OHRID

• Začetnik teme Začetnik teme 45321
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
EVO PAR SLIKA...

Prilozi

• treb.JPG
    treb.JPG
    38,4 KB · Pregleda: 174
  • gggg.JPG
    gggg.JPG
    32,5 KB · Pregleda: 163
  • ccpo.JPG
    ccpo.JPG
    38,8 KB · Pregleda: 129
  • mjiu.JPG
    mjiu.JPG
    54,2 KB · Pregleda: 124
Evo još par slika...

@ jerotije
Molim te a šta bi ti htio FILM??? :confused:

Prilozi

• hhhhh.JPG
    hhhhh.JPG
    24,5 KB · Pregleda: 68
  • Nova slikahuztbhj.JPG
    Nova slikahuztbhj.JPG
    44,5 KB · Pregleda: 74
  • Nova slikaibgbg.JPG
    Nova slikaibgbg.JPG
    43,1 KB · Pregleda: 75
  • Nova slikapoihu.JPG
    Nova slikapoihu.JPG
    39 KB · Pregleda: 73
  • Nova slikavgfvgz.JPG
    Nova slikavgfvgz.JPG
    38,6 KB · Pregleda: 68
jerotije:
Lepo.....nema sta. Samo se nigde nevide plaze ?

Opsti utisak: plaze nema. Odnosno toliko je mala da kao da je nema. Ne bih volela tamo da budem osudjena na letovanje; ipak klima je prelepa tako da verujem da je u maju jako lepo. Ja sam bila oko NG i bilo je prepuno stranaca, tako da verovatno u maju isto dolaze penzionerski klubovi Evrope. Divno za odmor, ali u sezoni imam utisak da izgleda kao Budva (zametila elemente ne mogu se zakleti)

Hmm, a koliko vremena otprilike treba kolima do tamo od BG recimo? Kakvi su putevi od Skoplja do Ohrida? Koliko kostaju putarine kada se sve sabere?

Ako neko zna neka plz odgovori

I da, Kakve bre Zmijice?!?

Drumarina kroz MK ali u oba pravca je negde oko 8 eura. Zamenis na gran.prelazu 10 eura i ostace ti denari kada se budes vracala u SCG. Od Beograda do Ohrida kolima se putuje oko 7 h ako postujes brzinu a moras jer ima radara na vise mesta. Put im je super. Bolji nego kod nas u Srbiji. A to Zmijice-neznam sta je to. Pozdrav !

Stvarno se izvinjavam ali trudim se na Srbskom i kao što vidim ne ide mi najbolje.
Pitate se šta znači reč ZMIJICE? Znači male zmije,da male zelene,bezopasne zmije koje možete videti i u mom prvom nizu fotografija,uvečajte prvu i drugu fotografiju,na prvoj se vidi jedna izmedju kamenja a na drugoj se vidi kako joj viri glava iz vode.
Pozdrav
HRC

jerotije:
Ma dole su neki drugi siptari. Ima ih milion ali me niko nije ni popreko pogledao iako imam solidan auto i BG tablice. Mozda su mislili da je BG Bugarska ha ha ha
Meni je cale pricao da je bio na exkurziji u osmom osnovne na Ohridskom jezeru('70 ili '71 god. neznam tacno)i tom prilikom su posetili i Tetovo,Gostivar,itd. U Tetovu su ih tako popreko gledali kao da su vanzemaljci(mislim na Shiptare koju su tu najveci procenat stanovnishtva),totalno neprijateljski odnos,znaci mrznje,itd.
Reci da se od tada tamo neshto promenilo je cista nebuloza(u pozitivnom smislu mislim)
A u negativnom,naravno!Povecao se procenat shiptara na 99,9 % :(

HRC:
Stvarno se izvinjavam ali trudim se na Srbskom i kao što vidim ne ide mi najbolje.
Pitate se šta znači reč ZMIJICE? Znači male zmije,da male zelene,bezopasne zmije koje možete videti i u mom prvom nizu fotografija,uvečajte prvu i drugu fotografiju,na prvoj se vidi jedna izmedju kamenja a na drugoj se vidi kako joj viri glava iz vode.
Pozdrav
HRC
hehehehe :),ZMIJE bre nego shta!I to BELE :D WHITESNAKE FOREVER !!!
Hvala na fotografijama!PoZzDraV!

Whitesnake:
Meni je cale pricao da je bio na exkurziji u osmom osnovne na Ohridskom jezeru('70 ili '71 god. neznam tacno)i tom prilikom su posetili i Tetovo,Gostivar,itd. U Tetovu su ih tako popreko gledali kao da su vanzemaljci(mislim na Shiptare koju su tu najveci procenat stanovnishtva),totalno neprijateljski odnos,znaci mrznje,itd.
Reci da se od tada tamo neshto promenilo je cista nebuloza(u pozitivnom smislu mislim)
A u negativnom,naravno!Povecao se procenat shiptara na 99,9 % :(
Da prokomentarisem malo ovo. Neznam kako je bilo tih 70-tih godina ali ja sam 5 aprila prosle godine isao kolima sa BG tablicama i sa relativno dobrim autom Audi 100. Parkorao sam u centru Ohrida pored neke dzamije i niko me ceo dan nije popreko pogledao a osecao sam se kao da sam u centyru Tirane. Sto bih lagao ?

jerotije:
Da prokomentarisem malo ovo. Neznam kako je bilo tih 70-tih godina ali ja sam 5 aprila prosle godine isao kolima sa BG tablicama i sa relativno dobrim autom Audi 100. Parkorao sam u centru Ohrida pored neke dzamije i niko me ceo dan nije popreko pogledao a osecao sam se kao da sam u centyru Tirane. Sto bih lagao ?
Nisam rekao da lazesh!Daleko od toga!E sad.....hmmmmm...pa otkud znam.....mozda te ukenjalo jedostavno taj dan :D,hehehe...shalim se naravno :).Neznam stvarno shta je upitanju,mozda u Ohridu(na grad mislim)nema toliko shiptara kao u Tetovu i Gostivaru(kazem mozda,neznam stvarno)ali nije ista situacija bila u Tetovu i u Ohridu koliko mi kaze cale.Mozda se stvarno neshto i promenilo....nemogu nishta tacno tvrditi stvarno.

jerotije:
Kazu da je u Ohridu 80 posto shiptara a u Gostivaru 90 a u Strugi kazu da uopste nema makedonaca. Sve sami shiptari
O tome ti pricam :( ..... tuga prijatelju :( ,kako su krenuli i u Krushevcu ce ih biti 80 % kroz deset do petnaest godina....ali necemo sad od tome,nije to tema!

ma ka'ke zmijice...kaki siptari??? ja bejah proslog leta i ne videh nikake zmjice( a bio sam na vise od nekoliko razlicitih plaza)...Siptara ima u Ohridu( mozda 5 %) ali su socijala i imaju svoj deo grada koji je prljav i tamo ne ide niko od turista
ja imam neke mnogo dobre slike al neznam da ih ubacim...aj de me neko nauci,bez da me zeza da sam glup

Postavljanje slika na forumu

1. Odeš na neki sajt na kome je moguć upload slika tj. prebacivanje slika sa tvog računara na neki server na internetu, ja koristim imageshack klikni na ovaj link Postavljanje Slika
2. kada se sajt učita videćeš da je pored "upload" izabrana opcija "file", onda klikni na Browse i pojaviće ti se dijalog da pokažeš putanju do slike koja se nalazi na tvom računaru koju hoćeš da postaviš
3. čekirana ti je opcija za resize i izaberi opciju recimo 320x240, to je za veličinu slike
4. klikni na "host it!"
5 Sačekaj da se slika učita i pojaviće ti se nekoliko linkova
6 Iskopiraj link pored natpisa "Hotlink for forums (1)", vodi računa da si iskopirao ceo link
7 U prozoru za odgovore na forumu krstarice iskopiraj link koji si napravio u prethodnom koraku.
8 Možeš da klikneš na dugme pregledaj poruku da vidiš da li je sve uredu
9 Naravno na kraju klikneš na pošalji odgovor i to ti je to.

Put :

1. Bg-Ni-Skoplje-Tetovo-Gostivar (tu zavrsava autoput, u Te i Gv se ne ulazi)-Kicevo-Ohrid
oko 600km, put odlican
2. Bg-Nis-Kumanovo-Veles-Gradsko(izlaz sa autoputa za Prilep)- Prilep-Bitolj-resen-Ohrid
oko 640 km , put od gradskog do Prilepa se mestimicno pravi

Plaze:

1. Kamp Ljubanista, Sv.Naum 27 km od Ohrida , pesak,plaza oko 1,5 km
2.Plaza Vojni kamp, Sv.Naum, pesak
3. Kamp Gradista, Pestani oko 15 km od Ohrida, sitni kamencici, muzika na plazi

najbolje vreme : 15.7 - 15.8. , opcija 5.7- 20.8.

Daleko od toga da je voda ledena,cesto je i veoma topla i zavisi od npr. zadnjih nekoliko dana. Zmija ima i na Karibima samo otrovnih. Ima ih samo oko pristanista, dokova, trske kamenite obale ali i tu su retke , bezopasne i beze od ljudi.

Od Ohrida nastranu ka Sv.Naumu , obala oko 30 km nema ni jednog siptara. I oni su ljudi.

Pozdrav svima

Back