Оговарања на послу "Game of Thrones"

fanstebre

Poznat
Poruka
9.933
Како објаснити кад особе 1 и 2 оговарају негативно особу 3,4 и 5 али им то не смета да остваре присан контакт са њима, да одлазе заједно на весеља, да излазе.... При том особе 3, 4 и 5 исто оговарају особу 1 и 2
Како можеш да изустиш нешто па да после то прогуташ па опет и тако у круг...?
Разумем (донекле, једва) да неко оговара неког и да ипак није у лошим односима са том особом већ ето имају коректан површан однос и то је то али ти оговараш негативно једну групу људи и онда си следећег трена са њима као да су ти живот спасили.... Нашли су једну једину заједничку ствар (залуђени за изласке јер им је то психички бег од кућних обавеза) и због те ствари све оно што су рекли једни другима иза леђа фино онако прогуташе.... Ја онако ни крив ни дужан због природе посла дођем у ситуацију да слушам те приче, посматрам те људе и није ми јасно како неко може да оговара неког, а онда следећи трен као да се ништа није десило, па опет оговара и тако у круг.... Док нисам радио виђао сам то и раније али доста ређе, а ово сада је свакодневница постала и није ми јасно како, како бре. Чини ми се да је тако у свим фирмама где је већи колектив.
Ја кад заузмем један став о некој особи не мењам га, поготово га не мењам свакодневно, а ово бре као да имају близанце у глави па један прича једно кад су присутне само особа 1 и 2, а други прича друго кад се нађу са особама 3,4 и 5. Сви оговарају све. Свака могућа комбинација је одрађена. И кад све то посложим шансе да мене нису оговарачки обрадили су мање од 0,000012345%. Куда плови овај брод ?

Tako funkcioniše većina kolektiva. Ni ja nisam cvećka po tom pitanju a sa onima koji me ogovaraju ne ostvarujem prisne kontakte, ali jbg, prinuđen si da ste povezani preko posla pa onda morate da održavate dobre odnose. One koje ogovaram imam konkretan razlog zašto me nerviraju i sigurno neću da izigravam neko prijateljstvo, eto bar sam s te strane korektna.

До сад сам игнорисао али је почела да ме иритира цела та ситуација јер ипак си принуђен да свакодневно слушаш те приче. Невероватно ми је докле иде то лицемерје и глуматање. Једноставно сви огоравају свакога и то им је занимација. Рецимо ја нисам тип који ће на некој прослави да буде у фазону "ајмо руке горе"...мене та прича једноставно не ради, само седнем, пијем, проматрам, разговарам ако музика не пробија бубне опне.......и сад они и од тога праве трачарије, зашто сам ја био такав на прослави, да ли глумим озбиљност, да ли се фолирам бла бла......и то онако чујеш да кажу о теби кроз шалу, а у ствари иза леђа ко зна шта тек причају кад ти то кроз шалу саспу..... Од тад сам откачио свако дружење са њима и на послу и ван посла, дистанцирао сам се максимално али пошто сам физички ту са њима токсичност је и даље изражена.... Контам да је на сваком послу тако па нешто нисам рад ни да мењам средину. Све у свему људи су постали шпанско-турска серија....ниђе човека, све глумци. Ако нешто нисам у стању да кажем човеку у лице нећу ни иза леђа....задржим за себе и то је то....а ово бре на допе би проговорили, не могу да издрже, професионализам НУЛА

Back