Oglasna tabla za antikvitete

• Začetnik teme Začetnik teme ivaena
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A koliko vredi ovaj nečišćen austrijski sablja-bajonet NCO 1870, proizvodnje Anton Stiberny (okrugli žig) + utisnut žig dvoglavog orla + državni žig GF + brojčana oznaka jedinice na kuki krsnika? Mogu poslati dodatne fotke. Pozdrav!

P.S. To je originalni NCO iz 1867.-me koji je još u ono doba bio fabrički skraćen za
nekoliko cola.

Prilozi

• Picture 090.jpg
    Picture 090.jpg
    12,8 KB · Pregleda: 28
Sad sta koliko vrijedi nemoze se tocno ni predociti,
imao sam tursku sablju iz 17 stoljeća sve orginal,
i dobio sam 1 500 kn za nju :confused:
Kolega, mislim da niste u pravu.
Vrlo tocno se moze procijeniti sta koliko vrijedi, i ako znamarimo cinjenicu da nesto vrijedi onoliko koliko je neko spreman da to plati u datom trenutku.
Kada su u pitanju bajuneti u hladno oruzje mjerila vrijednosti su dosta ustaljena cak i ako zanemarimo cinjenicu da prodavci cesto nude neznajuci sta imaju, a cesto i kupci kupuju neznajuci sta su kupili.
Istina je da se na ovom forumu dosta rijetko se javljaju pravi poznavaoci starina.
Mama vera je jedan od njih.
Konkretno, kada je sablja koju ste prodali za 1500kn u pitanju, ocigledno je niste nudili na pravim mjestima ili je bila u jako losem stanju. Za ubuduce, ako posjedujete nesto od antikviteta iz otomanskog perioda, najbolje je da kupca trazite u Sarajevu ili jos bolje u Beogradu.
Uz put mozete li mi molim Vas reci koliki je trenutacni tjecaj kn - E?

Sto se tice toga sablja je bila u odlicnom stanju ,jedino rucka je bila malo losija,pogledat cu mislim da imam i sliku tu negdje,mi smo htjeli tu sablju odnijeti ali se preko granice nemoze tako lagano
prošvercati tako nešto veliko,a nismo dotad isli u Srbiju ili Sarajevo,
tečaj kn je k7,220 s7,242 p7,263

Back