Oduvek me je zanimalo...

ForestGreen

Veoma poznat
Poruka
10.851
Ovako, primetio sam da ljude oko sebe non stop napadaju komarci tokom njihove sezone, znaci zale se koliko su dosadnji dok mene bocne najvise 5-10 komaraca za citavu godinu!
Sta ja to imam pa mene ne napadaju komarci? Jel to neka prirodna zastita?
Jel to znaci da imam manjak sansi da budem zarazen nekom bolestinom preko komaraca?

kao gro Stehmeier ti zapovedam da se osecas uzvisenim! :) salim se

i meni je isto tako, stalno slusam jao komarci, a meneskoro ni jedan ne ubode...
neko kaze da im je privlacan miris znoja, pa one koji se znoje napadaju vise ili je obrnuto oni koji se znoje ne nepadaju, mada se ja ne znojim!

kao gro Stehmeier ti zapovedam da se osecas uzvisenim! :) salim se

i meni je isto tako, stalno slusam jao komarci, a meneskoro ni jedan ne ubode...
neko kaze da im je privlacan miris znoja, pa one koji se znoje napadaju vise ili je obrnuto oni koji se znoje ne nepadaju, mada se ja ne znojim!

Hm, ne verujem da je do znoja, niko ti danas ne ide u grad a da se nije prekrio sa 10 litra parfema :D
Ko zna, mozda smo stvarno uzviseni xD

Ovako, primetio sam da ljude oko sebe non stop napadaju komarci tokom njihove sezone, znaci zale se koliko su dosadnji dok mene bocne najvise 5-10 komaraca za citavu godinu!
Sta ja to imam pa mene ne napadaju komarci? Jel to neka prirodna zastita?
Jel to znaci da imam manjak sansi da budem zarazen nekom bolestinom preko komaraca?

Mozda si samo malo 'ladniji :mrgreen: od ovih na koje nasrcu.
Naime, komarci imaju toplotne receptore koji mogu da osete temperaturnu razliku od jednog hiljaditog dela stepena Celzijusa.
Uzgred, ni mene ne napadaju. :mrgreen:

Opste je poznato da znoj privlaci komarce, kao i da samo zenski komarci sisaju krv... Takodje veoma su probirljivi ( ako se dobro secam casova biologije ), a kroz znoj mogu da osete dal si zdrav, bolestan, pijan.... Ko zna, mozda da proveris krvnu sliku...

Back