od Sava Centra... ali skoro sve je auto-put... Nisam se iscimao uopste... Mozes da biras put kroz Tetovo, Kicevo (Veliku Albaniju)... gde ces videti siptarsku zastavu na svakoj banderi i moliti Boga da ti auto ne stane... ali sve vreme voziti po odlicnom putu... Da ne gresim dusu, nisam imao problema... na rampama su bili ljubazni, a moj Lamborgini nije zatajio... Druga solucija je na Veles, tamo nema siptara, ali ima planina... Nisam bio, ali cu ove godine verovatno tuda... iz ciste znatizelje...

Sto se tice Ohrida... Smestaj u starom gradu sam platio 5e, a imao sam sve... i terasu i kuhinju... klima mi nije trebala... Cene u gradu su smesne za Beograd... Nisam nijednom jeo brzu klopu ili u kuci... Dvoje u restoranu moze da jede za 600 dinara bez problema i to dobru klopu... Sto kaze moj cale "sve po redu"... Najskuplji restoran u gradu je Sveta Sofija... i najlepsi... Nas dvoje smo jeli corbu od pastrmke i pastrmku na zaru... pili belo vino... i sve to za 1300 dinara... Cisto radi poredjenja sa nasim restoranima...

Kugla sladoleda je 13 dinara, kg kackavalja 2 evra, pilce belo meso fileti isto... Sto je jako jeftino za nas pojam... o lubenicama i vocu da ne pricam... Prava plaza u gradu ne postoji da valja... sem jedne male divlje koja se nalazi pored crkve Sv. Jovan Kaneo koja je na slici... Voda je cista i topla koliko treba... Tako da prica o hladnoj vodi ne stoji... Mozda je hladnija nego na moru, ali je i okolna temperatura niza pa je u zbiru OK... Klima je skroz cudna i prijatna... Nocu je lepo i sveze, nema komaraca i super se spava... Uvece sam samo setao i do ponoci bio u krevetu... Za izlaske i nije najbolje na svetu, ali ima ljudi koliko hoces... uvek moze da se napravi kombinacija i zezanje... O devojcicama da ne pricam...

Posto sam bio motorizovan isao sam svaki dan na jednu prelepu plazu desetak kilometara na jug... Zaboravio sam ime, ali znam da je cena za nas cetvoro i auto bila 130 dinara... Voda biserna, cista... kao i plaza... Kamp pun stranaca... ludilo... Ostajali smo tamo po ceo dan i izivljavali se...

Jedina primedba na sve... Sto juznije to tuznije... Nemaju kilturu zivljenja... Gori su i od nas... bacaju smece kroz prozor... ne peru ulice... nemaju takta za turizam... ali koliko para toliko i muzike... Siptara ima puno, ali jos uvek smo jaci... tako da je sve cool... nisu preterano ljubazni, ali ne iz lose namere... jednostavno su takvi... Svi govore srpski i vole Srbe... Upoznao sam mnogo ljudi tamo... Sirotinja su i jugonostalgicari... Jednostavno sam se osecao nadmeno tamo i lecio svoje komplekse...

Da rezimiram... Islo je nas dvoje... 100e za put i voznju po Ohridu... 100e za smestaj... 200e za klopu izlaske i bahanalije... Vratio sam se sa zimskom jaknom, cipelama i jos sto gluposti...

Toplo preporucujem... vidimo se tamo!!!

bas vam hvala na informacijama Ohridu,planiram tamo sa drugaricama za prvi maj pa cu vam javiti kako je bilo.Zna li neko kakve su im cene u predsezoni,mislim na pice po klubovima,npr.pizerije itd.?

ja sam bila u Ohridu leta 2006. i bilo mi je najlepse letovanje do sada. isla sam sa deckom i drustvom (svi po 21 god.), tako da je za nas, mlade, bilo EXTRA. pre nego sto smo krenuli, rekli su nam da tamo necemo sresti osobu stariju od 35 god. i stvarno je takav utisak. prvo, zmija nema u vodi, tj.ni na jednu nismo naleteli, kad procitam da neko ne sme da ide u Ohrid zbog siptara, odmah se iznerviram, jer ja idem u Makedoniju od detinjstva svake godine (tamo imam mnogo rodjaka) i verujte mi, nema razloga za strah. nema vise nikakvih sukoba, a u Ohridu mi smo ukupno videli 5 siptara, sve ostalo su bili turisti i makedonci, bar tako mislim, posto sam otprilike naucila da ih prepoznajem posle dugogodisnjeg obilazenja makedonije. svi su bili lepo raspolozei prema srbima, odmah su nam davali sve po manjim cenama.
mi smo bili tamo krajem jula i preporucujem svima da idu ili tad ili pocetkom avgusta, jer je tad voda najtoplija. jezero je cisto, obilazili smo razne plaze i sve su super, osim Slavije, koja me podseca na slovensku plazu, previse je guzva i zato je prljava. to je kao neko teen plaza.
mi smo isli na divlje i po izlasku iz busa, prisao nam je neki covek i ponudio 3 sobe u svojoj kuci. cena je bila 4,5 evra po krevetu. hrana je tamo kao kod nas, mi smo prosli bas, ali bas jeftino. uvece je nevidjen provod. toliko puno mladih ljudi, puno kafica, klubova, diskoteka, ma fenomenalno je!!! obavezno treba obici manastire, kojih ima bezbroj, izlet do Sv. Nauma je takodje obavezan, tu je lepa pescana plaza, mozete se voziti camcem rekom Crni Drim, koja se tu kod Sv. Nauma uliva u jezero.
e da, jos nesto- do plaza koje su van grada, ali nisu daleko ide se ili kolima ili kombijima koji stalno voze do plaza (ko je bio u Turskoj podsetice ga na one dolmuse), cena karte zavisi od udaljenosti plaze, ali krece se oko 40 dinara, 50 ili 60, sve zavisi. ako neko zeli jos nesto da pita, nek izvoli.

drug iz makedonije mi je rekao da za 2.maj (ne za 1.) cela makedonija dodje na Ohrid ako je lepo vreme i nema kise i tad je Ohrid prepun kao leti u sezoni. Kupanje ne dolazi u obzir, ali zato rostiljanje na plazi, zurke isto na plazi, setnje do manastira...takodje mi je rekao da su tad svi kafici i restorani puni, pa je tesko naci mesto i smestaj treba unapred obezbediti. to je to.

Hoce li neko samnom u Ohrid na 1 dan u izvidnicu da podelimo troskove ? Idemo mojim kolima i delimo sve. Racunam da ce to da kosta po 35 eura ako idemo dvoje a ako nas ima vise onda manje !

Back