комшија
Stara legenda
- Poruka
- 96.548
Огласила се странка Заједно након Ћутиног ограђивања од Зеленовића због КиМ
"Оснивајући странку Заједно, са покретом Еколошки устанак потписали смо три споразума. У сва три споразума основни принципи на којима почива наше стратешко опредељење преузети су из Зеленог договора за Србију, који је и Еколошки устанак прихватио као своје политике", навела је у саопштењу странка Заједно.
18.07.2023.
Осим тога, додали су да су у зеленом договору за Србију јасно и недвосмислено наведене три кључне тачке нашег стратешког опредељења.
„А, то су нови људи у политици, Србија на Западу и решавање питања Косова и Метохије у најкраћем року. Наше политичке позиције биле су јасне и док смо потписивали Споразум о политичкој сарадњи са Еколошким устанком, Споразум о формирању коалиције Морамо, али и док смо стварали странку Заједно“, наводи се и додаје:
„Наша политика је јасна и данас и ми од ње нећемо одустати, нити ћемо је мењати јер верујемо да је она у најбољем интересу свих грађана Србије, а свако има право да промени своје мишљење и политику, да одступи од договора и крене другим путем“, закључује се у саопштењу.
Подсетимо, на недавном гостовању, народни посланик Александар Јовановић Ћута рекао је да се са Небојшом Зеленовићем разишао по питању Косова.
„Небојша Зеленовић се јасно определио, он гура причу да треба да се направи велики договор са светом, Америком и Европом. Да се то питање коначно реши, у Охриду и тако даље, и иза тога стоји признање Косова, да се ми не лажемо. И океј, свако има право. Ми смо се ту разишли, два пута сам се оградио од његових ставова испред странке Заједно да то није оно што заступа Еколошки устанак. Ако неко жели да преговара о статусу Косова, мораће да мења Устав. Као што је за Американце Устав светиња, тако је и за нас“, рекао је недавно Ћута Јовановић.
Оваква изјава отворила је одређана питања око сарадње два коопредседника Заједно, због чега је Нова контактирала Јовановића који је поручио да се са Зеленовић размимоилази само по питању Косова, али да ће сарадња бити настављена.
„Ми имамо различите ставове по питању Косова, нисмо се разишли. Ми се само размимоилазимо, имамо различите ставове по питању Косова и то је оно што сам рекао. Нема ту ничега новог, имали смо ту ситуацију и раније. Два пута сам се раније оградио по том питању. Понављам, ни у једном тренутку нисам изјавио да се ми разилазимо, већ сам мислио на питање Косова“, истакао је Јовановић.
link
Зашто би они Србијанци који су ради да због класичног србијанског инаћења, у овом конкретном случају везано за ометање Косова да постане чланица Уједињених нација, упропасте будућност Србије јер је управо то инаћење најефикаснији начин да Србија остане без чланства у Европској унији, пошли за Вуком Поздерцем, или за Французом Милошем, када имају Ћуту? Ћута је прави Србин из Србије. И обожава га Србијански народ који Чипуљчанина више не може да смисли!!!