Odvratnost žutog režima

Ali nisu ponižavali vlastiti narod.

ne samo to nego koliko se VLADA PROMENILO u Madjarskoj i Rumuniji!? Koliko puta desnica i levica su se promenili?!
Ovde DS vlada deceniju.

daj mi navedi jednu jedinu Evropsku zemlju gde je tokom tranzicije (vrlo turbulentnog perioda) vladala SAMO JEDNA STRANKA u različitim kombinacijama!?

Nekažem da može VIŠE od ovog sada. Ali može BOLJE.

- Ako nemam platu, ako sam na minimalcu, ne moraš da me zgaziš i pljuneš.
- Niej stvar samo u novcu, nego u časti, osećanju pripadnosti naciji, osećanju jedinstva... nemoj da me gaziš brate...

Prošli smo mi 500 godina pd Turcima, prošli dva svestka rata, prošli Jasenovac i Aušvic.... sankcije 1993... ali sada nas ponižavaju...pljuju u lice.

ovo me podseća na natpis u Aušvicu "RAD OSLOBADJA"
A unutra su ulazili oni koji su trebali da rade i umru.

Kako bre DS vlada vec deceniju? Pa zar nismo imali i mi izbora koliko hoces. U pocetku je bio taj DOS, pa ona mloha, pa DS...kako da se nisu menjali.

A ako branis neke extremne nacionaliste, i te kako su se Madjari sa njima obracunali tokom tranzicije.

Ali moras da shvatis, da Madjarska nije bila na meti svetske zavere! Mi hebote kao da smo Katar...mali, prcasti a da se davimo u nafti, pa svi zure u nas da nam uzmu komad te bogate teritorije...ajde molim te...

I sada vlast hvali pandura koji je izvredjo jednog gradjanina Srbije! ispljuvao govorom mržnje!

A podestimo se.

Policajac je nakon jurnjave automobilom iz neposrdne blizine pucao u glavu jednom mladiću. Sećate se toga? Pucao u glavu,
oslicajac ej osudjen.

Znate na koliko?

7 godina.
Za metak u glavu.

A sada vlast preti da će neke klince da zatvori na 12 godina.

Pričam o tome da ljudi ne podnose policiju više, žandarmeriju posebno.
Znači policajac dobije 7 godina što je na pravdi Boga ubio dečka, a za demonstracije - dobićeš 12 godina!

Osudjujem nasilje a vlast ga podstiče.

Na jedno mozes sigruno da racunas, a to je da ce tvoje dostojanstvo, kao pripadnice jednog malog naroda, biti zasticeno ukoliko Kostunica dodje na vlast.

Kao prvo, dostojanstvo mi nece puniti frizider niti mi omoguciti letovanje ili zimovanje. Kao drugo, cak ni to "cuvanje dostojanstva" nije objasnio kako misli da izvede, sem po starom dobrom oprobanom receptu inacenja sa celim svetom, a taj sam specijalitet vec probala i odvratnog je ukusa, ne bih vise hvala.
Pre bi glasala za Wadikale.

I sada vlast hvali pandura koji je izvredjo jednog gradjanina Srbije! ispljuvao govorom mržnje!

A podestimo se.

Policajac je nakon jurnjave automobilom iz neposrdne blizine pucao u glavu jednom mladiću. Sećate se toga? Pucao u glavu,
oslicajac ej osudjen.

Znate na koliko?

7 godina.
Za metak u glavu.

Znači policajac dobije 7 godina što je na pravdi Boga ubio dečka, a za demonstracije - dobićeš 12 godina!

kakve veze ovo što si napisao ima sa tvojom vlastitom temom?

hipokrizija, izvrtanje - kada ti se hoće.

ebo nikolicu. njega na političko groblje sve sa partijom.

Za druge ne znam, ali ja sam dosao do stadijuma gde cu da glasam i za stranku koja mi je odvratna samo da ova garnitura ne bude na vlasti.

Ali, ako se opozicija ne konsoliduje, ako ne pridobije sindikate za svoju "stvar", ako ne organizuje proteste i aktivno bude trazila vanredne izbore, nego se kao sada bude ponasala u "ocu piskim, necu piskim" fazonu, onda ce se lepi Bota i ekipa jos dugo baskariti na vlasti dok mi budemo kao i do sad lagano i mucno odlazili u qurac.

Strane investicije su zanemarljiv deo u odnosu na strane kredite kojima se zatrpavaju tzv. zemlje u tranziciji.

Vrlo dobro! Svidja mi se kako razmisljas. Strane investicije i jesu zanemarljive u Srbiji, sto ne znaci da su zanemarljive u nekim drugim drzavama. Zemlja u tranziciji, usled nedostatka sredstava, jednostavno mora da podigne kredit da bi odrzavala neki nivo svoje privrede.

Svaka zemlja u tranziciji upravlja prilivom stranih investicija time sto bi omogucila povoljnu klimu za investiranje u tu zemlju. Ako Gruzija nudi bolje uslove poslovanja, pa naravno da ce uloziti u tu Gruziju a ne u Srbiju.

A podestimo se.

oslicajac ej osudjen.

Znate na koliko?

7 godina.
Za metak u glavu.

Pa ja se s tobom slažem za pandure, ali nisam siguran da vlast podstiče nasilje. Pre bih rekao da opozicija podstiče i to iz više razloga.

1. Odgovara im nasilje, jer to destabilizuje državu, a to znači da se u toj mutnoj vodi može ogrebati za mrvicu moći i vlasti - što je, moraš priznati, jedini cilj i zadatak opozicije (nešto mi Vučić u glavi dok ovo pišem)
2. Navikli su da se realizuju u haosu, jer u uređenom društvu nemaju šta da ponude, samim tim ni da traže
3. Nemaju dovoljno novca da finansiraju i podrže konstruktivne, već samo destruktivne akcije
4. Ako se sudstvo bavi nasiljem i huliganima, manji joj je kapacitet da se obračunavaju sa glavnim akterima lopovluka u prethodim režimima.
5. Napraviš nasilje, i onda ga osuđuješ, to je jeftin način da se predstaviš prepodobnim. Kako je rekao jednom Yaser, "lako je dobiti nobelovu nagradu za mir, samo napraviš rat, i onda ga prekineš...."

Kad smo kod Nedićeve Srbije....
Seti se kako je počeo ustanak..... ko je stradao prilikom dizanja ustanka? na koga je Žikica pucao?

Ovo JESTE Nedićeva Srbija, a situacijam bojim se i strahujem vrlo slična.

Opet osudjujem nasilje.

Ал се ти губиш...
каква бре Недићева Србија јешо...
Какви те нацисти спопадају!

A Slovenija je bila kolonijalna sila? :hahaha:

Daj ne lupaj molim te, ako taj crnac ima slovenacko drzavljanstvo, moze da bude i Gradonacelnik pa i Predsednik, a isto vazi i za Srbiju, samo ti izgleda to nikako ne mozes da ukapiras.

Opet ne razumeš šta je prava pozadina dešavanja.

Kada su kolonjalne sile Evrope uvidele šta im se dešava a u nemoći da kontrolišu ogromne mase ljudi jer su one imale na desetine kolonija i stotine miliona robova u kolonijama prostom logikom su odlučile da to bezumno stanje prenesu i na svoju okolinu.

Odlično su znale da će se preveliko nezadovoljstva domaćeg auhtohtonog stanovništa kod njih smanjiti i preliti na okolne države jer u njima će se uvek naći neko novi tupav, glupav, blesav, nepismen ili za novac da propagira nešto kao nove "demokratske vrednosti" ili će mu po potrebi dati neku sasvim novu kvalifikaciju ili ikonotaciju.

E gde si ti u celom sistemu neznam niti me to interesuje.
Ali znam da neprirodne stvari neće moći tek tako da se ušetaju u Srbiju ma koliko bila pod okupacijom i u čeljustima kolonijalnih sila.

I ne zaboravi da su Slovenci oduvek bili samo njihovi konjušari ..... znači ono provereno :

Drži konja gde ti gazda kaže i tačka.

Poslednja izmena:
Kao prvo, dostojanstvo mi nece puniti frizider niti mi omoguciti letovanje ili zimovanje. Kao drugo, cak ni to "cuvanje dostojanstva" nije objasnio kako misli da izvede, sem po starom dobrom oprobanom receptu inacenja sa celim svetom, a taj sam specijalitet vec probala i odvratnog je ukusa, ne bih vise hvala.
Pre bi glasala za Wadikale.
............проституција у било ком облику евидентно пуни фрижидер и плаћа аранжмане појединцима.

Batice, vlast je stabilnija nego ikada. Ako nisi shvatio do sad, pacifisti i demokrate su zbili redove poslednjih dana. Daj mi jedan, ali jedan jedini argument po čemu zaključuješ da vlast pada.

samo se tesi . kraj vam je sve blizi i blizi. narod vas mrzi iz dna duse.

za razliku od onih koje su skinuli 5 oktobra cenim da kad vas skinu nece propustiti da vam se osvete za svo zlo koje ste naneli ovoj zemlji.

Back