Druze... bio sam letos tamo prvi put... Ohrid je glavni razlog zbog kojeg vise necu ici u CG... Da krenem redom...
Isao sam kolima... ima oko 600 km od Sava Centra... ali skoro sve je auto-put... Nisam se iscimao uopste... Mozes da biras put kroz Tetovo, Kicevo (Veliku Albaniju)... gde ces videti siptarsku zastavu na svakoj banderi i moliti Boga da ti auto ne stane... ali sve vreme voziti po odlicnom putu... Da ne gresim dusu, nisam imao problema... na rampama su bili ljubazni, a moj Lamborgini nije zatajio... Druga solucija je na Veles, tamo nema siptara, ali ima planina... Nisam bio, ali cu ove godine verovatno tuda... iz ciste znatizelje...
Sto se tice Ohrida... Smestaj u starom gradu sam platio 5e, a imao sam sve... i terasu i kuhinju... klima mi nije trebala... Cene u gradu su smesne za Beograd... Nisam nijednom jeo brzu klopu ili u kuci... Dvoje u restoranu moze da jede za 600 dinara bez problema i to dobru klopu... Sto kaze moj cale "sve po redu"... Najskuplji restoran u gradu je Sveta Sofija... i najlepsi... Nas dvoje smo jeli corbu od pastrmke i pastrmku na zaru... pili belo vino... i sve to za 1300 dinara... Cisto radi poredjenja sa nasim restoranima...
Kugla sladoleda je 13 dinara, kg kackavalja 2 evra, pilce belo meso fileti isto... Sto je jako jeftino za nas pojam... o lubenicama i vocu da ne pricam... Prava plaza u gradu ne postoji da valja... sem jedne male divlje koja se nalazi pored crkve Sv. Jovan Kaneo koja je na slici... Voda je cista i topla koliko treba... Tako da prica o hladnoj vodi ne stoji... Mozda je hladnija nego na moru, ali je i okolna temperatura niza pa je u zbiru OK... Klima je skroz cudna i prijatna... Nocu je lepo i sveze, nema komaraca i super se spava... Uvece sam samo setao i do ponoci bio u krevetu... Za izlaske i nije najbolje na svetu, ali ima ljudi koliko hoces... uvek moze da se napravi kombinacija i zezanje... O devojcicama da ne pricam...
Posto sam bio motorizovan isao sam svaki dan na jednu prelepu plazu desetak kilometara na jug... Zaboravio sam ime, ali znam da je cena za nas cetvoro i auto bila 130 dinara... Voda biserna, cista... kao i plaza... Kamp pun stranaca... ludilo... Ostajali smo tamo po ceo dan i izivljavali se...
Jedina primedba na sve... Sto juznije to tuznije... Nemaju kilturu zivljenja... Gori su i od nas... bacaju smece kroz prozor... ne peru ulice... nemaju takta za turizam... ali koliko para toliko i muzike... Siptara ima puno, ali jos uvek smo jaci... tako da je sve cool... nisu preterano ljubazni, ali ne iz lose namere... jednostavno su takvi... Svi govore srpski i vole Srbe... Upoznao sam mnogo ljudi tamo... Sirotinja su i jugonostalgicari... Jednostavno sam se osecao nadmeno tamo i lecio svoje komplekse...
Da rezimiram... Islo je nas dvoje... 100e za put i voznju po Ohridu... 100e za smestaj... 200e za klopu izlaske i bahanalije... Vratio sam se sa zimskom jaknom, cipelama i jos sto gluposti...
Toplo preporucujem... vidimo se tamo!!!