Odrao psu kozu!!!!

Porediti jagnje, prasice, krave, bikove, volove, jarice, kornjace, prepelice, morke, curke i ostale zivotnje sa psom nema nikakve logike.
Koliko znam pas se kod nas e koristi u ishrani, nisi u mogucnosti da odes u supermarket i kupis 1kg sveze zaklanog i odranog psa, koji je ceo svoj zivot proveo pasuci travu, ups jeo sam najkvalitetniju hranu.
Nisi isto tako u mogucnsoti da odes i kupis 2m kvadratna psece koze jer zelis da napravis nekoliko futrola za cvikere.

Kako geografski Srbija nije guvernija ili neki mali deo Kine onda poredjenje sta covek jede i kako nema ama bas nikakve osnove. A koliko vidim nije ga ni pojeo vec odrao i to profesionalno. Mesari su placeni za svoj posao, ko je ovo platio da odere kozu psu i da baci meso, koje bi vidim pojedini na forumu pojeli sa uzivanjem.
Covek jeste mesojed, tj svastojed, al psa nije pripitomio da bi ga jeo vec da mu pomaze u lovu, ostale zivotinje je upravo sa drugom namenom poceo da uzgaja, tj za ishranu...

kakve to veze ima. Zivot je zivot kakav god bio. Da li ces ubiti psa ili svinju i nema mnogo razlike. Zapravo ima 0 logicke razlike, moze imati samo neke subjektivno psiholoske razlike.
Svako ko jede meso u sustini je ubica ( i ja jedem meso). Moze se to opravdavati ovime ili onime ali to je sto je...

Jel ti imas manjak sposobnosti da ukapiras odredjene stvari?

Prasetina se kod nas gaji radi prehrane a ne da malo slatko svinjce od 150-300kg setas kroz parkic i spopadas devojke koje zele da ga pomaze.
Pas se kod nas ne gaji, pa samim tim i nije normalno da ga neki maloumnik odere i onda baci pored kante za smece ili cega vec...

Који си ти морон. Баш та свиња или пас зна зашто га ти држиш, а боли кад убијеш и једног и другог. А твоја објашњења су слика твоје ограничености.

Који си ти морон. Баш та свиња или пас зна зашто га ти држиш, а боли кад убијеш и једног и другог. А твоја објашњења су слика твоје ограничености.

Ja moron, decko ko tebi drma kavez!!! Ti si moroncina ako idemo tom logikom. Pas zan zasto ga covek drzai verovato ti ili ne. A domaci svinja postane divlja nakon samo par generacija.... Jedino ko je ogranicen si ti.... A ako ti smeta sto boli sto onda jedes meso.....

kakve to veze ima. Zivot je zivot kakav god bio. Da li ces ubiti psa ili svinju i nema mnogo razlike. Zapravo ima 0 logicke razlike, moze imati samo neke subjektivno psiholoske razlike.
Svako ko jede meso u sustini je ubica ( i ja jedem meso). Moze se to opravdavati ovime ili onime ali to je sto je...

Sto jedes meso ako mozes da jedes biljke i isto prezivis onda akot o posmatras sa tog aspekta? A ocigledno nisi ni ti sposoban da ukapiras... Dakle covek u Srbiji gaji domace zivotnje radi prehrane, psa ne gaji vec ga drzi kao kucnog ljubimca a razlika je u tome sto je pas jedna od malobrojnih zivotinja koje je covek pripitomio kako bi mu olaksale zivot i pomogle recimo u lovu....

Ma da,Srbija da uvede smrtnu kaznu zbog oderanih lutalica,koji lom mozga,sta sve gaji ova drzava....:hahaha1:

A kako ti znas da je taj pas bio lutalica? Pisalo mu na kozi? Sta ako je nekom neki retard iz dvorista maznuo psa ( sto se desilo prijatelju )..

Ogranicnosti nikad vise nije bilo na ovom forumu. Verovatno si jedan od onih koji zagovara trovanje lualica koriscenjem zabranjenih otrova, kao sto to rade u NS-u. I to ostavljaju u parkovima gde se deca igraju recimo....

A kako ti znas da je taj pas bio lutalica? Pisalo mu na kozi? Sta ako je nekom neki retard iz dvorista maznuo psa ( sto se desilo prijatelju )..

Ogranicnosti nikad vise nije bilo na ovom forumu. Verovatno si jedan od onih koji zagovara trovanje lualica koriscenjem zabranjenih otrova, kao sto to rade u NS-u. I to ostavljaju u parkovima gde se deca igraju recimo....

E to bitno menja stvar,ako nije lutalica.........:cepanje:

Budi bog s nama,idi leci se.

Sto jedes meso ako mozes da jedes biljke i isto prezivis onda akot o posmatras sa tog aspekta? A ocigledno nisi ni ti sposoban da ukapiras... Dakle covek u Srbiji gaji domace zivotnje radi prehrane, psa ne gaji vec ga drzi kao kucnog ljubimca a razlika je u tome sto je pas jedna od malobrojnih zivotinja koje je covek pripitomio kako bi mu olaksale zivot i pomogle recimo u lovu....

kakve veze to ima uopste za psa ili svinju??
Ja zaista ne razumem tvoju logiku. Jedno je ok jer drustvo kaze da je ok, dok je drugo psihoza...? To je argument?

E to bitno menja stvar,ako nije lutalica.........:cepanje:

Budi bog s nama,idi leci se.

Ostavi tvog imaginarnog druga za tvoje ortake, Bog u ovom kontekstu nema sta da trazi... A da razumes treba da posedujes malo veci IQ nego sto ga trenutno imas, odnosno suvise si glup...

kakve veze to ima uopste za psa ili svinju??
Ja zaista ne razumem tvoju logiku. Jedno je ok jer drustvo kaze da je ok, dok je drugo psihoza...? To je argument?

Kako nema veze? Covek je svastojed isto kao i ta svinja koja ce pojesti i sopstveno goovno ako zagusti. Drustvo odredjuje sta je prihvatljivo a sta ne. Muslimani tako nece jesti svinjsko meso, u Indiji nece jesti kravu, u Srbiji jos uvek nisi u mogucnosti da odes u mesaru i kupis 500gr sveze mlevene Danske doge ili 300gr Civave ili 1000gr nekog mesanca... Kada to bude dostupno ( a nadam se da nece ) onda mozemo da polemismo koliko je i dal je ubistvo i klanje svinje jednako ili ne sa ubistvom i dranjem koze sa psa...
Opste prihvacene norme ponasanja su jedna od definicija drzave i nesto na cemu drzava treba da pociva. Klanje psa i skidanje koze sa istog ( pa makar on bio i lutalica ) nije jedna od tih prihvacenih normi u Srbiji. Nema tu nikakve veze sa psihozom, negde je ok da se devojcica od 12god upusta u seksualnu avanturu sa muskarcem 4-5 godina starijim, negde nije. Jednostvano drustvo postavlja norme i u skaldu sa njima se ponasamo. Ako ti trenutno nisi u stanju da primetis razliku izmedju ubistva psa ( koji opet napominjem nije izgajan za ishranu i da se od njegove koze prave novcanici, kozne jakne,.... ) i svinje, krave, kokoske.... koje se sa odredjenom namerom gaje, to je tvoj problem...

Mislim da te društvene norme jesu ono glavno oko čega se ovde vodi spor. Naravno da kod nas ima odranih životinja, ali onih koje su za ishranu i nisu bačene pored kontejnera, već su u mesarama. To što se negde jedu psi, nema veze sa našim društvom i kod nas nije prihvatljivo. Uostalom, ceo svet se buni zbog odnosa tih koji jedu pse prema toj vrsti hrane.
Ukoliko bi takve norme jednog društva smatrali normalnim za sva ostala, kako bi neko reagovao na dranje i kuvanje ljudi? Imamo izolovana društva u kojima je to normalno.

Ja moron, decko ko tebi drma kavez!!! Ti si moroncina ako idemo tom logikom. Pas zan zasto ga covek drzai verovato ti ili ne. A domaci svinja postane divlja nakon samo par generacija.... Jedino ko je ogranicen si ti.... A ako ti smeta sto boli sto onda jedes meso.....

Пас зна зашто га човек држи? Вероватно и они пси у Кини знају. Ти си изгледа таман на нивоу интелигенције пса. Држи прасе у кући, биће умиљатије од пса, пусти пса у природу, подивљаће, удруживаће се у чопоре, клаће срне, овце итд, мало ли је таквих случајева по Србији?

Мени не смета што боли, него видим да у твом случају постоји селекција, па ти је нормално кад једни трпе бол, јер су ваљда за то предодређени, а кад неки други трпе бол то ти је неприхватљиво.

Mislim da te društvene norme jesu ono glavno oko čega se ovde vodi spor. Naravno da kod nas ima odranih životinja, ali onih koje su za ishranu i nisu bačene pored kontejnera, već su u mesarama. To što se negde jedu psi, nema veze sa našim društvom i kod nas nije prihvatljivo. Uostalom, ceo svet se buni zbog odnosa tih koji jedu pse prema toj vrsti hrane.
Ukoliko bi takve norme jednog društva smatrali normalnim za sva ostala, kako bi neko reagovao na dranje i kuvanje ljudi? Imamo izolovana društva u kojima je to normalno.

Само сам чекао да се нађе левак који ће у исти кош да стрпа псе и људе.
Наравно, тај који је у стању да убије пса, сутра ће да убије и човека, то је опште позната логика..

Наравно, тај који је у стању да убије пса, сутра ће да убије и човека, то је опште позната логика..

Naravno, jer nema sustinska razlika izmedju jednog zivota i drugog. Uvek je bilo poznato da mnoge serijske ubice pocnu kao mladi ubijanjem i mucenjem pre svega zivotinja

Naravno, jer nema sustinska razlika izmedju jednog zivota i drugog. Uvek je bilo poznato da mnoge serijske ubice pocnu kao mladi ubijanjem i mucenjem pre svega zivotinja
Онда оне што раде по кланицама, месарама и касапницама треба ставити под доживотни полицијски надзор, 24 часа на дан.

Пас зна зашто га човек држи? Вероватно и они пси у Кини знају. Ти си изгледа таман на нивоу интелигенције пса. Држи прасе у кући, биће умиљатије од пса, пусти пса у природу, подивљаће, удруживаће се у чопоре, клаће срне, овце итд, мало ли је таквих случајева по Србији?

Мени не смета што боли, него видим да у твом случају постоји селекција, па ти је нормално кад једни трпе бол, јер су ваљда за то предодређени, а кад неки други трпе бол то ти је неприхватљиво.

Pa naravno. PAs je generacijama doveden do te mere da je postao zavistan od coveka. Zna da od coveka dobija hranu, zna da od coveka dobija smestaj... Evo sada su posmatrajuci coveka naucili kako da predju ulicu....Ja na nivou psa a ti na nivu paramacijuma, tako da ipak mislim da sam u boljem polozaju... zasto da drzim prase u stanu? Niti sam Karleusa niti mislim da je to normalno. Cak i ako je rec o onim patuljastim svinjama....
Naravno da postoji selekcija. Sta ti je tu cidno? Jedes ribu a ne razmisljas dal nju nesto boli. Ne vidim da ti smeta sto neki pecaros udicom probije usta ribi, izbadi napolje i onda ostavi da se ugusi...Bez te selekcija sada tesko da bi postojalo dovoljno hrane za milijarde ljudi na planeti. Da nema te selekcije ti ne bi imao nista protiv da pojedes pacova, skorpiju ili nesto slicno....

Mene zabole za drustvene norme, meni je isti taj koji je odrao psa sa nekime ko je odrao svinju.
I jedna i druga zivotinja isto pate.

A nemas nista protiv da nosis patike od koze neke krave, zar ne?

ovaj marko se od pocetka pravi lud

Pa naravno. PAs je generacijama doveden do te mere da je postao zavistan od coveka. Zna da od coveka dobija hranu, zna da od coveka dobija smestaj... Evo sada su posmatrajuci coveka naucili kako da predju ulicu....Ja na nivou psa a ti na nivu paramacijuma, tako da ipak mislim da sam u boljem polozaju... zasto da drzim prase u stanu? Niti sam Karleusa niti mislim da je to normalno. Cak i ako je rec o onim patuljastim svinjama....
Naravno da postoji selekcija. Sta ti je tu cidno? Jedes ribu a ne razmisljas dal nju nesto boli. Ne vidim da ti smeta sto neki pecaros udicom probije usta ribi, izbadi napolje i onda ostavi da se ugusi...Bez te selekcija sada tesko da bi postojalo dovoljno hrane za milijarde ljudi na planeti. Da nema te selekcije ti ne bi imao nista protiv da pojedes pacova, skorpiju ili nesto slicno....

normalno je drzati psa u stanu, spavati sa njim i ljubakati se s njim, ali nije normalno drzati prase u stanu? :huh: ZANIMLJIVO!
sto se tice jedenja pacova, skorpija, PASA, zaba itd - niko od nas nema nista protiv toga! zasto bih imao, ako je jestivo i ukusno?

A nemas nista protiv da nosis patike od koze neke krave, zar ne?

PA NARAVNO DA NEMA(M) NISTA PROTIV
o tome se i radi
ovde si ti taj koji je licemeran, a ne mi.

Malo si se zaleteo, ali nema veze kolega, navikli smo od tebe. Gde si video to o čemu pišeš, gde je poređenje ljudi i pasa? Možda si mislio na poređenje normi određenih grupa ljudi?

Онда оне што раде по кланицама, месарама и касапницама треба ставити под доживотни полицијски надзор, 24 часа на дан.

Nisam siguran da u klanicama imaju vremena da se iživljavju nad životinjam za ishranu. A to što oni rade je društveno prihvatljivo u našem društvu.

Ubiti životinju ako ti ne služi ishrani je sadistički.

Vidim da mnogi ovde propagiraju vegeterijanstvo i kako je surovo ubijati životinje pa makar i za hranu.

Čisto da vas obavestim da je naučno dokazano da i biljke imaju osećanja i samim tim osećaju bol, tako da izvolite pa sad živite od vazduha.

Back