ArchNosferatu
Primećen član
- Poruka
- 658
A hoce li sada meni neko da kaze nesto o narukvici koju sam gore prikazao? Da li je keltska ili rimska? Nesto vise? Hvala unapred...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prodajem zenski prsten star vise od 110 godina.
prsten je srebrn, ima zig 925
prsten je porodican, nosila ga je moja prababa koja je imala titulu baronice.
moja porodica je imala titulu barona jos od davne 1760 godine pa do 1936.
prsten je tezine 9.8 grama, ima 7 poludragih crvenih kamencica.
u zlatari su mi rekli da su kamencici gorski kristal, ali su bili u nekoj kiselini da bi dobili crveno-rubin boju.
cena je 1300 dinara.
Koliko može da vredi ovaj Perper
Srebro - 5 perpera - 1912 god.
Hvala unapred
Posedujem zlatni broš iz 19. veka u obliku grane sa dijamantima, težak 27 gr. Koliko može da vredi?
Ako je ovo tvoja ponuda za 5 perpera onda si stvarno saljivdzija10 eura za taj novcic.
Na pdf Numizmatika napisa: "Koliko sam prosao, video i naucio za svojih nepunih 3 decenije toliko neki nece za ceo zivot."Ako su to pravi dijamanti i u zavisnosti od kvaliteta zlata + istorijska vrednost... Moze da bude neprocenjiv!
Na pdf Numizmatika napisa: "Koliko sam prosao, video i naucio za svojih nepunih 3 decenije toliko neki nece za ceo zivot."
Sa ovim sto si napisao o svojoj proceni vrednosti brosa-grane si sam sebe demantovao o onome sto si napusao na pdf numizmatika.
U slucaju doticnog brosa to je tzv grana, bros kakv su nosile dobrostojece srpske gospodje krajem 19 i skroz do polovine 20 veka, "kvalitet zlata" ne igra nikakvu ulogu. Cenu nose dijamanti i to ne velicina nego cistoca i nacin brusenja.
Cenu podize i to ako je uradjena u nekoj poznatoj radionici, najcesce su radjene u Becu, ali ne toliko koliko kvalitet i nacin brusenja dijamanata.
Sto se istoriske vrednosti tice ta grana moze imati istorisku vrednost samo ako je dokazano pripadala nekoj istoriskoj licnosti. U svim drugim slucajevima nema istoriske vrednosti.
Zato davati bilo kakvu procenu nakita, pogotovu grane a da se nije ni slika videla je ne samo neozbiljno nego i smesno.
Zato prijateljski savet. Ne zalerci se sa procenama kao onom o ceni novcica od 5 perpera jer ispadas neozbiljan. A to si samo utvrdio sa svojom procenom doticne grane jer pises: u zavisnosti od kvaliteta zlata + istorijska vrednost.
Ako je ovo tvoja ponuda za 5 perpera onda si stvarno saljivdzija![]()
Ako tako komentarises svaku ponudu onda je pravo cudo da jos mozes da kuckas na tastaturi...![]()
![]()
Izgleda da nista nisi shvatio. Vrednost zlata te grane, pa sve da je i 24k, a nije je zanemarivo vredna u odnosu na dijamante.Pa zlato se meri u karatima, tako da ce i to uticati na cenu. Kao i dijamanti. Odnesi kod juvelira pa ces videti sta ce ti reci. Svoje komentare o meni zadrzi za sebe. A to koliko cu JA da nudim je MOJA stvar. A odakle ti znas da tu granu nije nosila istorijska licnost?
He is stupid deceiver, I send him one perper 1912 and he doesnt send me money, that happened...
Posedujem stari omega dzepni sat. da li neko moze da mi kaze koliko on otprilike vredi?
http://www.megaupload.com/?d=WGCSPJSF
http://www.megaupload.com/?d=4JT45V7M
http://www.megaupload.com/?d=WGQY2777