Bratislav_90
Iskusan
- Poruka
- 5.522
Porediti jagnje, prasice, krave, bikove, volove, jarice, kornjace, prepelice, morke, curke i ostale zivotnje sa psom nema nikakve logike.
Koliko znam pas se kod nas e koristi u ishrani, nisi u mogucnosti da odes u supermarket i kupis 1kg sveze zaklanog i odranog psa, koji je ceo svoj zivot proveo pasuci travu, ups jeo sam najkvalitetniju hranu.
Nisi isto tako u mogucnsoti da odes i kupis 2m kvadratna psece koze jer zelis da napravis nekoliko futrola za cvikere.
Kako geografski Srbija nije guvernija ili neki mali deo Kine onda poredjenje sta covek jede i kako nema ama bas nikakve osnove. A koliko vidim nije ga ni pojeo vec odrao i to profesionalno. Mesari su placeni za svoj posao, ko je ovo platio da odere kozu psu i da baci meso, koje bi vidim pojedini na forumu pojeli sa uzivanjem.
Covek jeste mesojed, tj svastojed, al psa nije pripitomio da bi ga jeo vec da mu pomaze u lovu, ostale zivotinje je upravo sa drugom namenom poceo da uzgaja, tj za ishranu...
kakve to veze ima. Zivot je zivot kakav god bio. Da li ces ubiti psa ili svinju i nema mnogo razlike. Zapravo ima 0 logicke razlike, moze imati samo neke subjektivno psiholoske razlike.
Svako ko jede meso u sustini je ubica ( i ja jedem meso). Moze se to opravdavati ovime ili onime ali to je sto je...

inace u kini po zakonu imate pravo da drzite jednog kucnog ljubimca dok ostali leze u zamrzivacima....
ZANIMLJIVO!